Gepubliceerd op 23-09-18 | Categorie:

Cursus ‘Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP’ (3-daagse training)

“De cursus is een aanrader! Ingrid heeft voor iedere cursist een persoonlijke tip om met het NLP gereedschap te gaan oefenen. Dinsdag sloot ik de cursus af, woensdag had ik een gesprek met een cliënt waarbij ik de technieken direct kon gebruiken. Het gesprek ging de diepte in. Client waardeerde dit en bracht het onder woorden. Ik vond het een bijzondere ervaring. Zonder NLP was dit niet gebeurd!”

“In deze drie dagen heb ik mogen proeven aan een klein stukje NLP. Echter ruim voldoende om inderdaad die verdieping met mijn cliënt te hebben. En misschien nog wel mooier en of even mooi; de verdieping met mijzelf. Een echte aanrader voor iedere ergotherapeut die op zoek is naar meer diepgang!”

In samenwerking met trainingsbureau ‘Je team voor elkaar’ organiseert ErgoAcademie de 3-daagse training Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Heb jij ook vaak te maken met cliënten die chronische pijn hebben, of onbegrepen pijn, of chronische vermoeidheid? En merk je hoe dit de gedachten en motivatie van je cliënten kan beheersen? Weet je niet altijd hoe je hier handig op in kunt spelen? En lukt het je daarom soms niet om het optimale resultaat te bereiken met je behandelingen? Waardoor je een onvoldaan gevoel kunt hebben?

Pijn en vermoeidheid kunnen alles overheersend zijn en beïnvloeden je gedachten en overtuigingen enorm. Als ergotherapeut wil jij je cliënten zo goed mogelijk helpen met jouw behandelingen. Toch voel je vaak al aan dat er nog veel meer speelt bij je cliënten; lichaam en geest zijn één. Je vraag je af hoe je de juiste vragen kunt stellen om nog beter maatwerk te kunnen leveren. Het liefst kruip je even in de huid van je cliënt, zodat je zelf voelt wat hij/zij nodig heeft. En je wilt samen met je cliënt haalbare en positieve doelen stellen. Zodat jullie allebei tevreden zijn.

En dat kan! Want met praktische NLP-oefeningen (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer jij om de juiste vragen te stellen aan je cliënt, zodat je duidelijkheid krijgt in de hulpvraag en kunt ‘afpellen’. Ook hoor je dan direct welke beperkende overtuigingen (wat kan wél). Tot slot leer je tijdens deze training wat het effect is op de fysiologie bij zowel jou als de cliënt.

Als jij je goed kunt verplaatsen in je cliënt, met zowel lichaamswerk als mondelinge communicatie (de juiste vragen stellen en omdenken), kun jij echt maatwerk leveren en het optimale resultaat behalen in je werk. Hierdoor werk jij doelgerichter, op diepere lagen en ben je veel meer voldaan. Dat is pas het échte werk! Er gaat een wereld voor je open.

In het het Ergotherapie Magazine nummer 5 van 2018 stond een mooi artikel met getuigenissen van ergotherapeuten die de NLP nu dagelijks toepassen in hun praktijk. Dus als bovenstaande je nog niet voldoende heeft overtuigd, lees dan hier verder!

Docenten
Ingrid Smit
Ingrid Smits is directeur/eigenaar van trainingsbureau ‘Je team voor elkaar’. Daarnaast is ze trainer en coach. Jarenlang heeft Ingrid als bedrijfskundige (MBA MRE)  in de vastgoedsector gewerkt en zich beziggehouden met beleggen in en het managen van commercieel vastgoed. Tien jaar geleden heeft zij zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Ingrid ondersteunt leidinggevenden en teamleiders om hun managementvaardigheden en -competenties verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap, motivatie- en communicatievaardigheden.
Daarnaast is ze specialist in het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk trainingen voor teams gericht op doelgerichte en efficiënte samenwerking, conflictmanagement en optimale communicatie.
Ingrid heeft zich de afgelopen 25 jaar ontwikkeld van bedrijfskundige tot organisatieadviseur tot ondernemer, inspirator en gecertificeerd NLP-trainer (sinds 2008) en coach. Ze is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verzorgen van:
– open trainingen rond de thema’s samenwerken, timemanagement, communicatie, management en leiderschap
– NLP practitioner voor professionals
– maatwerk teamtrainingen
– individuele coaching en duo-coaching

Marischka Scheltus
Marischka Scheltus van Trainingsbureau 1812 is assistent-trainer bij deze opleiding. Zij heeft al 10 jaar ervaring als coach voor mensen met burn-out klachten, degene die het echt even niet meer weten en zij die het gevoel hebben dat alle ballen die zij in de lucht hielden nu toch op de grond gevallen zijn. Sinds enkele maanden combineert zij deze mental coaching voor sommige cliënten met fitness of andere fysieke training om zo voor haar cliënten weer de verbinding tussen hoofd en lijf te maken en zelf het stuur van hun leven terug te pakken. Zij maakt hierbij dankbaar gebruik van de NLP Master gereedschapskist en de ervaring die zij heeft in zowel fitness als bij het trainen/begeleiden van gehandicapte kinderen als Tang Soo Do (Koreaans non-contact karate) instructeur. 
Op serieus speelse wijze komen cliënten weer in beweging om body, mind & soul te verbinden en zo het stuur van hun leven terug te pakken.

Haar motto is dan ook: actief • constructief • creatief.

“Mijn NLP Practitioner heb ik in 2017 afgerond om een jaar later het NLP Master Practitioner diploma in ontvangst te mogen nemen. De tools, het zelfinzicht, de confrontatie met mezelf en de onvermijdelijke groei die daaruit volgden heb ik als bijzonder waardevol ervaren. En nog steeds! Dat ik in september 2017 als 2e assistent trainer aansloot bij de NLP Practitioner voor ergotherapeuten was dan ook geen toeval. Dat heeft mijn leerproces vergroot en verdiept.”

Een praktisch voorbeeld?
Neem Karin, nadat zij een jaar geleden plotseling werd gediagnosticeerd met borstkanker waarbij na intensieve behandeling de borst uiteindelijk is afgezet, kwam zij in een neerwaartse spiraal terecht. Haar lijf deed niet wat zij had verwacht, groeide buiten voor haar acceptabele proporties. En het bleek dat ze moe werd van haar werk dat ze ooit zo leuk vond. Ze bleef maar rondjes rennen in haar eigen negatieve gedachten en oordelen over zichzelf. Ze kwam er in haar eentje niet uit en besloot mijn hulp te vragen.Deze cliënt is een prachtig proces aangegaan. Fysiek weer fit worden (en afvallen is dan een leuke bonus), mentaal haar kracht terug vinden en lichaam en geest weer één laten zijn. De combinatie van de fysieke en mentale oefeningen heeft haar fysiek sterker en mentaal fitter gemaakt. Zij voelt zich weer in balans en ervaart dat zij manager is van haar eigen lijf en leven. Zij kan het zelf weer laten stromen! Prachtig toch?

Algemeen dagprogramma

09.00-09.30 Inloop & Ontvangst
09.30-11.00 Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
11.00-11:15 Korte pauze
11.15-12.30 Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
12.30-13.30 Lunchpauze
13.30-15.00 Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
15.00-15.15 Korte pauze
15.15-16.45 Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
16.45-17.00 Afsluiting & Evaluatie

Cursusdata 2019
– Vrijdag 24 mei 2019
– Vrijdag 14 juni 2019
– Vrijdag 5 juli 2019

Locatie
Opmaat flexwerken en trainen, Huizermaatweg 31, 1272 NA Huizen (www.opmaatvergaderen.nl)

Let op: Parkeren onder het pand is niet toegestaan voor deelnemers. Locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en u kunt een gratis uitrijkaart van P+R Papendorp van ons ontvangen.

Kosten deelname

Ledenprijs: € 699,-
Niet-ledenprijs: € 799,-

Inclusief BTW, cursusmaterialen, uitgebreide catering en gratis parkeren op P+R Papendorp.

Accreditatie
De accreditatie voor deze cursus is 19 punten.

Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen na afloop een deelnamecertificaat van de ErgoAcademie.

Cursusvoorwaarden
De cursusvoorwaarden kunt u hier downloaden.

Aanmelden
Cursus is al gestart, inschijven niet meer mogelijk

Tags:Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑