Als ergotherapeut wil je natuurlijk de beste zorg voor je cliënten. Een goed gesprek en samen beslissen is dan belangrijk. Maar hoe breng je het gesprek op gang? En welke vragen horen daarbij?

Voor ergotherapeuten zijn deze zaken al heel vanzelfsprekend in een behandeling. Maar we zien ook dat zorgverleners het soms lastig vinden om goed door te vragen. Daar liggen dus nog kansen. Speciaal hiervoor is de campagne ‘3 goede vragen’ in het leven geroepen. Onderdeel hiervan is een set materialen waarmee een cliënt betere keuzes maakt.

Wil jij het proefpakket ‘3 goede vragen’ testen?

Na het succes bij medisch specialisten en huisartsen, is er nu een gratis proefpakket ‘3 goede vragen’ voor ergotherapeuten. Het pakket bestaat uit eenvoudig te gebruiken materiaal als onderdeel van de overkoepelende campagne ‘Samen Beslissen’. Onderzoek toont aan dat het werkt! Cliënten zijn hierdoor beter geïnformeerd en trouwer aan hun behandeling. En als zorgverlener bied je beter passende zorg, zonder dat het je extra tijd kost.

Vanuit de campagne zoeken ze 15 praktijken die mee willen doen aan een pilot en die hun ervaring willen delen. Weet jij iemand of heb je zelf interesse? Meld je dan hier aan!

Wil j meer weten over de campagne en de 3 goede vragen? Ga dan naar www.3goedevragen.nl.

EN zoekt ’testpraktijken’

Vanuit EN hebben we vaker materiaal of ideeën die we willen toetsen aan de praktijk. Hiervoor willen we ergotherapeuten/praktijken verzamelen die we zo nu en dan iets kunnen voorleggen. Vind je het leuk om een keer feedback te geven op verschillende onderwerpen, dan horen we heel graag van je. Stuur hiervoor een mailtje naar beleid@ergotherapie.nl en vermeld hierbij of we je eenmalig of vaker mogen benaderen. Alvast bedankt!