Ergotherapeut 24-36 uur | Radboudumc

Ergotherapeut 24-36 uur | Radboudumc Ergotherapie Nederland

Vacature Ergotherapeut

 • 24-36 uur per week
 • Bepaalde tijd
 • 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
 • Publicatiedatum: 24 mei 2019
 • Sluitingsdatum: 21 juni 2019
 • Schaal 8/9: max € 55393 bruto per jaar bij volledig dienstverband (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Planning eerste gesprek: 24 of 25 juni 2019

Functieomschrijving
Als ergotherapeut op de afdeling Revalidatie van het Radboudumc liggen er veel mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van de revalidatie voor kinderen en volwassenen met een spierziekte. Naast de poliklinische revalidatie van mensen met een spierziekte zijn er vele andere doelgroepen die klinisch en poliklinisch verwezen worden naar de ergotherapie.

We zijn op zoek naar een ergotherapeut die naast hoogcomplexe persoonsgerichte patiëntenzorg, proactief en creatief meedenkt over innovaties in de zorg, onderwijs en onderzoek. Dit gebeurt in samenwerking met toegewijde en ervaren multidisciplinaire teams met revalidatieartsen,neurologen, physician assistants, fysiotherapeuten, logopedisten en psychologen, maatschappelijk werk en verpleegkundigen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Diagnostiek in multidisciplinaire revalidatiestraatjes (ergo/fysio/logo) met gezamenlijke bespreking en advies, in het bijzonder in het kinderspiercentrum (landelijk expertise centrum voor jongens met Duchenne), in het ALS team (regionale functie) en bij diverse neuromusculaire aandoeningen (landelijke adviesfunctie);
 • Interventies bij kinderen en volwassenen met spierziekten, in het bijzonder de advisering van hulpmiddelen en voorzieningen en coaching op gebied van belasting en belastbaarheid;
 • Analyse en advies bij klinische en poliklinische patiënten met diverse vragen op gebied van activiteiten en participatie;
 • Betrokkenheid in onderwijs over ergotherapie bij volwassenen en kinderen met spierziekten;
 • Betrokkenheid bij lopende en nieuwe onderzoeksprojecten, bijvoorbeeld het meedenken over klinimetrie en begeleiding van praktijkgerichte onderzoeksprojecten van studenten Ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Profiel
We zoeken een ergotherapeut met affiniteit met het begeleiden van kinderen en volwassenen met spierziekten in multidisciplinair verband.

 • Diploma Ergotherapie en bewijs van bevoegdheid;
 • Minstens twee jaar ervaring met chronisch neurologische aandoeningen waaronder spierziekten;
 • Academische of professionele masteropleiding of ambitie tot het volgen hiervan strekt tot aanbeveling;
 • Lid van Ergotherapie Nederland;
 • Ingeschreven in het kwaliteitsregister;
 • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Organisatie
De sectie Ergotherapie valt organisatorisch onder de afdeling Revalidatie. De afdeling Revalidatie bestaat uit de secties Revalidatiegeneeskunde, Ergotherapie, Fysiotherapie en Logopedie en Bewegingslaboratoria, die allen vertegenwoordigd zijn in het management team met afdelingshoofd en bedrijfsleider. Daarnaast zijn er drie pijlers die aangestuurd worden door een revalidatiearts en paramedisch sectiehoofd. Dit zijn de pijlers: neurorevalidatie, kinderrevalidatie en traumarevalidatie.

De sectie Ergotherapie biedt interne dienstverlening aan verpleegafdelingen in het gehele ziekenhuis en is onderdeel van vele multidisciplinaire poliklinische revalidatieproducten op de afdeling Revalidatie. De sectie Ergotherapie heeft behandelruimtes en kantoor op de afdeling Revalidatie met een dependance voor de kinderergotherapie in het Amalia kinderziekenhuis.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Arbeidsvoorwaarden
Werkdagen worden in overleg vastgesteld, maar de maandag en de donderdag zijn vereisten in verband met kinderspiercentrum op de maandag en ALS team op de donderdag.

Het betreft een aanstelling voor gemiddeld 24 uur per week met een tijdelijke uitbreiding naar gemiddeld 36 uur per week tot 16 januari 2020. Daarna zal de dagtaak weer gemiddeld 24 uur per week bedragen. 

Afhankelijk van opleiding en ervaring vindt inschaling plaats in schaal 8 (maximaal € 3.508) of schaal 9 (maximaal € 3.969) bruto per maand op basis van een volledig dienstverband exclusief vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Opmerkingen en contactinformatie
Voor alle aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met dr. Edith Cup, hoofd sectie Ergotherapie, (024) 361 48 93. Voor solliciteren gebruik de knop “solliciteer naar functie”.

Graag solliciteren vóór 21 juni.
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑