Gepubliceerd op 05-08-18 | Categorie:

De NLP Master Practitioner Opleiding voor Ergotherapeuten

Het enige logische vervolg op de NLP Practitioner opleiding
Je hebt al geleerd hoe je jouw (onbewuste) communicatie- en denkpatronen kunt herkennen en ombuigen om nog effectiever jouw cliënten te begeleiden naar een bestaan met zingeving zoals de cliënt dat wil. Je brengt al enige tijd actief en met succes een aantal NLP technieken en interventies in de praktijk. Voor jezelf, je cliënten, hun mantelzorgers én… je hebt het gevoel dat er meer mogelijk is.
Je hebt het gevoel dat je nog niet alle technieken beheerst, de samenhang tussen de technieken nog niet helemaal kunt pakken en dat je verder en concreter met NLP je beroep als ergotherapeut kunt verdiepen.
Je hebt de gedachte dat er meer is achter de horizon van de NLP Practitioner. En dat klopt! Er is nog heel veel meer. En dat “meer” komt aan bod in de NLP Master Practitioner.

In 15 dagen word je opgeleid tot gecertificeerd NLP Master Practitioner bij de ErgoAcademie van Ergotherapie Nederland.

Integratie & verdieping
Je gaat aan de slag met hetgeen je in de NLP Practitioner reeds geleerd hebt op een manier die nog diepgaander is. Je leert diverse modellen en/of interventies met elkaar te combineren. Hierdoor zul je merken dat je wederom meer kennis over jezelf opdoet, en belangrijker misschien nog, jouw effectiviteit in de behandeling van cliënten groeit zienderogen. Daarnaast komen nieuwe modellen en technieken aan bod die een verdere verfijning van jou als ergotherapeut betekenen. En natuurlijk heb je er zelf ook nog iets aan.

Wat leer je concreet?
In deze NLP Master Practitioner komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Metaprogramma’s: Wat zijn dat precies, hoe sturen ze ons denken en ons gedrag, en en hoe is dat voor jou helpend in een behandeling?
 • Waarden (hierarchie): Welke waarden sturen jou onbewust? Hoe ga je om met dilemma’s? Wat motiveert jou om iets te doen of waarvan raak je juist gedemotiveerd? Je leert technieken om je eigen waardenhierarchie in verschillende contexten te ontdekken en deze ook bij cliënten inzichtelijk te krijgen.
 • Overtuigingen: Diepgaand onderzoek naar (jouw) drijvende overtuigingen en desgewenst veranderen daarvan, op diepere niveaus. Je gaat werken met tijdlijn-processen die jou nu inzicht en ruimte geven in de gevolgen van gebeurtenissen uit het verleden.
 • Basis-emoties: Je leert hoe je het helingsproces op identiteitsniveau kunt ondersteunen door het werken met de vijf basis emoties: boosheid, verdriet, angst, schuld en schaamte.
 • Metaforen en taalpatronen: Nog dieper en handiger met taal aan de slag om onbewuste processen te beïnvloeden. Door middel van metaforen en de Meta- en Milton taalpatronen, maar ook met de vooronderstellingen van taal en de oplossingsgerichte vraagtechnieken leer jij je taalvaardigheid enorm te vergroten.
 • Trance vaardigheden: Je leert door middel van taalpatronen en technieken hoe jij jezelf en/of anderen in een verruimende staat van denken kunt brengen om veranderingsprocessen op een dieper niveau te ondersteunen en te begeleiden. Daarnaast leer je (proefondervindelijk) wat de kracht van suggestie en vooronderstelling van taal kan doen.
 • Modelleren: Je gaat nog diepgaander en uitgebreider modelleren op basis van alle geleerde modellen en de modelleermethode van Dilts. Je zult leren hoe je de strategieën van anderen bij jezelf kunt installeren voor blijvende integratie van het veranderingsproces.
 • Presenteren: Aan de hand van het 4-mat systeem en technieken voor groepsrapport en sprekerscongruentie leer je nog succesvoller jouw verhaal te presenteren voor verschillende groepen.
 • Coaching: je leert NLP coach vaardigheden doordat je inzicht krijgt in de interventiemogelijkheden en door het ontvangen van regelmatige feedback op jouw vaardigheden als zorgprofessional en begeleider van veranderingsprocessen.
 • … en nog veel meer!

Certificering en PE-punten
Voor deze opleiding dien je een eindopdracht in te leveren en daarover een presentatie te geven om een internationaal gecertificeerd diploma te ontvangen. Daarnaast zijn aan deze opleiding naar verwachting minimaal 129 PE punten toegekend (het definitieve aantal PE punten wordt nader bepaald)

Docent – Trainer
Ingrid Smit is trainer, coach en directeur/eigenaar van trainingsbureau ‘Je team voor elkaar’. Jarenlang heeft Ingrid als bedrijfskundige (MBA MRE) in de vastgoedsector gewerkt en zich beziggehouden met beleggen in en het managen van commercieel vastgoed. Twaalf jaar geleden heeft zij zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Ingrid ondersteunt leidinggevenden en teamleiders om hun managementvaardigheden en -competenties verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap, motivatie- en communicatievaardigheden.
Al meer dan 10 jaar verzorgt Ingrid open trainingen en maatwerk NLP trainingen voor de zorgsector, voor Logopedisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten en diverse zorginstellingen.
Daarnaast is ze specialist in het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk trainingen voor teams gericht op doelgerichte en efficiënte samenwerking, conflictmanagement en optimale communicatie.

Ze is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verzorgen van:
– open trainingen rond de thema”s samenwerken, timemanagement, communicatie, management en leiderschap
– NLP practitioner en NLP master practitioner opleidingen voor JBBX te Den Haag en de ErgoAcademie
– maatwerk teamtrainingen
– individuele coaching en duo-coaching

Assistent trainer
Marischka Scheltus van Trainingsbureau 1812 is assistent-trainer bij deze opleiding. Zij heeft al 10 jaar ervaring als coach voor mensen met burn-out klachten, degene die het echt even niet meer weten en zij die het gevoel hebben dat alle ballen die zij in de lucht hielden nu toch op de grond gevallen zijn. Sinds enkele maanden combineert zij deze mental coaching voor sommige cliënten met fitness of andere fysieke training om zo voor haar cliënten weer de verbinding tussen hoofd en lijf te maken en zelf het stuur van hun leven terug te pakken. Zij maakt hierbij dankbaar gebruik van de NLP Master gereedschapskist en de ervaring die zij heeft in zowel fitness als bij het trainen/begeleiden van gehandicapte kinderen als Tang Soo Do (Koreaans non-contact karate) instructeur.

Op serieus speelse wijze komen cliënten weer in beweging om body, mind & soul te verbinden en zo het stuur van hun leven terug te pakken.

Haar motto is dan ook: actief • constructief • creatief.

“Mijn NLP Practitioner heb ik in 2017 afgerond om een jaar later het NLP Master Practitioner diploma in ontvangst te mogen nemen. De tools, het zelfinzicht, de confrontatie met mezelf en de onvermijdelijke groei die daaruit volgden heb ik als bijzonder waardevol ervaren. En nog steeds! Dat ik in september 2017 als 2e assistent trainer aansloot bij de NLP Practitioner voor ergotherapeuten was dan ook geen toeval. Dat heeft mijn leerproces vergroot en verdiept.”

Een praktisch voorbeeld?
Neem Karin, nadat zij een jaar geleden plotseling werd gediagnosticeerd met borstkanker waarbij na intensieve behandeling de borst uiteindelijk is afgezet, kwam zij in een neerwaartse spiraal terecht. Haar lijf deed niet wat zij had verwacht, groeide buiten voor haar acceptabele proporties. En het bleek dat ze moe werd van haar werk dat ze ooit zo leuk vond. Ze bleef maar rondjes rennen in haar eigen negatieve gedachten en oordelen over zichzelf. Ze kwam er in haar eentje niet uit en besloot mijn hulp te vragen.

Deze cliënt is een prachtig proces aangegaan. Fysiek weer fit worden (en afvallen is dan een leuke bonus), mentaal haar kracht terug vinden en lichaam en geest weer één laten zijn. De combinatie van de fysieke en mentale oefeningen heeft haar fysiek sterker en mentaal fitter gemaakt. Zij voelt zich weer in balans en ervaart dat zij manager is van haar eigen lijf en leven. Zij kan het zelf weer laten stromen!

Prachtig toch?

In het het Ergotherapie Magazine nummer 5 van 2018 stond een mooi artikel met getuigenissen van ergotherapeuten die de NLP nu dagelijks toepassen in hun praktijk. Dus als bovenstaande je nog niet voldoende heeft overtuigd, lees dan hier verder!

Cursusdata 2019/2020 en zelfstudie
Aantal cursusdagen: 14 van 9:30 uur tot 17:00 uur en 1 examen dag
De cursusdagen zijn verdeeld over 7 blokken van 2 aaneengesloten dagen

(vrijdag & zaterdag) en een examen dag:

* Blok 1: vrijdag 4 & zaterdag 5 oktober 2019

* Blok 2: vrijdag 8 & zaterdag 9 november 2019

* Blok 3: vrijdag 13 & zaterdag 14 december 2019

* Blok 4: vrijdag 24 & zaterdag 25 januari 2020

* Blok 5: vrijdag 6 & zaterdag 7 maart 2020

* Blok 6: vrijdag 17 & zaterdag 18 april 2020

* Blok 7: vrijdag 5 en zaterdag 6 juni 2020

* Examen en diploma-uitreiking: vrijdag 26 juni 2020

 • 4 maal intervisie met medecursisten van 2,5 uur aan de hand van gerichte intervisie-opdrachten.
 • Je werkt met een specifiek en persoonlijk leerplan en leerdoelen.
 • Eindopdracht voor certificering in de vorm van een reflectieverslag, uitwerking praktijkcasus en presentatie.

Locatie
Opmaat Flexwerken en trainen, Huizermaatweg 31, 1272 NA Huizen (www.opmaatvergaderen.nl)

Kosten deelname:
Leden EN/VE                       € 3.499,-
Niet-leden                             € 3.699,-

Inclusief BTW, cursusmaterialen, twee NLP boeken, uitgebreide catering (o.a. lunch) en arrangementskosten. Parkeren is gratis in de omgeving.
Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de NLP Master Practitioner opleiding als ze een geldig diploma hebben van een gecertificeerd NLP practitioner opleiding.

Een intakegesprek met de trainer kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Diploma
Cursisten ontvangen een “Internationaal Gecertificeerd Diploma” indien de eindopdracht is afgerond en bij een aanwezigheid van minimaal 90% van de cursusdagen en intervisiebijeenkomsten.

Accreditatie
154 punten.

Cursusvoorwaarden
De cursusvoorwaarden kunt u hier downloaden.

Aanmelden

Tags: , ,Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑