Ergotherapeut / maatschappelijk werker Poliklinieken Amsterdam en Amstelveen

Voor onze poliklinieken, waaronder de polikliniek Angst & Depressie in Amstelveen, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die cliënten begeleidt en het leuk vindt om de andere behandelaren met raad en daad bij te staan met expertise en contacten binnen het sociaal domein en deze proactief te onderhouden.

Voor onze poliklinieken, waaronder de polikliniek Angst & Depressie in Amstelveen, zijn wij op zoek naar een medewerker die de vertrekkende ergotherapeut met aandachtsgebied trajectbegeleiding kan opvolgen. We zijn op zoek naar een maatschappelijk werker, SPV of ergotherapeut met aandachtsgebied trajectbegeleiding voor het bieden van en zoeken naar concreet perspectief op maatschappelijk en functioneel herstel. Het team heeft ervaring in de actieve samenwerking met een trajectbegeleider, de aansluiting op de behandeling en van daaruit de aansluiting naar de maatschappij. Daarnaast met de breedte van geven van informatie, bekend zijn met het netwerk, met de invulling van de taken van de trajectbegeleider, en ziet deze functie als een meerwaarde in het bijdragen aan het herstel van onze cliënten door de focus op maatschappelijke en sociale participatie.

De afdeling
De polikliniek Angst & Depressie is een multidisciplinair team met onder andere klinisch psychologen, GZ-psychologen, psychiater, verpleegkundig specialist en diverse opleidelingen. Er wordt methodisch gewerkt vanuit richtlijnen en protocollen op specifieke diagnosegroepen. Behandelingen worden gecombineerd met de principes van stepped care en continuïteit van behandeling. De polikliniek Angst & Depressie is het basisteam, van hieruit werk je samen met behandelaren van de andere poliklinieken in Amstelveen en Amsterdam.
Het team is ervan overtuigd dat zowel behandelaren als cliënten het beste tot hun recht komen in een inclusieve en diverse omgeving, waarbij aandacht en respect voor iemands achtergrond en overtuigingen centraal staan. Bij gelijke geschiktheid verwelkomen wij graag sollicitanten die bijdragen aan een divers en veelzijdig team.

Functieomschrijving
Je informeert de cliënt, ondersteunt en waar nodig activeert naar passende dagbesteding. Daarnaast geef je basisinformatie op gebied van wet- en regelgeving van dagbesteding en werk.
Daarnaast besteed je tijd aan het inzetten van je expertise in het sociaal domein ter ondersteuning van andere behandelaren van de poliklinieken in Amstelveen en Amsterdam. Je levert een bijdrage aan het herstel van onze cliënten door focus op maatschappelijke en sociale participatie. Je bent aanspreekpunt voor je collega-behandelaren als het gaat om de contacten in de regio. Je weet wat er in de regio speelt en wat er voor onze cliënten aan mogelijkheden is. Je werkt samen met buurthuizen, welzijnswerk, sportorganisaties, sociale firma’s, gemeenten, UWV, organisaties van ervaringsdeskundigen en bouwt een netwerk zodat onze cliënten goed geïnformeerd en ondersteund kunnen worden.
Je bent bekend met vragen op gebied van financiering, schulden, huisvesting en juridische ondersteuning en je werkt samen met de juiste maatschappelijke organisaties. Je schakelt makkelijk tussen het acteren als autonoom professional en als teamspeler. Je kunt tijdig en goed communiceren met zowel behandelaren, cliënten als netwerkpartners.

Functie-eisen

  • We zoeken een HBO geschoolde professional: een gediplomeerd maatschappelijk werker of ergotherapeut. Met een achtergrond als sociaal psychiatrisch verpleegkundige kun je ook solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden
Binnen GGZ inGeest ligt de lat hoog: we leveren dagelijks topsport om onze cliënten de beste zorg te bieden, van preventie tot hoogcomplexe zorg.
Wat we doen is goed, en we willen nog beter. We zijn een organisatie met een stevige academische inbedding waar veel professionals worden opgeleid. Waar onderzoek wordt geïnitieerd en uitgevoerd en wetenschappelijke inzichten breed worden toegepast. Waar voortdurend wordt geleerd van de ervaringen van onze cliënten en we herstel ondersteunende zorg vormgeven samen met onze netwerkpartners.

    • Je salaris is afhankelijk van functie en ervaring.
    • GGZ inGeest biedt mogelijkheid voor bij- en nascholing.
    • Goede secundaire voorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 %, een fietsregeling, korting op één van de collectieve ziektekostenverzekeringen én je krijgt gratis een abonnement op Cultuur Werkt.
  • Er is volop aandacht voor gezonde en fitte werknemers. Met BedrijfsFitnessNL kun je met veel korting sporten bij geselecteerde sportscholen op meer dan 3400 locaties door heel Nederland.

Informatie over de vacature
Yvonne Barendregt, manager 06-82153203 y.barendregt@ggzingeest.nl

Solliciteren?
Spreekt de functie je aan? Reageer dan voor 30 september 2022 via de knop ‘Solliciteer direct’. Wacht niet te lang, de vacature kan voortijdig gesloten worden bij voldoende reacties. We streven naar een zo divers mogelijk personeelsbestand dat een afspiegeling is van de omgeving waarin wij werkzaam zijn.
Het inwinnen van referenties en een diploma-check zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist. De vacature is ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Wij werven onze nieuwe collega’s het liefst zelf. Mochten wij hulp nodig hebben dan hebben wij een aantal vaste samenwerkingspartners die ons daarbij ondersteunen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet zinvol.