Zorgtechnologie is niet meer weg te denken uit ons leven. Dus ook niet uit het werk van ergotherapeuten.

Vele technologische ontwikkelingen bieden extra mogelijkheden om de ergotherapeutische dienstverlening te verbeteren. We versterken hiermee niet alleen het aanbod voor de cliënt, maar dit biedt ook mogelijkheden om de effectiviteit van de ergotherapie te vergroten. De commissie Zorgtechnologie heeft als doel dat het traject tot gebruik van zorgtechnologie binnen het dagelijks handelen behoort tot de expertise van de ergotherapeut. Wij zoeken enthousiaste ergotherapeuten om deze commissie te versterken.

Wat doen we als commissie?

Samen met de beroepspraktijk, de opleidingen en diverse partijen zorgen we dat zorgtechnologie voor elke ergotherapeut toegankelijk wordt. In de commissie delen we kennis over zorgtechnologie (door expertise in de bijeenkomsten uit te nodigen), ontwikkelen we kennis (onder andere met praktijkonderzoek) en dragen we kennis uit (onder andere in Ergotherapie Magazine). Het afgelopen jaar hebben we de financieringsmogelijkheden verhelderd en een bijdrage geleverd aan het beroepsprofiel. Ook ondersteunen we studenten bij het uitvoeren van toegepast onderzoek, bijvoorbeeld gericht op zorg op afstand.

Lees hier meer over onze visie en missie.

Wat levert het op?

  • Verrijking van je kennis op het gebied van zorgtechnologie
  • Vergroting van je netwerk binnen en buiten EN
  • Versterking van je overstijgende blik
  • Punten voor het Kwaliteitsregister

Je krijgt reiskosten vergoed.

We zien graag vragen of je aanmelding tegemoet via beleid@ergotherapie.nl.