Voor gemiddeld 8 uur per week

Kan jij processen goed begeleiden en ben je altijd eerder klaar dan de deadline? Werk je daarnaast graag met de leden samen in en buiten het netwerk om actuele informatie te vinden en vind je het leuk om een eigen colomn te schijven? Dan is deze baan wellicht wat voor jou!

Ergotherapie Nederland is de beroepsorganisatie van en voor ergotherapeuten in Nederland. De vereniging vertegenwoordigt alle ergotherapeuten en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het beroep. Ergotherapie Nederland behartigt de beroepsinhoudelijke én de sociaaleconomische belangen van de ergotherapie en de ergotherapeuten.

De rol van Hoofdredacteur Ergotherapie Magazine

Als hoofdredacteur ben je verantwoordelijk voor de redactie en uitgaven van het Ergotherapie Magazine. Het magazine komt 6 x per jaar uit in een cyclus van twee maanden. In het proces werkt de hoofdredacteur veel samen met het team beleid & kwaliteit en met de redactiecommissie die is samengesteld uit leden van Ergotherapie Nederland.

Vanuit contacten binnen en buiten het netwerk wordt actuele (wetenschappelijke) informatie verzameld voor de doelgroep. De hoofdredacteur stuurt de externe vormgever aan met zijn eigen  eindredacteur.

Wij zoeken

Voor deze functie heb je paramedische kennis nodig of je bent ergotherapeut met redactionele kwaliteiten. Je werkt immers mee aan het delen van kennis voor het mooiste vak van de gezondheidszorg. Het magazine wordt graag gelezen en biedt onze leden actuele en nuttige (wetenschappelijke) informatie. Om dit elke twee maanden voor elkaar te krijgen zoeken we iemand die

  • HBO werk- en denkniveau heeft
  • ervaring heeft als hoofdredacteur (is een pré)
  • ervaring heeft met procesbegeleiding (is een pré)
  • het leuk vindt om ook zelf te schrijven en bijvoorbeeld met een eigen column in het magazine te staan
  • kan samenwerken en verbinding maakt in het netwerk
  • bekend is met de dynamiek van een beroepsvereniging en hiervan energie krijgt
  • en een praktische inslag heeft.

Daarbij ben je goed in het onderhouden van relaties, weet je goed je weg binnen de netwerken, wek je vertrouwen en ben je toegankelijk voor anderen, durf je een kritische noot te laten horen, ga je een goede discussie niet uit weg, maar kom je er altijd met elkaar uit.

Arbeidsvoorwaarden

De functie wordt aangegaan voor één jaar, met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
De CAO ziekenhuizen wordt gevolgd en salariëring is afhankelijk van ervaring.

De sollicitatiegesprekken hebben we voorlopig gepland in de eerste week van februari.

Informatie

Heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 030 26 28 356 en vraag naar Theo van der Bom, directeur-bestuurder of Lucelle van de Ven, manager team beleid & kwaliteit.

Sollicitatie

Heb je interesse, stuur dan je reactie naar secretariaat@ergotherapie.nl met vermelding van “sollicitatie hoofdredacteur’