Gepubliceerd op 05-04-19 | Categorie: Bijeenkomsten

Congres Slimmer Thuis | 23 mei 2019

Hét congres over slimme oplossingen voor thuiswonende ouderen

Met welke slimme oplossingen kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen? Wat werkt wel en wat werkt niet? Waar moet je op letten bij implementatie? En wat is de keerzijde van deze nieuwe technologie? Helpt technologie ook tegen eenzaamheid? Als u geïnteresseerd bent in deze vraagstukken nodigen we u graag uit voor Slimmer Thuis: hét congres met slimme oplossingen voor thuiswonende ouderen.

Op 23 mei 2019 ontmoet u in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam professionals die hun kennis delen over nieuwe en bestaande slimme oplossingen, succesvolle implementaties en samenwerken binnen een gemeente over de verschillende domeinen. Door de inspirerende voorbeelden wordt de bezoeker uitgedaagd om zelf vervolgstappen te zetten, kennis te verspreiden en slimme samenwerkingen aan te gaan. Met als doel de kwaliteit van leven voor ouderen thuis te verbeteren en eenzaamheid te doorbreken.

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge opent het congres. Oud-Eurocommissaris Digitale Agenda en lid Aanjaagteam Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Neelie Kroes geeft haar visie op de rol van technologie in de vergrijzende samenleving. Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS) sluit het congres af met een oproep om samen aan de slag te gaan met slimme oplossingen voor thuis.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Voor wie?
Het congres is bedoeld voor bestuurders/beslissers én mensen uit de praktijk van gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen, zorgverzekeraars/kantoren, woningbouwcorporaties, bedrijven, ouderen- en mantelzorgadviseurs, mantelzorgmakelaars, leveranciers van oplossingen, start-ups, en kennispartners met interesse in:

  • wat wel en niet werkt in de implementatie van slimme oplossingen;
  • positieve en negatieve effecten van bestaande technologieën;
  • het breder verspreiden van bestaande en nieuwe oplossingen voor thuiswonende ouderen.

En voor iedereen die slimme coalities wil sluiten om slimme oplossingen te implementeren.

Tags: , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑