Gepubliceerd op 17-06-18 | Categorie:

E-learning ‘Artrose en Ergotherapie; introductie en interventie’

In samenwerking met Ergo Learning biedt de ErgoAcademie de E-learning ‘Artrose en Ergotherapie; introductie en interventie’ aan.

Wat is artrose en welke interventies kun je als ergotherapeut toepassen? In deze E-learning krijg je antwoord op deze vragen. Aan bod komen onderwerpen zoals anatomie, oorzaken, klachten en diagnostiek, die van belang zijn voor de behandeling van een cliënt met artrose. Ook geven verschillende professionals op dit gebied inzicht in behandelmogelijkheden. In het laatste onderdeel van de cursus leer je meer over de ergotherapeutische behandeling van cliënten met artrose, verschillende ergotherapeutische instrumenten en interventies.

Link: https://ergolearning.nl/artrose.php?r=1

Leerdoelen
Na deze E-learning scholing beschik je over deze basiskennis met betrekking tot artrose:

  • Je hebt kennis van de globale anatomie in relatie tot artrose
  • Je kunt de gevolgen benoemen voor het dagelijks leven van een cliënt met artrose
  • Je kunt de verschillende mogelijkheden voor diagnostiek benoemen
  • Je kunt multidisciplinaire behandelmogelijkheden benoemen
  • Je kunt ergotherapeutische instrumenten en interventies benoemen die toegepast kunnen worden bij een cliënt met artrose

Inhoud

Tijdens deze cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Omgaan met artrose
  • Gewricht beschermende maatregelen
  • Belasting en belastbaarheid

Ontwikkelaars
Deze E-learning is ontwikkeld door Nilke Duinkerken en Martine Peek, allebei zijn zij ergotherapeut en socioloog. In 2018 zijn zij gestart met Ergo Learning naast hun eerstelijnspraktijk Ergo Dichtbij. Binnen Ergo Learning bieden zij online scholing aan voor ergotherapeuten. Deze E-learning is gemakkelijk overal, wanneer je maar wilt te volgen.

Zij vinden het belangrijk dat ze hun collega ergotherapeuten waardevolle, relevante informatie kunnen aanbieden die meteen van pas komt in de dagelijkse praktijk. Daarom hebben zij E-learnings samengesteld in samenwerking met experts, zoals het Kenniscentrum Korsakov, Koninklijke Visio, Bartimeus en de Hogeschool van Amsterdam.

Nilke Duinkerken is ergotherapeut en heeft daarnaast een studie Sociologie (richting Maatschappelijke vraagstukken en Beleid) afgerond. Ze heeft expertise opgedaan in de ouderenzorg in het werken met cliënten met Multi problematiek. Op dit moment is ze werkzaam als eerstelijnstherapeut, richt ze zich op community-based werken en doceert ze aan verschillende opleidingen.

Martine Peek is ergo- en handtherapeut en heeft daarnaast een studie Sociologie (richting Verzorging en Beleid) afgerond. Martine heeft expertise opgedaan in de ouderenzorg in het werken met cliënten met Multi problematiek. Op dit moment is ze werkzaam als eerstelijnstherapeut, richt ze zich op community-based werken en handproblematiek.

Kosten
E-learning ‘Artrose en Ergotherapie; introductie en interventie’                € 89,- (excl. BTW)

Accreditatie
Accreditatie voor de E-learning ‘Artrose en Ergotherapie; introductie en interventie’ is 4 punten, toegekend door de ADAP bij een minimale score van 55%. Ergo Learning schrijft deze punten bij. Deze E-learning is gemaakt in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam.

Bewijs van Deelname
Deelnemers ontvangen na afloop van Ergo Learning een certificaat bij slagen.

Studiebelasting en waardering
De studiebelasting voor de E-learning ‘Artrose en Ergotherapie; introductie en interventie’ is ongeveer 4 uur. De gemiddelde waardering van deze E-learning is een 8,0.

Tags: , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑