Gepubliceerd op 17-02-17 | Categorie: Cursussen

Doe je mee met EBP en Praktijkgericht Onderzoek in de Ergotherapie?

Evidence-based practice (EBP) en praktijkgericht onderzoek dragen bij aan het verantwoorden, verbeteren en ontwikkelen van de kwaliteit van de ergotherapeutische zorg en dienstverlening. Cliënten willen informatie over de ‘beste’ behandeling en informeren zich, mede dankzij internet, steeds vaker ook zelf over behandelmogelijkheden en alternatieven. Financiers kiezen steeds vaker voor het vergoeden van behandelingen waarvan de effectiviteit – door middel van onderzoek – is aangetoond.
Het is daarom belangrijk dat ergotherapeuten op de hoogte zijn van relevante onderzoeksresultaten en deze toepassen in hun praktijk. En ook dat zij vraagstukken in hun eigen praktijk kunnen signaleren en oplossen door middel van praktijkgericht onderzoek. Maar dat is niet altijd gemakkelijk, want het vraagt nieuwe kennis en vaardigheden.  Die kennis en vaardigheden kun je je eigen maken in deze cursus.

Wat leer je in deze cursus?
In vier dagen maak je kennis met de methodiek van evidence-based practice en praktijkgericht onderzoek en doe je vaardigheden op om deze kennis in je eigen werksituatie toe te passen. Je leert de methodiek van evidence-based practice (EBP) kennen en doet ervaring op met het zoeken en beoordelen van onderzoeksartikelen. Ook komt het bespreken van onderzoeksinformatie met cliënten aan bod, en gezamenlijke besluitvorming.

Voor meer informatieTerug naar boven ↑


Terug naar boven ↑