Gepubliceerd op 25-08-18 | Categorie:

Opfrisworkshop DTE

Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten in Nederland, heeft de afgelopen jaren de cursus DTE (Directe Toegang Ergotherapie) georganiseerd binnen de ErgoAcademie. Inmiddels bent u en vele collega ergotherapeuten DTE geschoold. Wij merken dat sommige ergotherapeuten in de praktijk tegen vragen aanlopen over de DTE afname. Daarnaast komen er regelmatig vragen binnen over hoe de DTE in de praktijk toe te passen en dat ergotherapeuten tegen wijzigingen en/of veranderingen binnen de DTE aanlopen. Ook zijn veel praktijken aan het zoeken naar eventuele rode vlaggen. Hierdoor merken we dat er weinig gebruik gemaakt wordt voor DTE (Directe Toegang Ergotherapie).

De ErgoAcademie organiseert daarom samen met Rob Koppers een ‘Opfrisworkshop DTE’. Rob Koppers geeft regelmatig de cursus DTE binnen de ErgoAcademie en is tevens praktijkhouder van Ergotherapiepraktijk ‘Doen’ in Amsterdam en Utrecht. Daarnaast is Rob Koppers docent aan de Hogeschool van Amsterdam, opleiding Ergotherapie en bij het NCOI.

Rob Koppers heeft deze opfrisworkshop in opdracht van Ergotherapie Nederland ontwikkeld, omdat wij het belangrijk vinden dat ergotherapeuten goed geïnformeerd en geschoold zijn in screening, verslaglegging en implementatie van DTE in de eigen praktijk of organisatie. DTE is immers een mooi middel om in te zetten t.b.v. samenwerking, opbouw van netwerk. DTE pas bij het wijkgericht werken en de huidige rol van ergotherapie.

Heb jij de cursus DTE gevolgd bij Ergotherapie Nederland? Heb jij vragen over of je de Directe Toegang Ergotherapie (DTE) nu goed toepast in de praktijk? Wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen over de DTE? Wil je beter samenwerken in de wijk en je netwerk uitbreiden?

Programma

18:00-18:30 Inloop & ontvangst bij Ergotherapie Nederland
18:30-20:30 Opfrisworkshop DTE (Directe Toegang Ergotherapie) o.l.v. Rob Koppers
20:30-21:00 Vragen & Evaluatie

Belangrijk is dat je de cursus DTE (Directe Toegang Ergotherapie) gevolgd hebt bij Ergotherapie Nederland en globaal op de hoogte bent van onderstaande:

  • Kennis van het beroepsprofiel ergotherapeut (Hartingsveldt, Logister-Proost & Kinébanian, 2010)79
  • Kennis over ICF (Koenen, Niessen & Oermann, 2003)
  • Richtlijn verslaglegging ergotherapie (2017)

Datum & tijd 2020
De ‘Opfrisworkshop DTE’ zal plaatsvinden op 24 maart en 24 november 2020 van 18:30 uur tot 21:00 uur (inloop van 18:00-18:30).

Locatie
Ergotherapie Nederland, Orteliuslaan 750, 3528 BB in Utrecht.

Kosten

Leden: € 79,-
Niet-leden: € 99,-

Inclusief BTW, hand outs, catering en gratis uitrijkaart P+R Papendorp. De ErgoAcademie zorgt voor broodjes, fruit en drinken deze avond.

Accreditatie
3 punten

Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname.

Cursusvoorwaarden
De cursusvoorwaarden kunt u hier downloaden.

Aanmelden:

Datum Cursus (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Voornaam voluit (verplicht)

Overige voorletters

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer

Uw privé-emailadres (verplicht)*

* Organisatie-email kan onze reactie-mail blokkeren waardoor u geen bevestiging ontvangt

Lidnummer EN / VE

Nummer kwaliteitsregister

Prijs (verplicht)

Ik ga akkoord met de cursusvoorwaarden (verplicht)


Tags: , ,Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑