Gepubliceerd op 17-06-19 | Categorie: Beurzen

Young Professional OT Congres | Kom jij ook?

Op vrijdag 1 november 2019 zal het allereerste ‘Young Professional OT Congres’ plaatsvinden bij Schola Medica in Utrecht. Deze dag wordt in samenwerking met alle alumniverenigingen in Nederland georganiseerd en is speciaal gericht op de net afgestudeerde ergotherapeut en de tot vijf jaar afgestudeerde ergotherapeut uit Nederland en België.

Deze dag zal bestaan uit 6 plenaire lezingen van o.a. Prof. Dr. Maud Graff (Hoogleraar Ergotherapie), Merel van Uden en Klaas Doppen over het vak ergotherapie. Tevens zal er een banen- en informatiemarkt zijn, waarbij o.a. verschillende vacaturebanken, het Kwaliteitsregister Paramedici en enkele Master opleidingen aanwezig zullen zijn.

Je zult geïnspireerd worden over het vak ergotherapie en de laatste ontwikkelingen, maar tegelijkertijd kun je al je vragen stellen over vervolg masters opleidingen, over het kwaliteitsregister paramedici en kun je informatie ontvangen over alle openstaande vacatures voor ergotherapeuten in Nederland. Ben jij deze ‘Young Professional’ binnen de ergotherapie, dan mag je deze dag niet missen!

Klik hier om je aan te melden.

Programma

8:30-9:00             Inloop & ontvangst van de deelnemers bij Ergotherapie Nederland
9:00-9:15            Opening door Theo van der Bom & alumniverenigingen
9:15-10:00           Lezing door Prof. Dr. Maud Graaf (bijzonder Hoogleraar Ergotherapie)
10:00-11:00        Pauze & bezoeken banen- en informatiemarkt (zalen 1.10 & 1.11)

11:00-11:45
Lezing ‘Werken aan progressie vanuit de sterke kanten van je cliënt’ door Merel van Uden (De Vraag Centraal)

Hoe werk je samen met je cliënt aan het stap voor stap realiseren van progressie? Hoe coach je de cliënt zo dat niet zijn problemen centraal staan in de behandeling maar juist zijn sterke kanten en dat hij deze inzet om verandering in handelen te realiseren? Weke toegevoegde waarde kan een Persoonlijk Veerkracht Profiel daarbij hebben?

In deze presentatie presenteert Merel van Uden (ergotherapeut, werkzaam als trainer/adviseur bij De Vraag Centraal) interactief de laatste inzichten over het ondersteunen van cliënten vanuit de wetenschap dat de kwaliteit van de relatie die je als ergotherapeut hebt met je cliënt de belangrijkste voorspeller is van het therapieresultaat.  

11:45-12:30
Lezing ‘Timemanagement 2.0: Blijf baas over je tijd!’ door Ingrid Smit (Je team voor elkaar)

Effectief, efficiënt, productief… alles moet sneller, beter, effectiever en efficiënter. Al jaren zijn we hiermee bezig en het gaat vaak ten koste van de kwaliteit van de zorg of van het welzijn van de zorgverlener.
Timemanagement in de zorg is een must, Maar wordt het er nou echt leuker of beter van, dat werken met al die strakke planningen? 

Het andere perspectief op Timemanagement in de zorg is zorgen voor jezelf. Doorzien hoe je jezelf saboteert, hoe je jouw eigen waarden en prioriteiten kunt stellen en welke verruimende keuzes er ook voor jou zijn.
Oftewel… het nieuwe timemanagement in de zorg gaat niet meer over plannen en structureren, maar over leiderschap nemen en zien welke mogelijkheden binnen jouw handbereik liggen.

12:30-13:30        Lunchpauze & bezoeken banen- en informatiemarkt (zalen 1.10 & 1.11)

13:30-14:15
Lezing ‘De ergotherapeut op social #HoeDan’ door Erica Bouma (Eigenaar Spring Marketing) 

Instagram, LinkedIn, Facebook, Snapchat en Twitter. Social media ontwikkelen zich razendsnel. Wat kun je ermee in jouw dagelijkse praktijk als ergotherapeut? Wat post je nu precies als je jouw cliënten of verwijzers via social media wilt bereiken? En wat zijn kansen om jou als professional te profileren op social media? In deze sessie duikt Erica Bouma van Spring marketing met ons in de kansen met social media. Erica heeft ruime ervaring in digitale marketing voor de zorg, en kijkt ernaar samen met jou aan de slag te gaan met social media. 

14:15-15:00
Lezing ‘Ondernemerschap’ door Klaas Doppen (Ergotherapiepraktijk DOEN)

Niet iedere pas afgestudeerde ergotherapeut weet al direct wat hij of zij wil na het ondertekenen van het bachelorsdiploma. Tijdens en net na het afronden de opleiding ergotherapie heb je gezocht naar jouw ambities; waar ben je goed in, welke baan past bij mij? Vragen waar je wellicht niet direct een antwoord op hebt, maar waar je wel nieuwgierig naar bent. Een eigen praktijk starten, dat doe je toch pas als je jarenlange werkervaring als ergotherapeut hebt?

Tijdens de lezing ‘Ondernemerschap’ word je door Klaas Doppen, praktijkeigenaar en ondernemer bij Doen & Doen Lab, meegenomen in deze ambities. Er wordt aandacht besteed aan het starten van een eigen praktijk, ingezoomd op de vaardigheden welke hiervoor nodig zijn en gekeken naar welke vorm van ondernemerschap er bij jou past.

15:00-15:30        Koffiepauze & bezoeken banen- en informatiemarkt (zalen 1.10 & 1.11)

15:30-16:15
Lezing ‘Zakelijk tekenen binnen de ergotherapie’ door Monique Veltman (Ergotherapie Monique Veltman)

Tekenen stimuleert het creatieve brein, een tekening maakt ideeën letterlijk en figuurlijk zichtbaar. Een tekening is makkelijker te onthouden. Het gebruik van tekeningen stimuleert ons om tot de kern te komen. “Wat wil ik duidelijk maken en hoe breng ik dat zo eenvoudig mogelijk in beeld.

Tijdens deze lezing/workshop leer je de eerste beginselen van het zakelijk tekenen,  en probeer je het natuurlijk zelf uit. Hopelijk hopelijk enthousiast gemaakt het tekenen toe te passen in je dagelijkse praktijk  bijvoorbeeld door het maken van een getekende instructie  na een geoefende nieuwe vaardigheid , een getekende reminder van een aandachtspunt in de behandeling voor thuis, een visueel  verslag van een overleg in het team of een getekend jaarverslag en jaarplan

16:16-16:30        Afsluiting door alumniverenigingen

Locatie & datum
Het ‘Young Professional OT Congres’ vindt plaats op vrijdag 1 november 2019 van 9:00 tot 16:30 (inloop & ontvangst deelnemers van 8:30 tot 9:00) bij Ergotherapie Nederland (auditorium Schola Medica), Orteliuslaan 750 te Utrecht.

Let op: Parkeren onder het pand is niet toegestaan voor deelnemers. Locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en u kunt een gratis uitrijkaart van P+R Papendorp ontvangen van ons. Parkeerplaatsen bij P+R Papendorp zijn beperkt, dus gelieve bij voorkeur met openbaar vervoer te reizen. 

Doelgroep
Net afgestudeerde ergotherapeuten tot vijf jaar afgestudeerde ergotherapeuten uit Nederland en België. 

Kosten
Leden EN/VE                     € 39,-
Niet-leden                         € 59,-

Inclusief hand-outs, uitgebreide catering en gratis parkeren op P+R Papendorp.

Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen nadien een bewijs van deelname van de ErgoAcademie.

Accreditatie
Accreditatie voor deze studiedag is aangevraagd. Verwachting is dat het ‘Young Professional OT Congres’ met 5 punten geaccrediteerd zal worden door het Kwaliteitsregister Paramedici.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden.

Tags: , , , , , , , ,Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑