Gepubliceerd op 16-10-14 | Categorie: Bijeenkomsten

Studiedag Ergotherapie en Antroposofie (vrijdag 31 oktober)

In samenwerking met de Academie Antroposofische Gezondheidszorg wordt er vrijdag 31 oktober in Zeist een studiedag georganiseerd met als thema de verbinding tussen ergotherapie en antroposofische gezondheidszorg. Op de dag zullen de volgende invalshoeken aan de orde komen:

  • Fenomenologisch waarnemen.
  • Het antroposofisch mensbeeld in de gezondheidszorg.
  • Kijken naar de cliënt vanuit de biografische invalshoek.

Ergotherapie en antroposofie
Een aantal ergotherapeuten is gezamenlijk aan het zoeken naar de verbinding tussen ergotherapie en antroposofie. Ergotherapie is een vak met een brede kijk op het handelen van de mens. Een kijk die raakvlakken heeft met het waarnemen, zoals dat gebeurt binnen de antroposofische gezondheidszorg. In de antroposofische gezondheidszorg zijn verschillende disciplines die zich intensief bezighouden met de verbinding van hun beroep en de kijk vanuit de antroposofie op gezondheid en ziekte. Zij organiseren een deel van hun scholing via de Academie Antroposofische

Programma
Op 12 oktober worden de inleidingen in de ochtend verzorgd door Guus van der Bie (arts) en Paul van Dijk (fenomenoloog/beeldend kunstenaar). Marjan Stomph (ergotherapeut) zet ergotherapie en antroposofie in de tijd.

De middag start met een kunstzinnige werkvorm met Hannie Bakker (fysiotherapeut/ biografisch coach). Daarna zal in drie werkgroepen:(ergotherapie met kinderen, volwassenen en ouderen) begeleid door Karin Houwing, Ingrid Daniëls en Marjan Stomph (ergotherapeuten) de koppeling gelegd worden met de dagelijkse praktijk. De dag zal gezamenlijk worden afgesloten met ontwikkelwensen voor de toekomst.

Informatie en inschrijving

  • Datum en tijd: vrijdag 31 oktober 2014, van 9.30 tot 16.30 uur; binnenkomst vanaf 9.00 uur.
  • Gebouw Lenteleven, Utrechtseweg 62, 3704 HE Zeist; tweede verdieping.
  • Kosten: € 75 (lunch zelf meenemen).
  • Aanmelden: via www.academieag.nl; aanmeldingsformulier invullen en zenden aan info@academieag.nl en geld overmaken op NL31 TRIO 0197 6417 33 t.n.v. Academie Antroposofische Gezondheidszorg o.v.v. “Ergotherapie”.
  • De studiedag is toegankelijk voor vierdejaarstudenten Ergotherapie.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑