Gepubliceerd op 07-04-17 | Categorie:

17 juni 2017: PPN-Startersdag

logo-ppn

 

PPN – STARTERSDAG 2017
‘Starten en samenwerken in de eerste lijn!’

Werk je al enkele jaren in dienst als diëtist, ergotherapeut, huid- en oedeemtherapeut, logopedist of oefentherapeut Cesar/Mensendieck en wil je voor jezelf beginnen? Of ben je onlangs afgestudeerd en wil je in de eerste lijn aan de slag? Dan is de PPN-Startersdag het evenement voor jou!

Op zaterdag 17 juni organiseert Paramedisch Platform Nederland (PPN), in samenwerking met de VvAA, wederom een startersdag gericht op ondernemen in de eerstelijnszorg én op onderlinge multidisciplinaire samenwerking. De federatie PPN is in 2015 opgericht door vijf paramedische beroepsverenigingen: EN (ergotherapeuten), NVD (diëtisten), NVH (huidtherapeuten), NVLF (logopedisten) en VvOCM (oefentherapeuten).

Wegwijs in de eerste lijn
Je maakt deze dag kennis met diverse aspecten van ondernemen in de eerste lijn. Via lezingen en workshops kom je te weten wat er in zo’n beginfase allemaal komt kijken op het gebied van administratie, contracten, wetgeving, financiën & juridische zaken, marketing & sociale media en registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast staat de multidisciplinaire samenwerking in de zorg centraal en hoe je dat kunt vormgeven vanuit een eigen praktijk.

Netwerken
PPN-startersdag bied je een unieke kans om met collega’s van de andere disciplines te netwerken. Ook maak je kennis met de eigen beroepsvereniging.

Dagplanning
9.00 – 9.30 uur        Ontvangst en inschrijving
9.30 – 10.00 uur       Opening door dagvoorzitter Theo van der Bom, bestuurslid PPN en Monique Theunissen, VvAA
Waar staat PPN voor? Wat betekent de PPN voor starters in de eerste lijn? Wat doet de PPN?
Wat doet de diëtist, ergotherapeut, huidtherapeut, logopedist en oefentherapeut en waarin kunnen we samenwerken in de eerste lijn. Wat kunnen we voor elkaar betekenen?

10.00 – 10.30 uur       Peter Buisman en Lucielle van den Broek, Kwaliteitsregister Paramedici
Kwaliteit en de rol van het KP bij het transparant maken van de kwaliteit. De intrinsieke motivatie van de paramedicus, na afronding van de opleiding begint eigenlijk alles m.b.t. kwaliteit.

10.30 – 11.00 uur       Presentatie ‘Starten met een eigen praktijk’: wat komt erbij kijken, Eric van Haperen en Peter Rakke, VvAA
Waar moet je allemaal aan denken als je als zelfstandige gaat beginnen? Registreren: KvK, belastingdienst, AGB, Vecozo. Waarnemen; ZZP, VAR-DBA. Bedrijfskundige zaken; contracteren verzekeraars, omzet/kosten, huisvesting, personeel, marketing.

11.10 – 11.30 uur       Pauze
11.30 – 12.00 uur       Presentatie ‘Fiscale, juridische en financiële aspecten van een eigen praktijk’, Eric van Haperen en Peter Rakke, VvAA
Waar heb je allemaal mee te maken als je een eigen praktijk hebt c.q. start.Juridische zaken; aansprakelijkheid, bedrijfsvorm, maatschap/overnamen contracten. Fiscale zaken; starters/zelfstandige aftrek, MKB-vrijstelling.

12.00 – 12.30 uur       Marketing & Sociale Media. Erica Bouwma, Spring Marketing
Hoe profileer jij jezelf in de eerste lijn? Wat zijn de do’s en don’ met sociale media? Hoe zorgen we ervoor dat we zichtbaar zijn voor onze cliënten en verwijzers?

12.40 – 13.30 uur       Lunchpauze
13.30 – 14.00 uur       Praktijkadministratie & Financiering, Eric van Haperen en Peter Rakke, VvAA
Het voeren van een (praktijk)administratie. Welke (wettelijke) vereisten zijn van toepassing, op welke manier voert u een administratie en wat zijn de voordelen van een goede administratie? Uit een administratie volgt een jaarrekening. Het kunnen lezen van een jaarrekening.

14.05 – 15.00 uur       Samenkomst eigen beroepsvereniging.
15.00 – 15.15 uur       Pauze
15.15 – 15.45 uur       Multidisciplinair samenwerken in de eerste lijn, Rob Koppers, ergotherapeut, Amsterdams Paramedisch Platform
Hoe vinden we elkaar in de eerste lijn? Hoe kunnen we samen sterk staan regionaal en in de eerste lijn? Wat betekent multidisciplinair samenwerken voor ons?

15.50 – 16.15 uur       Netwerkopdracht
16.15 – 16.30 uur       Afsluiting door dagvoorzitter Theo van der Bom, bestuurslid PPN
16.30 uur                   Netwerkborrel

Datum & tijd
Zaterdag 17 juni 2017, 9.00 tot 17.00 uur

Locatie
VvAA, Ergotherapie Nederland, Orteliuslaan 750, 3528 BB in Utrecht.

Kosten
€ 55,- voor leden van de EN, NVD, NVH, NVLF en VvOCM
€ 85,- voor niet leden
(incl. catering en cursusmateriaal)

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd.

Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen nadien een bewijs van deelname.

Cursusvoorwaarden
De cursusvoorwaarden kunt u hier downloaden.

Aanmelden

Achternaam (verplicht)

Voornaam voluit (verplicht)

Overige voorletters

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer

Uw email (verplicht)

Lidnummer EN / NVD / NVH / NVLF / VvOCM

Nummer kwaliteitsregister

Prijs (verplicht)

Ik ga akkoord met de cursusvoorwaarden (verplicht)Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑