Gepubliceerd op 04-06-18 | Categorie:

Dè NLP Practitioner Opleiding voor Paramedici

“Met de methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je niet alleen praktische vaardigheden en technieken om je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit enorm te vergroten, maar ook hoe jij je gedrag en communicatie met cliënten, mantelzorgers en verzorgers, verwijzers, collega’s en medewerkers kunt verbeteren en verdiepen. Zodat jij nog beter je vak kunt uitoefenen, meer energie en tijd overhoudt en werkt vanuit persoonlijke kracht en plezier.”

In 14 dagen word je door Ingrid Smit opgeleid tot ‘Internationaal Gecertificeerd NLP Practitioner’ bij de PPN Academie.

Herken jij dit?

Je werkt al jaren of pas net als paramedicus, je bent goed in je vak en je vindt het belangrijk om al je cliënten de beste zorg te geven die mogelijk is. Daar zet jij je elke dag opnieuw volledig voor in. Soms is het echt een pittige klus om alle ballen in de lucht te houden en merk je dat je te druk of te moe bent. Misschien herken je het wel:

 • Je voelt je gefrustreerd omdat je graag meer verdieping wil met je cliënt, maar je weet niet hoe je dat binnen de gestelde tijd voor elkaar kunt krijgen.
 • Het lukt je niet om het gedrag van je cliënten te veranderen, doelen met hen te behalen of therapietrouw te creëren.
 • Je vindt het lastig om met prioriteiten om te gaan en je wordt weleens overspoeld door de dagelijkse drukte.
 • Je wil graag meer invloed en overtuigingskracht richting collega’s, verzorgers, verwijzers en andere belanghebbenden.
 • Je vindt het nog niet makkelijk om jezelf en je praktijk te profileren.
 • Je eigen controledrang of perfectionisme staat je weleens in de weg
 • Het afstemmen en communiceren met bepaalde type mensen gaat nog niet echt soepel. Bepaalde type mensen (collega’s of patiënten) zitten vaak in je irritatie zone
 • Je zorgt beter voor je cliënten dan voor jezelf.

Persoonlijke ontwikkeling en communicatie- en coachvaardigheden

NLP leren en elke dag toepassen gaat over het ontdekken ‘hoe jij de dingen doet die je doet’ en hoe je dat kunt veranderen. Je leert hoe je jouw veelal onbewuste, gedrag- en denkpatronen kunt herkennen en ombuigen. Hoe reageer jij op bepaalde situaties? Welke emoties helpen of verzwakken je? Welk gedrag is effectief en welk gedrag niet?

Zodat je sneller, slimmer en handiger de resultaten kunt bereiken die jij wilt, waarbij je lekkerder in je vel zit en vol overtuiging je werk kunt doen als paramedicus ongeacht in welke setting je werkt.

Tijdens deze NLP practitioner opleiding leer je de methodiek echt, diepgaand en praktisch toe te passen zodat je daadwerkelijke verandering van binnenuit kunt ervaren. Je versterkt jouw kerncompetenties op het gebied van communicatie, verbinden en samenwerken, profileren en beïnvloeden, overtuigingskracht en flexibiliteit, delegeren en aansturen.

Deze technieken leer je ook toe te passen tijdens je werk als ergotherapeut met je cliënten. Je leert hen begeleiden bij het krijgen van inzicht, helpt hen bij veranderproces en het inzichtelijk krijgen van hun doelen. Het geeft een enorme boost aan jouw coaching vaardigheden als paramedicus.

Wat je concreet leert tijdens deze opleiding

Deze NLP practitioner is geen snelle spoedcursus, maar een programma van acht maanden waarin je volop de tijd krijgt om het geleerde in de praktijk toe te passen en te oefenen. Want NLP kun je alleen echt leren door het te doen. Het beklijft beter en je zult ervaren dat het echt werkt. Je leert heel concreet het volgende:

 • Verdiepende communicatietechnieken en coachvaardigheden, zoals het verhogen van contact en verbinding, het afstemmen op anderen, het voorkomen van ruis en invulgedrag, omgaan met emotie, taalpatronen, effectief taalgebruik, het stellen van de juiste vragen enz..
 • Hoe jij je gedachten en focus kunt sturen door lastige situaties vanuit verschillende perspectieven te benaderen.
 • Hoe jij je eigen stemming en die van anderen kunt managen.
 • Hoe jij de wereld waarneemt en welke zintuigen jij in het observeren en 
communiceren bij voorkeur gebruikt.
 • Je leert innerlijke conflicten anders benaderen, door diep inzicht in je waarden, verlangens, drijfveren en overtuigingen.
 • Omgaan met emoties, weerstand, conflicten en onzekerheid.
 • Hoe je jouw doelen en verlangens omzet naar concrete acties.
 • Diverse coach-, gespreks-, en feedback technieken. Direct toepasbaar bij je werk met clienten.

Na deze opleiding ben je er klaar voor om het beste uit jezelf en anderen te halen en op een dieper niveau je werk en je leven te sturen. Deze NLP practitioner biedt jou zo veel handige gereedschappen waardoor je effectiever wordt in je communicatie met anderen, jezelf veel beter leert kennen en je kunt gaan waarmaken wat je al heel lang wilt. Als paramedicus bereik je sneller en effectiever verdieping met je cliënten en kun je hen coachen bij inzichten en veranderprocessen.

Wat deelnemers aan deze opleiding ervaren
“NLP heeft mij ontzettend veel opgeleverd. Zoals het aanvliegen van problemen op hele verschillende manieren. Ik kan mij nu veel beter verplaatsen in het gezichtspuntvan de ander en probeer steeds te begrijpen hoe de ander de wereld ziet. Hoe maakt dit mij effectiever? Ik evalueer situaties en als een bepaalde aanpak niet werkt, onderzoek ik wat dan wel zou kunnen werken.”

“Het heeft me geleerd om veel positiever te formuleren en te leven. Zowel in mijn functie als in de opvoeding van mijn kinderen is dat ontzettend effectief! Vanuit mogelijkheden denken. Daar wordt iedereen blijer van. NLP kan ik iedereen aanraden, ongeacht leeftijd, beroep of levensfase. De veelheid aan inzichten en praktische instrumenten zorgen ervoor dat je er altijd uithaalt wat jij op dat moment nodig hebt.”

Docent – Trainer

Ingrid Smit is trainer, coach en directeur/eigenaar van Trainingsbureau Ingrid Smit. Jarenlang heeft Ingrid als bedrijfskundige (MBA MRE) in de vastgoedsector gewerkt en zich beziggehouden met beleggen in en het managen van commercieel vastgoed. Twaalf jaar geleden heeft zij zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Ingrid ondersteunt leidinggevenden en teamleiders om hun managementvaardigheden en -competenties verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap, motivatie- en communicatievaardigheden.
Al meer dan 10 jaar verzorgt Ingrid open trainingen en maatwerk NLP trainingen voor de zorgsector, voor Logopedisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten en diverse zorginstellingen.
Daarnaast is ze specialist in het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk trainingen voor teams gericht op doelgerichte en efficiënte samenwerking, conflictmanagement en optimale communicatie.

Ze is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verzorgen van:
– open trainingen rond de thema’s samenwerken, timemanagement, communicatie, management en leiderschap
– NLP practitioner en NLP master practitioner opleidingen voor JBBX te Den Haag en de ErgoAcademie
– maatwerk teamtrainingen
– individuele coaching en duo-coaching

Een praktisch voorbeeld?
Een jonge vrouw met MS die voor het eerst klachten heeft en moet beslissen hoeveel uur ze kan gaan werken in haar eerste baan. Dankzij NLP oefeningen en gesprekstechnieken is duidelijk geworden wat haar doel is, niet alleen op het werk maar ook in haar privé leven. Uiteindelijk kan ze beslissen hoeveel uur werken gezond is voor haar, maar ook voldoening geeft in het werk. Daarnaast heeft ze inzicht gekregen in de onderdelen van het werk die ze echt leuk vindt en het aangeven van grenzen naar collega’s.

Cursusdata en zelfstudie

Cursusdata 2021

14 cursusdagen van 9:30 uur tot 17:00 uur.

De cursusdagen zijn verdeeld over 7 blokken van 2 aaneengesloten dagen (vrijdag & zaterdag)

 • Blok 1: vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 2021
 • Blok 2: vrijdag 23 en zaterdag 24 april 2021
 • Blok 3: vrijdag 28 en zaterdag 29 mei 2021
 • Blok 4: vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021
 • Blok 5: vrijdag 10 en zaterdag 11 september 2021
 • Blok 6: vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober 2021
 • Blok 7: vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2021

2 individuele coachsessies van 30 minuten via Skype of telefoon.

4 maal intervisie met medecursisten van 2,5 uur aan de hand van gerichte intervisie-opdrachten.

Je werkt met een specifiek en persoonlijk leerplan en leerdoelen.

Eindopdracht voor certificering in de vorm van een reflectieverslag en actiedocument.

Locatie

Opmaat Flexwerken en trainen, Huizermaatweg 31, 1272 NA  Huizen (www.opmaatvergaderen.nl)

Kosten deelname:

Ledenprijs:                         € 3.395,-

Niet-ledenprijs:                € 3.595,-

Inclusief cursusmaterialen, twee NLP boeken, uitgebreide catering (o.a. lunch) en arrangementskosten. Parkeren is gratis in de omgeving.

Diploma en accreditatie

Cursisten ontvangen een ‘Internationaal Gecertificeerd Diploma’ indien de eindopdracht is afgerond en bij een aanwezigheid van minimaal 90% van de cursusdagen.

Accreditatie wordt aangevraagd en zal voor deze opleiding naar verwachting 129 punten zijn.

Cursusvoorwaarden

De cursusvoorwaarden kunt u hier downloaden.

Aanmelden

Datum Cursus (verplicht)
]

Achternaam (verplicht)

Voornaam voluit (verplicht)

Overige voorletters

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer

Uw privé-emailadres (verplicht)*

* Organisatie-email kan onze reactie-mail blokkeren waardoor u geen bevestiging ontvangt

Lidnummer EN / VE

Nummer kwaliteitsregister

Prijs (verplicht)

Ik ga akkoord met de cursusvoorwaarden (verplicht)

 Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑