Gepubliceerd op 20-08-19 | Categorie:

E-learning ‘Oogaandoeningen bij ouderen en ergotherapie’

In samenwerking met Ergo Learning biedt de ErgoAcademie de ‘E-learning ‘Oogaandoeningen bij ouderen en ergotherapie’ aan.

Oogproblemen komen regelmatig voor bij ouderen. In de praktijk kom je deze doelgroep als ergotherapeut regelmatig tegen, in de eerste lijn, en in verpleeg- of ziekenhuizen. Bovendien is het een groep die steeds groter wordt. Een ergotherapeut heeft vooral een signalerende functie in het observeren van de gevolgen van oogaandoeningen. In samenwerking met expertisecentra Bartiméus, de Koninklijke Visio en met de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelden we deze E-learning.

Link: https://ergolearning.nl/oog.php?r=1

Leerdoelen
Na deze E-learning beschik je over deze basiskennis met betrekking tot oogaandoeningen bij ouderen:

  • Je kunt de anatomie en fysiologie van het oog benoemen
  • Je hebt basiskennis van de meest voorkomende oogaandoeningen
  • Je herkent signalen die kunnen duiden op de aanwezigheid van een oogaandoening
  • Je kunt interventies die je als ergotherapeut bij deze doelgroep kan inzetten benoemen
  • Je kunt de impact van een oogaandoening op de participatie en het psychosociaal functioneren benoemen
  • Je weet naar welke organisaties cliënten met oogaandoeningen doorverwezen kunnen worden
  • Je kunt een ergotherapeutisch model toepassen op een casus.

Inhoud
Tijdens deze cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Cliënt in beeld
  • Signalen herkennen
  • Interventies, ergotherapeut aan het woord

Ontwikkelaars
Deze E-learning is ontwikkeld door Nilke Duinkerken en Martine Peek, allebei zijn zij ergotherapeut en socioloog. In 2018 zijn zij gestart met Ergo Learning naast hun eerstelijnspraktijk Ergo Dichtbij. Binnen Ergo Learning bieden zij online scholing aan voor ergotherapeuten. Deze E-learning is gemakkelijk overal, wanneer je maar wilt te volgen.

Zij vinden het belangrijk dat ze hun collega ergotherapeuten waardevolle, relevante informatie kunnen aanbieden die meteen van pas komt in de dagelijkse praktijk. Daarom hebben zij E-learnings samengesteld in samenwerking met experts, zoals het Kenniscentrum Korsakov, Koninklijke Visio, Bartimeus en de Hogeschool van Amsterdam.

Nilke Duinkerken is ergotherapeut en heeft daarnaast een studie Sociologie (richting Maatschappelijke vraagstukken en Beleid) afgerond. Ze heeft expertise opgedaan in de ouderenzorg in het werken met cliënten met Multi problematiek. Op dit moment is ze werkzaam als eerstelijnstherapeut, richt ze zich op community-based werken en doceert ze aan verschillende opleidingen.

Martine Peek is ergo- en handtherapeut en heeft daarnaast een studie Sociologie (richting Verzorging en Beleid) afgerond. Martine heeft expertise opgedaan in de ouderenzorg in het werken met cliënten met Multi problematiek. Op dit moment is ze werkzaam als eerstelijnstherapeut, richt ze zich op community-based werken en handproblematiek.

Kosten
E-learning ‘Oogaandoeningen bij ouderen en ergotherapie’                       € 189,- (excl. BTW)

Accreditatie
Accreditatie voor de E-learning ‘Oogaandoeningen bij ouderen en ergotherapie’ is 8 punten, toegekend door de ADAP bij een minimale score van 55%. Ergo Learning schrijft deze punten bij. Deze E-learning is gemaakt in samenwerking met Bartiméus, Koninklijke Visio en de Hogeschool van Amsterdam.

Bewijs van Deelname
Deelnemers ontvangen na afloop van Ergo Learning een certificaat bij slagen.

Studiebelasting en waardering
De studiebelasting voor de E-learning ‘Artrose en Ergotherapie; introductie en interventie’ is ongeveer 8 uur. De gemiddelde waardering van deze E-learning is een 8,0.

Tags: , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑