ErgoAcademie

ErgoAcademie Ergotherapie Nederland

ErgoAcademie organiseert de volgende Cursussen, opleidingen, trainingen en studiedagen:

Cursus Directe Toegang Ergotherapie

Gepubliceerd op 21-07-18

Cliënten kunnen zonder verwijsbrief van de huisarts naar de ergotherapeut. De Directe Toegang Ergotherapie (DTE) biedt veel kansen en mogelijkheden voor de ergotherapie en voor u als ergotherapeut. Om direct toegankelijk te zijn, is het nodig om... Lees verder »
Workshop ‘DCDDaily & DCDDaily-Q’

Gepubliceerd op 02-07-18

In samenwerking met Berdien Moraal- van der Linde (PhD) en Ingrid van Bommel (MPPT) organiseert de ErgoAcademie speciaal voor Kinderergotherapeuten de interactieve workshop over “DCD-Daily”.  Tijdens deze workshop maak je kennis met de... Lees verder »

Studiedag ‘Aandacht voor Arbeid’

Gepubliceerd op 25-06-18

Inhoud De ErgoAcademie organiseert samen met de commissie ‘Arbeid’ op 13 november 2020 de studiedag ‘Aandacht voor Arbeid’ bij Ergotherapie Nederland. Deze dag zullen er 4 verschillende lezingen zijn omtrent ergotherapie en arbeid, een... Lees verder »

Thema-avond: Verschil personeel in loondienst en ZZP

Gepubliceerd op 18-06-18

Op woensdagavond 18 november organiseert de Commissie OPEN (Ondernemers Platform Ergotherapie Nederland) in samenwerking met de ErgoAcademie een thema-avond voor ondernemende ergotherapeuten. Aan de orde komt onder andere de afweging waarom... Lees verder »Cursus ‘Occupation Based Hand Therapie’

Gepubliceerd op 13-06-18

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Linda Lamberink en Elien Nijland, werkzaam als ergotherapeut en handtherapeut bij Treant zorggroep (ziekenhuislocatie Bethesda, Hoogeveen), de scholing ‘Occupation Based Handtherapie’ in de... Lees verder »


Opfrisworkshop DTE

Gepubliceerd op 11-06-18

Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten in Nederland, heeft de afgelopen jaren de cursus DTE (Directe Toegang Ergotherapie) georganiseerd binnen de ErgoAcademie. Inmiddels bent u en vele collega ergotherapeuten DTE... Lees verder »Mini Activiteiten Aanpak: een boost voor veerkracht

Gepubliceerd op 09-06-18

Veerkracht is iemands vermogen om te herstellen, zich aan te passen, veranderen of weerstand kunnen bieden aan stressvolle situaties. Er is toenemende aandacht voor veerkracht en de invloed die veerkracht heeft op gezondheid, welzijn en kwaliteit... Lees verder »
Studiedag Ergotherapie in de GGZ, zo gek nog niet!

Gepubliceerd op 05-06-18

Op 8 januari 2021 organiseert de ErgoAcademie in samenwerking met de Commissie GGZ van Ergotherapie Nederland de studiedag ‘Ergotherapie in de GGZ, zo gek nog niet!’ Deze studiedag is voor ergotherapeuten die werkzaam zijn binnen de GGZ... Lees verder »


Cursus ‘CO-OP Approach’ TM

Gepubliceerd op 04-06-18

Docenten Jolien van Houten en Rianne Jansens geven in samenwerking met de ErgoAcademie de 3-daagse cursus ‘CO-OP ApproachTM’ in Utrecht. In deze 3-daagse cursus leer je om met de interventie Cognitive Orientation to daily Occupational... Lees verder »
Dè NLP Practitioner Opleiding voor Paramedici

Gepubliceerd op 04-06-18

“Met de methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je niet alleen praktische vaardigheden en technieken om je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit enorm te vergroten, maar ook hoe jij je gedrag en communicatie met cliënten,... Lees verder »


Taping course “Treating without pain” (2-days)

Gepubliceerd op 03-06-18

On 6th and 7th of April 2021 the ErgoAcademie will organize a 2-day taping course “Treating without pain” with Allison Taylor (Occupational Therapist and Certified Hand Therapist (CHT) from Sydney University, Australia). This course is... Lees verder »Workshop ‘Een basis in de (zorg)technologie’

Gepubliceerd op 29-05-18

Inhoud Bijna 90 % van de ergotherapeuten geeft aan onvoldoende kennis te hebben over technologie, om het bij cliënten in te zetten (Ergotherapie Magazine 2019-nummer 1). (Ergotherapie Magazine 2019-nummer 1). Voldoende reden om hiermee aan de slag... Lees verder »Post-hbo Kinderergotherapie

Gepubliceerd op 20-05-18

Ergotherapie Nederland heeft in samenwerking met de vier opleidingen ergotherapie de opleiding post-hbo kinderergotherapeut ontwikkeld. De post-hbo opleiding kinderergotherapeut is het vervolg op het profiel specialisatie kinderergotherapeut en is... Lees verder »


E-learning MS en Ergotherapie

Gepubliceerd op 07-04-18

Deze e-learning is bedoeld voor ergotherapeuten die hun kennis over Multiple Sclerose en de behandeling van Multiple Sclerose willen vergroten. In het jaar 2017 is de vernieuwde Ergotherapierichtlijn MS uitgekomen. Deze e-Learning is geschreven met... Lees verder »
E-learning Oogaandoeningen bij ouderen en ergotherapie

Gepubliceerd op 01-04-18

Oogproblemen komen regelmatig voor bij ouderen. In de praktijk kom je deze doelgroep als ergotherapeut regelmatig tegen, in de eerste lijn, en in verpleeg- of ziekenhuizen. Bovendien is het een groep die steeds groter wordt. Een ergotherapeut heeft... Lees verder »


Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑