Gepubliceerd op 13-07-17 | Categorie: Cursussen

17 november: Studiedag “Play & Leisure”

Op vrijdag 17 november organiseert de ErgoAcademie in samenwerking met adviesraad Kind en Jeugd en KETP van Ergotherapie Nederland een studiedag over spel en ontspanning. Tijdens deze studiedag kunnen (kinder-)ergotherapeuten zich laten inspireren door actuele thema”s rondom de belangrijkste activiteit voor kinderen spelen!

Spelactiviteiten die kinderen zelf kiezen, zijn activiteiten waarbij kinderen uitdrukken wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Het spelen geeft inzicht in de kwaliteit van leven en het welbevinden van het kind.
Een kind bouwt tijdens het spelen zelfvertrouwen en oplossingsvermogen op om zodoende “creatief” om te gaan met problemen die hij in een later stadium tegenkomt. Spel bereidt het kind voor op het volwassen leven en is een ingrediënt van een gezonde leefstijl. Spel verdient een prominentere plek plaats in de assessment en interventie van kinderergotherapeuten.

Het belang van spel en ontspanning binnen het gezin, op school, in de wijk, in instellingen voor kinderen met meervoudige beperkingen of asielzoekerscentra wordt door ergotherapeuten benadrukt. Het coachen van en overdragen van kennis kan leiden tot betere speelvoorzieningen voor kinderen thuis, op school, instellingen en in de wijk. (Uit: Grondslagen van de Ergotherapie, HS 13C E.Spaargaren)

Voor meer informatie en aanmelden klik hier

Tags: , ,Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑