Gepubliceerd op 16-12-16 | Categorie: Beroepskennis

Grote behoefte aan agendatraining voor mensen met dementie

Ergotherapie en dementie

Dementie is een snelgroeiend probleem in Nederland. Te genezen is het niet. We kunnen er wel beter mee leren omgaan. Ergotherapie kan hierbij een leidende rol spelen.

Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie: zes jaar thuis en twee jaar in een zorginstelling. In Nederland leven naar schatting 260.000 mensen met dementie. Jaarlijks komen er 40.00 nieuwe gevallen bij. Naarmate mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers beter leren omgaan met dementie, levert dit winst op in de vorm van leukere dagen. Bovendien blijven met dementie waarbij activiteit gestimuleerd wordt over het algemeen langer in de realiteit en ook dat is winst!

Hoe kun je als ergotherapeut op de groeiende behoefte aan ondersteuning bij dementie inspelen? Met agendatraining aan de hand van Daginzicht (dagplanner voor mensen met dementie) en Doe*Wijzer voor dementie (miniboek planmatig activiteiten plannen). Agendatraining wordt door de meeste verzekeringen vergoed. Lees ook de aanpak van ergotherapeut Iris Cremers op daginzicht.nl.

Neem voor meer informatie contact op met Anneke Bakker van SAAM Uitgeverij, telefoon 06 24157478. U kunt bij haar ook een persbericht bestellen dat u naar huis-aan-huis bladen in uw regio kunt sturen en naar huisartsen kunt mailen.

DagInzicht is speciaal ontwikkeld voor mensen met geheugenproblemen. De prikkelarme agenda wordt omarmd door Alzheimer Nederland en de vakgroep casemanagers dementie van V&VN. Inmiddels ook in België beschikbaar.
SAAM Uitgeverij geeft ook nog andere boeken uit op het gebied van dementie. In maart 2017 komt ook de Beweeg*Wijzer voor dementie uit. Een miniboek met oefeningen die het brein activeren. 

Tags: ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑