Gepubliceerd op 14-01-20 | Categorie: Beroepskennis

Margriet Pol wint Award voor het beste artikel in het tijdschrift Age and Ageing

Jaarlijks reikt de British Geriatric Society een prestigieuze prijs uit voor het beste artikel in het tijdschrift Age and AgeingDit jaar gaat deze award naar de Nederlandse Margriet Pol, docent-onderzoeker ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij volgde voor haar promotieonderzoek een grote groep ouderen die na een gebroken heup herstellen met hulp van sensoren. Ze vergeleek deze groep met ouderen die “gewoon” herstellen. Het gaat om het eerste grootschalige onderzoek met sensoren onder een oudere doelgroep (gemiddeld 84 jaar).

Uit haar onderzoek blijkt dat ouderen beter herstelden met hulp van sensoren in huis (die monitorden in hoeverre zij voor- of achteruitgingen) en met draagbare sensoren en coaching op afstand. Interessant is ook dat privacy voor de ouderen nauwelijks een issue was (m.b.t. de sensoren in huis), omdat zij zich juist veiliger voelden.

Margriet Pol promoveerde al vorig jaar als docent-onderzoeker ergotherapie op dit onderzoek. Onlangs stond in het laatste nummer van Ergotherapie Magazine 2019 een Interview met Margriet Pol, promovenda.

 Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑