Vacature Ergotherapeut | de Frankelandgroep | Schiedam, 32 uur

Vacature Ergotherapeut | de Frankelandgroep | Schiedam, 32 uur Ergotherapie Nederland

Frankelandgroep

Als termen als afwisseling, vrijheid, meedenken, korte lijnen en multidisciplinair werken bij jou in de smaak vallen, pak dan snel je agenda erbij! Tussen half november en half maart 2019 zoeken wij namelijk een zelfstandige ergotherapeut die een zwangerschapsverlof komt vervangen. Is deze periode een match met jouw plannen? Ontdek dan snel wat je bij ons kunt verwachten.

Jij zet je in voor…
het zelfstandig en veilig handelen van onze bewoners en cliënten! Bij de Frankelandgroep streven we er samen naar om mensen een voor hen “zo gewoon mogelijk” leven te laten leiden. De korte lijnen tussen jou, de artsen, andere paramedici en de afdelingen dragen hier sterk aan bij.

Dit ga je doen:
In deze functie houd je je bezig met het opstellen en uitvoeren van ergotherapeutische behandelplannen. Je geeft informatie, instructies, advies én warme begeleiding aan bewoners, familieleden en collega’s over de activiteiten en voorzieningendie een bewoner of cliënt nodig heeft omwille van zijn/haar zelfstandigheid en veiligheid. De vragen die je krijgt variëren enorm. Van het meedenken over hoe een echte leesliefhebber nog zelf een boek kan vasthouden, tot het adviseren van de verzorging over iemand met afweerspanning bij het douchen en het geven van een elektrische rolstoel training aan bewoners of cliënten. Naast dit soort situaties denk je praktisch mee met de artsen en de verzorging over houdingen en voorzieningen bij decubitus. Ook bij de (spoed)inzet van rolstoelen, reparaties en andere ergonomische voorzieningen ben jij de verantwoordelijke. Het netjes vastleggen van je onderzoeks- en behandelgegevens en de voortgang hoort er natuurlijk ook bij. Net als het opstellen van rapporten of adviezen voor collega’s in andere disciplines, financiers en leveranciers.

Kortom, veel afwisseling in je werk. Maar ook veel vrijheid: je maakt je eigen planning en krijgt de ruimte om mee te denken en ideeën te opperen. Het werk is daarmee breder dan alleen technisch je vak uitvoeren.
Je werkt vanuit de locatie Frankeland (Schiedam) en deelt een kantoor met onze andere ergotherapeut.

Wij zetten ons in voor…
het werkgeluk van onze medewerkers! Onze HARTwerkers zijn goud waard, want de beste zorg realiseer je alleen met tevreden medewerkers. Daarom proberen we een buitengewoon goede werkgever te zijn. Door het anders (en beter) te doen dan anderen. Dat lukt gelukkig heel aardig. Onze hoge medewerkerstevredenheid (we krijgen een 8,8 van onze eigen medewerkers) en bijzonder laag ziekteverzuim (we staan al zes jaar in de top 3 van de zorg) zijn daar concrete bewijzen van. Daarnaast zijn we trots op onze kwaliteit van zorg, die is beloond met een gouden keurmerk (op al onze locaties).

Je kunt verder rekenen op:
Meer handen aan het bed’

 • Toegankelijke, benaderbare collega’s (op alle niveaus)
 • Veel ruimte om mee te denken met de organisatie
 • Een fijne werksfeer (o.a. door onze goede personeelsbezetting van 20% boven de landelijke norm)
 • Tijd, aandacht en middelen om samen echt iets goeds te doen voor de bewoners en cliënten
 • Een contract voor de duur van de zwangerschapsvervanging
 • Een goed salaris volgens de CAO VVT in functiegroep 50 (min. € 2.468,58 en max. € 3.582,26 o.b.v. 36 uur per week), 8% vakantiegeld en 7,4% eindejaarsuitkering
 • En vele andere prettige arbeidsvoorwaarden, zoals gratis gebruik van ons zwembad en de fitnessruimte, voordelig afhuren van onze vakantievilla’s in Rockanje en Calpe (Spanje), het fietsenplan, de collectiviteitskorting bij zorgverzekeraar DSW en collectieve pensioenregeling bij PFZW.

 “Wat ik echt onderscheidend vind aan de Frankelandgroep is de ruimte die je krijgt om mee te denken en dat ideeën van medewerkers gewaardeerd én uitgevoerd worden.”
Naomi Vink, Ergotherapeut

Dit heb je nodig
We zoeken iemand die snel zelfstandig aan de slag kan voor de toegewezen locaties en afdelingen. Je hebt:

 • een afgeronde hbo-opleiding Ergotherapie;
 • minimaal 1 tot 2 jaar ervaring als ergotherapeut (dit mag ook deels stage-ervaring zijn), in een verpleeghuis / binnen de ouderenzorg;
 • de juiste houding om efficiënt én op een leuke manier multidisciplinair samen te werken;
 • het talent om goed door te vragen om het ware probleem te achterhalen;
 • genoeg creativiteit om met oplossingen te komen die niet direct voor de hand liggen;
 • en zin en tijd om tussen 18 november en 13 maart 4 dagen per week (waarvan in ieder geval op de vrijdag) bij ons te werken!

Het is handig als je een rijbewijs hebt, want je werkt op en voor verschillende locaties en afdelingen. Er zijn auto’s (en ook fietsen) te leen.

Dit wordt jouw plek
De Frankelandgroep heeft ruim 1.250 medewerkers en bestaat uit vijf centra voor wonen, zorg en welzijn voor ouderen in Schiedam en Vlaardingen. We bieden naast verpleeghuiszorg en welzijnsactiviteiten ook thuiszorg aan zo’n 1.300 ouderen. Er is ook een eigen behandel- en expertisecentrum voor eerstelijnszorg. We zijn daarnaast gespecialiseerd in Parkinson, Korsakov en palliatieve zorg. Onze zorgvisie luidt “zo gewoon mogelijk”: we streven er elke dag naar dat onze bewoners en cliënten de eigen leefstijl zo gewoon mogelijk kunnen voortzetten in een veilige en vertrouwde omgeving. De hoge tevredenheid van onze klanten en onze goede reputatie zijn vooral te danken aan de geweldige inzet en het grote enthousiasme van onze medewerkers, leerlingen en vrijwilligers. Onze medewerkers – de HARTwerkers – kun je het beste omschrijven als nuchter, behulpzaam, bijzonder gastvrij en betrokken.

Solliciteren & contact
Lijkt het je leuk om kennis te maken met de Frankelandgroep en tijdelijk je vak bij ons uit te oefenen? Laat dan snel van je horen via het sollicitatieformulier op onze website. Of neem gerust eerst contact op met Naomi Vink, ergotherapeut. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en het beste bereikbaar tussen 11 en 12 uur op telefoonnummer 010-426 49 25. Mailen mag ook: n.vink@frankelandgroep.nl.

Wij vragen voor deze functie een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De sollicitatieprocedure bestaat in ieder geval uit een gesprek met Naomi Vink (ergotherapeut) en Minke de Jong (Directeur Zorg Frankeland & Jacobs Gasthuis).

 

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑