Gepubliceerd op 21-05-14 | Categorie: Bijeenkomsten

Onderzoek kosteneffectiviteit ergotherapie. Doet u mee?

Ergotherapie Nederland en SEO Economisch Onderzoek nodigen de leden van Ergotherapie Nederland uit om op 1 juli deel te nemen aan een discussiegroep waarin de onderzoekers van SEO vragen zullen stellen over de behandeling door de ergotherapeut. Bijvoorbeeld: hoe verloopt de behandeling precies, welke behandeldoelen worden gesteld en worden deze ook behaald?

Meerwaarde ergotherapie
De antwoorden dienen als input voor een onderzoek naar de kosteneffectiviteit van ergotherapie dat SEO Economisch Onderzoek uitvoert in opdracht van Ergotherapie Nederland. Het doel van het onderzoek is om de meerwaarde van ergotherapie in Nederland in kaart te brengen voor een aantal nader te bepalen behandelingen. Op basis van wetenschappelijke literatuur worden effecten van ergotherapie (hogere kwaliteit van leven, hogere zelfredzaamheid en dergelijke) vertaald in financiële baten. Tot deze baten behoren niet alleen gezondheidswinst maar bijvoorbeeld ook verlaging van overige zorgkosten en een verhoging van het aantal gewerkte uren.

Discussiegroepen
Het resultaat van het onderzoek is een uitspraak over het rendement van behandeling door de ergotherapeut: voor elke euro die wordt gespendeerd aan ergotherapie krijgt de maatschappij een x-aantal euro terug. Er zullen vier discussiegroepen plaatsvinden, namelijk voor Ouderen, Kind en Jeugd, Chronische pijn en voor Handaandoeningen. Voor “Ouderen” en “Kind & Jeugd” worden de desbetreffende adviesraden gevraagd. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 1 juli bij Ergotherapie Nederland, Utrecht:
16.00 tot 18.00 uur : “Chronische pijn”
18. 00u tot 20.00 uur : “Handletsels en handaandoeningen”

Aanmelden
Leden van Ergotherapie Nederland kunnen zich aanmelden voor de discussiegroep door een mail te sturen naar en@ergotherapie.nl met vermelding “discussiegroep SEO- Chronische pijn” of “discussiegroep SEO-Hand” . Details van het programma en een vragenlijst van de onderzoekers van SEO Economisch Onderzoek worden toegestuurd in de week voor de bijeenkomst. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Robert Scholte en Marloes Lammers van SEO Economisch Onderzoek.

Tags: ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑