Gepubliceerd op 01-01-18 | Categorie:

Cursus ReAttach (Basic Skills Training ‘Kind & Jeugd’) (3-daagse)

Cursus ReAttach (Basic Skills Training ‘Kind & Jeugd’) (3-daagse)

Ben jij die Kinderergotherapeut die zich wil onderscheiden? Wil je middels een krachtige interventie echt het verschil maken voor je cliënt? Dan ben je van harte welkom bij de 3-daagse ReAttach Basic Skills Training ‘Kind & Jeugd’!

Het dagelijkse leven staat bol van informatie, gebeurtenissen en emoties. De meeste mensen kunnen hier prima mee omgaan, en ervaren dan ook geen noemenswaardige problemen in hun dagelijkse leven. Maar wat als je problemen hebt in je Sensorische Informatieverwerking? Wat als je zoveel stress in je leven ervaart dat je continue op “overleven” staat? Dan kan ReAttach een uitweg bieden.

ReAttach is een sociaal-cognitieve hersentraining die mensen helpt om op een actieve manier aan de slag te gaan met problemen die ze ervaren. De methode is ontwikkeld door Paula Weerkamp-Bartholomeus (2010) en wordt toegepast bij zowel kinderen als volwassenen die te kampen hebben met gevoelens van onmacht, somberheid, psychische problemen, prikkelverwerkingsproblemen, (faal)angst. Het is een vriendelijke en toegankelijke methode die bewezen effectief is. ReAttach heeft in 2015 de International Award of Clinical Neuropsychiatry gewonnen.

‘ReAttach was een combinatie van verwerken en opbouwen. Het fijne vond ik dat je dit doet zonder te praten’(volwassen vrouw, burn out klachten)

‘Wij hebben de ReAttach behandeling bij onze zoon met autisme als zeer zinvol ervaren. Onze zoon slaapt hierdoor beter en is hierdoor rustiger thuis. Hij kan beter met situaties omgaan en zit veel lekkerder in zijn vel. Dus kunnen we niet anders zeggen dan: positief’(ouders van een jongen met autisme)

‘Wij als ouders hebben zelf ook een ReAttach sessie mogen ervaren.

Het zorgt voor een stuk bewustwording op de momenten dat ik me zorgen zou maken over onze dochter. Op die momenten kan ik het beter loslaten en vertrouwen op haar kunnen’ (ouders van een meisje met leerproblemen)

Wat leer je?
Binnen de 3-daagse ReAttach Basic Skills Training ‘Kind & Jeugd’ krijg je kennis aangereikt over de theoretische achtergrond van ReAttach. Je wordt getraind in de technische vaardigheden waardoor je deze aan het einde van de training toe kunt gaan passen.
Je kennis en vaardigheden worden beoordeeld door middel van een theorie toets, die behaald dient te worden, en een Treatment Integrety check.
Gedurende de 4 maanden van de Treatment Integrity Check word je gevolgd en begeleid door je opleider zodat je de techniek bewust bekwaam leert toepassen. Therapeuten die voldoende resultaten behalen worden geregistreerd bij het ReAttach Therapy Institute (Basics, of Basics & Children).

Let op dat je er rekening mee houdt dat er na de 3-daagse scholing nog een behoorlijke tijdsinvestering gevraagd wordt alvorens je geregistreerd kunt worden bij het ReAttach Therapy Institute.

Data 2018 – GEANNULEERD
De 3-daagse cursus ‘ReAttach’ vind plaats op donderdag 8 november, vrijdag 9 november en maandag 12 november 2018 van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Locatie
Ergotherapie Nederland, Orteliuslaan 750 in Utrecht.

Kosten deelname

Leden: € 875,-
Niet-leden: € 950,-

Inclusief BTW, cursusmateriaal, Treatment Integrety Check, registratie bij het ReAttach Instituut (jaar 1), uitgebreide catering en gratis uitrijkaart P+R Papendorp.

Let op: Parkeren onder het pand is niet toegestaan voor deelnemers. Locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en u kunt een gratis uitrijkaart van P+R Papendorp ontvangen van ons.

Accreditatie & Bewijs van deelname
De accreditatie voor de cursus ReAttach ‘Basic Skills Training ‘Kind & Jeugd’ is aangevraagd en deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname van de ErgoAcademie.

Opleidingsvoorwaarden
De opleidingsvoorwaarden kunt u hier downloaden.

 

Tags: , , ,Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑