Gepubliceerd op 06-02-17 | Categorie:

Cursusdag ‘De ergotherapeut en de (gemeentelijke) wet- en regelgeving; een kans of een obstakel?

Er is in 2015 heel veel veranderd binnen het sociaal domein. De gemeente is met de Wmo 2015, de Jeugdwet en de Participatiewet verantwoordelijk geworden voor veel verschillende taken.

Ben je op de hoogte als ergotherapeut van alle veranderingen en ontwikkelingen binnen de Wmo?  Wat betekent dit voor jouw cliënten en welke kansen liggen er in het sociaal domein voor jou als ergotherapeut? Om antwoord op deze vragen (en meer) te geven biedt ErgoAcademie in samenwerking met SCIOPENG de cursusdag ‘De ergotherapeut en de (gemeentelijke) wet- en regelgeving; een kans of een obstakel?’.

Leerdoelstellingen

  • De ergotherapeut heeft inzicht in de actuele wetgeving: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz), Zorgverzekeringswet (Zvw), Jeugdwet en Participatiewet.
  • De ergotherapeut kan vertellen wat de invloed van de veranderingen zijn op cliëntniveau.
  • De ergotherapeut kan vertellen welke rol eerstelijns ergotherapie speelt/ kan spelen in de ontwikkelingen in het sociaal domein
  • De ergotherapeut heeft inzicht in de ‘grijze gebieden’ tussen de verschillende wetgevingen en heeft handvatten hoe hiermee om te kunnen gaan.
  • De ergotherapeut is in staat de structuur van de gemeente te herkennen en de gesprekspartner op het bijbehorende niveau aan te spreken.

Voor wie is deze dag bedoeld?

De cursusdag is bedoeld voor ergotherapeuten die te maken hebben met de Wmo of het sociaal domein. Het maakt dus niet uit of je een eigen praktijk hebt of in een instelling werkzaam bent. Of je met kinderen of met ouderen werkt.

Het programma

Het programma bestaat uit een theoretisch- en een praktijkdeel. In het ochtendprogramma wordt de huidige stand van zaken in het sociaal domein behandeld, hoe gemeenten werken en worden de diverse wet- en regelgeving behandeld. In de middag zal in kleine groepen aan casuïstiek en verdiepende opdrachten gewerkt worden. Hierbij wordt gevraagd om vooraf casuïstiek uit de praktijk aan te leveren.

Over SCIOPENG

SCIOPENG – professioneel en gedreven door kennis!

Wij geloven dat we met elkaar kunnen bereiken dat iedereen naar vermogen mee kan doen. Door het verbinden van mensen, kennis en ervaring. Wij zijn ‘professioneel en gedreven door kennis’.

De training die wij aanbieden wordt gegeven door een docent-ergotherapeut uit de praktijk die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen rondom beleid-, wet- en regelgeving. De docenten halen deze kennis niet alleen uit de actualiteiten, maar ook vanuit hun eigen werk. Ze weten waar ze over praten, spreken de taal en kunnen hun kennis uitstekend overbrengen.

Dagprogramma

09.00-09.30 Inloop & Ontvangst
09.30-11.00 Kennismaking & Introductie Wet- en regelgeving en actuele wetgeving
11.00-11:15 Korte pauze
11.15-12.30 Theorie
12.30-13.30 Lunchpauze
13.30-15.00 Praktijk/Casuïstiek
15.00-15.15 Korte pauze
15.15-16.45 Praktijk/Casuïstiek
16.45-17.00 Afsluiting & Evaluatie

Cursusdata en Locatie

Donderdag 20 september 2018 van 9.30 uur tot 17.00 uur, waarbij de inloop & ontvangst is vanaf 9.00 uur, bij Ergotherapie Nederland, Orteliuslaan 750, 3528 BB te Utrecht.

Kosten deelname

Leden: € 350,-
Niet-leden: € 425,-

Inclusief BTW, cursusmaterialen, uitgebreide catering en gratis parkeren op P + R Papendorp.

Accreditatie
De accreditatie voor de cursus bedraagt 6 punten en deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname van de ErgoAcademie.

Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen na afloop digitaal een deelnamecertificaat van de ErgoAcademie.

Cursusvoorwaarden
De cursusvoorwaarden kunt u hier downloaden.

Aanmelden:

Datum Cursus (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Voornaam voluit (verplicht)

Overige voorletters

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer

Uw privé-emailadres (verplicht)*

* Organisatie-email kan onze reactie-mail blokkeren waardoor u geen bevestiging ontvangt

Lidnummer EN / VE

Nummer kwaliteitsregister

Prijs (verplicht)

Ik ga akkoord met de cursusvoorwaarden (verplicht)

Tags:Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑