Gepubliceerd op 04-09-14 | Categorie: Beroepskennis

Gezocht: deelnemer projectgroep ‘Toolkit Mantelzorg Paramedici’

Het Expertisecentrum Mantelzorg heeft aan Ergotherapie Nederland, VVOCM en KNGF gevraagd samen een toolkit Mantelzorg te ontwikkelen. In 2011 is de toolkit Mantelzorg in de huisartspraktijk ontwikkeld, die in 2014 is geactualiseerd. Van hieruit is het verzoek van VWS gekomen om een dergelijke toolkit ook te ontwikkelen voor de eerste en tweedelijn. Het Expertisecentrum Mantelzorg heeft ervoor gekozen zich eerst te richten op een tweetal doelgroepen: 1) Paramedici, en wel ergotherapie, oefentherapie en fysiotherapie en 2) thuiszorgmedewerkers.

Dagelijkse activiteiten
Een gedragen toolkit Mantelzorg, die nauw aansluit bij de beroepspraktijk is noodzakelijk voor het succes van de toolkit.
Omdat binnen de ergotherapie de activiteiten uit het dagelijks leven het onderwerp van de assessment en behandeling zijn, heeft de ergotherapeut dikwijls “automatisch” ook contact met de mantelzorger. Immers, de mantelzorger is dikwijls betrokken bij de activiteiten. De mantelzorger wordt in sommige gevallen ook behandeld, en dit kan door de ergotherapeut apart “op de mantelzorger” gedeclareerd worden.

Projectgroep
Welke ergotherapeut wil samen met Ergotherapie Nederland de beroepsgroep vertegenwoordigen in de projectgroep? En welke ergotherapeuten zouden mee willen denken of zouden geïnterviewd willen worden.
Een eerste activiteit zal zijn het voeren van gesprekken met enkele ergotherapeuten. Het resultaat van deze gesprekken zal als input dienen voor de ontwikkeling van de toolkit mantelzorg Paramedici.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in dit project en wil je graag deelnemen aan de projectgroep, stuur dan een mail. Als je geïnterviewd wil worden, of op een andere manier input wil leveren, horen we dat graag. In beide gevallen via een mail naar en@ergotherapie.nl o.v.v. Toolkit Mantelzorg.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑