Home » Uncategorized » Onze nieuwe website is live!

Welkom op deze nieuwe website! We wensen je een prettig bezoek en hopen dat je alles makkelijk kunt vinden.

Informatie voor leden
Misschien ben jij lid en vraag je je af waarom je niet op de hoogte bent van de lancering van deze nieuwe website? Dat kan kloppen. Wij zitten namelijk nog deels in een testfase. We willen daarom nog niet iedereen tegelijk uitnodigen om naar de nieuwe website te komen. De officiële uitnodiging volgt eind juli.Maar je bent natuurlijk van harte welkom!

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de nieuwe website vragen we je het volgende te doen:

Inloggen klantenportaal (ledeninlog)
Alle leden hebben toegang tot alle pagina’s op onze website. Dus ook wat achter ledeninlog staat, is voor jou toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan: artikels magazine online inzien of (kennis) vakinhoudelijke informatie. Met het emailadres dat je gebruikt voor Ergotherapie Nederland én dus het emailadres waar je alle mails van Ergotherapie Nederland op ontvangt, kun je inloggen op het klantenportaal.

Stappenplan inloggen:

 1. Klik rechtsboven op de roze knop ‘login’
 2. Vul je emailadres in en kies ’wachtwoord vergeten’.
 3. Je ontvangt vervolgens een mail waarmee je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.
  Let op: het kan een aantal uren duren voordat je de mail ontvangt.

Gegevens aanvullen ‘zoek een ergo functie’
Alle leden die werkzaam zijn bij een organisatie en alle leden met een eigen praktijk (ook zzp’ers) kunnen hun gegevens invullen in de ‘zoek een ergo functie’. Dit is een ledenservice. Hiermee kun je je praktijk of instelling zichtbaar maken in onze zoekfunctie op de website. De zoekfunctie wordt voornamelijk door cliënten en websitebezoekers gebruikt. Ook ergotherapeuten onderling zoeken elkaar of elkaars instelling regelmatig op in de zoekfunctie. Zorg dus dat je zichtbaar wordt in de zoekmachine ‘zoek een ergo’ (het invullen van deze gegevens is niet verplicht).

Hoe word je zichtbaar in de ‘zoek een ergo’ zoekmachine?

 1. Login met je gegevens
 2. Ga naar je profiel en klik op de knop ‘gegevens aanpassen’.
 3. Vul de gegevens van je praktijk of instelling in en klik op ‘aanpassen’
 4. Mocht je gespecialiseerd zijn in kinder-, hand- of ouderen ergotherapie, dan kun je dit aanvinken en wordt dit ook zichtbaar in de zoekfunctie.

In onze nieuwe website is het nu ook mogelijk te zoeken op specialisatie (hand, kinder en ouderen).

 1. Daarnaast kan je nu ook een specifieke deskundigheid toevoegen. Ook hier kan de bezoeker op zoeken.

Let op/ extra informatie:

 • De praktijkgegevens/gegevens instelling waar je werkt, zul je zelf handmatig opnieuw moeten toevoegen. Deze gegevens worden niet van onze oude website overgenomen.
 • Mochten er meerdere ergotherapeuten bij één organisatie van hetzelfde adres werken, dan worden alle ergotherapeuten gekoppeld zichtbaar gemaakt onder die instelling. De instellingsnaam van de collega die dit als eerste heeft ingevuld wordt als instellingsnaam getoond.
 • Dus mochten Petra en Peter beide werken bij ‘Hello ergo’ en de zoeker toetst in de zoekbalk alleen de naam van Peter in, dan is de naam van ‘Hello ergo’ zichtbaar. Wanneer je op de instelling klikt zijn beide personen onder de instelling zichtbaar. Heeft de ene de naam ‘Hello ergo’ en de ander ‘Hello ergo B.V.’ gebruikt dan wordt de eerste naam zichtbaar.
 • Het systeem kan wat trager zijn, met name als veel mensen tegelijk hun gegevens aanpassen. Het krijgen van mails of het verweken van gegevens kan even duren.
 • Eerst willen wij onze actieve leden informeren met dit bericht. Later ook andere leden. Het zou kunnen dat je later nogmaals een mail ontvangt met dezelfde informatie als in deze mail. Die mail mag je dan negeren.

Tenslotte is er gekozen om te werken met twee websites;  een voor algemene informatie over Ergotherapie en de beroepsvereniging en een klantenportaal. In het klantportaal staat veel specifieke informatie voor leden en alles wat betrekking heeft op kennis en scholing. Als gebruiker zul je hier weinig van merken, maar mocht je je afvragen wat het verschil is tussen ergotherapie.nl en info.ergotherapie.nl dan weet je waar dit vandaan komt. Deze keuze heeft voornamelijk te maken met de automatisering van onze administratie.

Mochten er vragen zijn, of zijn er dingen die volgens jou nóg beter kunnen? Geef deze dan door aan: EN@ergotherapie.nl

Veel plezier met het bekijken van onze nieuwe website!