Gepubliceerd op 01-03-18 | Categorie:

Cursus ‘Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP’ (3-daagse training)

“De cursus is een aanrader! Ingrid heeft voor iedere cursist een persoonlijke tip om met het NLP gereedschap te gaan oefenen. Dinsdag sloot ik de cursus af, woensdag had ik een gesprek met een cliënt waarbij ik de technieken direct kon gebruiken. Het gesprek ging de diepte in. Client waardeerde dit en bracht het onder woorden. Ik vond het een bijzondere ervaring. Zonder NLP was dit niet gebeurd!”

“In deze drie dagen heb ik mogen proeven aan een klein stukje NLP. Echter ruim voldoende om inderdaad die verdieping met mijn cliënt te hebben. En misschien nog wel mooier en of even mooi; de verdieping met mijzelf. Een echte aanrader voor iedere ergotherapeut die op zoek is naar meer diepgang!”

In samenwerking met trainingsbureau ‘Je team voor elkaar’ organiseert ErgoAcademie de 3-daagse training Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Heb jij ook vaak te maken met cliënten die chronische pijn hebben, of onbegrepen pijn, of chronische vermoeidheid? En merk je hoe dit de gedachten en motivatie van je cliënten kan beheersen? Weet je niet altijd hoe je hier handig op in kunt spelen? En lukt het je daarom soms niet om het optimale resultaat te bereiken met je behandelingen? Waardoor je een onvoldaan gevoel kunt hebben?

Pijn en vermoeidheid kunnen alles overheersend zijn en beïnvloeden je gedachten en overtuigingen enorm. Als ergotherapeut wil jij je cliënten zo goed mogelijk helpen met jouw behandelingen. Toch voel je vaak al aan dat er nog veel meer speelt bij je cliënten; lichaam en geest zijn één. Je vraag je af hoe je de juiste vragen kunt stellen om nog beter maatwerk te kunnen leveren. Het liefst kruip je even in de huid van je cliënt, zodat je zelf voelt wat hij/zij nodig heeft. En je wilt samen met je cliënt haalbare en positieve doelen stellen. Zodat jullie allebei tevreden zijn.

En dat kan! Want met praktische NLP-oefeningen (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer jij om de juiste vragen te stellen aan je cliënt, zodat je duidelijkheid krijgt in de hulpvraag en kunt ‘afpellen’. Ook hoor je dan direct welke beperkende overtuigingen (wat kan wél). Tot slot leer je tijdens deze training wat het effect is op de fysiologie bij zowel jou als de cliënt.

Als jij je goed kunt verplaatsen in je cliënt, met zowel lichaamswerk als mondelinge communicatie (de juiste vragen stellen en omdenken), kun jij echt maatwerk leveren en het optimale resultaat behalen in je werk. Hierdoor werk jij doelgerichter, op diepere lagen en ben je veel meer voldaan. Dat is pas het échte werk! Er gaat een wereld voor je open.

Docent
Ingrid Smits is directeur/eigenaar van trainingsbureau ‘Je team voor elkaar’. Daarnaast is ze trainer en coach. Jarenlang heeft Ingrid als bedrijfskundige (MBA MRE)  in de vastgoedsector gewerkt en zich beziggehouden met beleggen in en het managen van commercieel vastgoed. Tien jaar geleden heeft zij zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Ingrid ondersteunt leidinggevenden en teamleiders om hun managementvaardigheden en -competenties verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap, motivatie- en communicatievaardigheden.
Daarnaast is ze specialist in het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk trainingen voor teams gericht op doelgerichte en efficiënte samenwerking, conflictmanagement en optimale communicatie.
Ingrid heeft zich de afgelopen 25 jaar ontwikkeld van bedrijfskundige tot organisatieadviseur tot ondernemer, inspirator en gecertificeerd NLP-trainer (sinds 2008) en coach. Ze is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verzorgen van:
– open trainingen rond de thema’s samenwerken, timemanagement, communicatie, management en leiderschap
– NLP practitioner voor professionals
– maatwerk teamtrainingen
– individuele coaching en duo-coaching

Algemeen dagprogramma

09.00-09.30 Inloop & Ontvangst
09.30-11.00 Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
11.00-11:15 Korte pauze
11.15-12.30 Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
12.30-13.30 Lunchpauze
13.30-15.00 Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
15.00-15.15 Korte pauze
15.15-16.45 Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
16.45-17.00 Afsluiting & Evaluatie

Cursusdata en Locatie
De cursus ‘Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP’ is op maandag 29 oktober, maandag 26 november en maandag 17 december 2018 bij ‘Ergotherapie Nederland, Orteliuslaan 750, 3528 BB te Utrecht’ van 09:30 uur tot 17:00 (inloop & ontvangst van 09:00 uur tot 09:30 uur).

Let op: Parkeren onder het pand is niet toegestaan voor deelnemers. Locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en u kunt een gratis uitrijkaart van P+R Papendorp van ons ontvangen.

Kosten deelname

Ledenprijs: € 699,-
Niet-ledenprijs: € 799,-

Inclusief BTW, cursusmaterialen, uitgebreide catering en gratis parkeren op P+R Papendorp.

Accreditatie
De accreditatie voor deze cursus is 19 punten.

Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen na afloop een deelnamecertificaat van de ErgoAcademie.

Aanmelden

Datum Cursus (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Voornaam voluit (verplicht)

Overige voorletters

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer

Uw email (verplicht)

Lidnummer EN / VE

Nummer kwaliteitsregister

Prijs (verplicht)

Ik ga akkoord met de cursusvoorwaarden (verplicht)

Tags:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑