Cursussen en congressen derden

Cursussen en congressen derden Ergotherapie Nederland

Therapeutische robots in onderzoek en praktijk

Op donderdag 25 september 2014 van 10.00 uur tot 18.00 uur biedt hogeschool Windesheim Flevoland een internationaal seminar met lezingen van experts uit onderzoek en praktijk en workshops rond therapeutische robots. Daarbij presenteren we de resultaten van ons (internationale) project Nieuwe Vrienden rond robotdieren voor mensen met dementie, maar ook gaan we in op andere toepassingen, zoals robots voor autistische kinderen en voor kinderen die intensieve behandelingen in het ziekenhuis ondergaan. Gedurende de hele dag zijn er bovendien demonstraties van robots die ontwikkeld zijn voor toepassingen in de zorg.

Deelname is gratis.  Klik hier voor meer informatie en aanmelden.


Het derde multidisciplinaire symposium over MS

Dit jaar is er veel aandacht voor de specifieke interesses van de ergotherapeuten tijdens het derde multidisciplinaire symposium over MS dat op dinsdag 25 november in de Reehorst in Ede plaatsvindt. Het multidisciplinaire symposium over MS (MSMS) richt zich met haar programma op alle professionals die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS.

Doelgroepen
De doelgroepen waar het MSMS zich op richt zijn neurologen, revalidatieartsen, specialisten ouderengeneeskunde, MS verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen. Al deze beroepsgroepen zijn vertegenwoordigd in de cursusleiding die verantwoordelijk is voor de samenstelling van het programma.

Parallelsessies
MSMS kent naast een plenair deel een omvangrijk programma met parallelsessies.Elke parallelsessie is telkens toegankelijk voor een beperkt aantal disciplines waarvoor het specifieke thema relevant is. Deelnemende ergotherapeuten kunnen zodoende gericht sessies volgen die zich toespitsen op specifieke MS onderwerpen die telkens voor zowel hen relevant zijn als de collega zorgverleners waarmee ze te maken hebben binnen dat specifieke onderwerp.

De sessies waar de ergotherapeuten zich voor kunnen inschrijven zijn:

  • Behandeling bij vermoeidheid
  • Weten is meer dan alleen meten; een coreset klinimetrie voor paramedici
  • Diagnostiek bij cognitieve problemen

MSMS is ook het podium voor alle betrokken specialismen waar de state of the art op MS gebied wordt aangeboden binnen de eigen discipline. Het middagprogramma voor de ergotherapeuten bestaat uit een verdiepingssessie met als thema ‘Het gebruik van Apps in de ergotherapiebehandeling van mensen met MS’.

Al met al een prima gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere disciplines, verdieping te vinden binnen het eigen vakgebied, en collega’s van binnen en buiten het eigen vakgebied te treffen.
Informatie, programma en aanmelden: www.msms.nl.

 


Uw cursus of congres op deze website of in de nieuwsbrief van Ergotherapie Nederland? Neem contact op met Recent – 020 3308998.

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑