Gooi en Eemland | Kinderergotherapie Gooi en Eemland | Kinderergotherapeut 36 uur

Informatie praktijk
Kinderergotherapie Gooi en Eemland is een 1e lijn kinderergotherapie praktijk die in 2007 is opgericht door 2 ergotherapeuten. Inmiddels zijn er 6 ergotherapeuten werkzaam. In de praktijk worden kinderen van 0-16 jaar behandeld. De praktijk heeft een vestiging in Amersfoort (Vathorst) en in Eemnes. Daarnaast hebben wij enkele nevenlocaties op scholen. De kinderen komen zowel van het regulier- als het speciaal onderwijs. Bij de behandeling staat de relatie met het kind, de ouders, school en overige betrokkenen centraal. De kinderen worden op de praktijk behandeld, maar ook thuis- en schoolbehandelingen vinden plaats.

Informatie functie
De voornaamste taak van de ergotherapeut is het behandelen van kinderen. Veel hulpvragen zijn gericht op moeilijkheden met: schrijven, de ontwikkeling van de voorkeurshand, fijne motoriek, sensorische informatieverwerking, werkhouding, executieve functies, moeite met het plannen van (dagelijkse) handelingen en zelfredzaamheid. Naast het behandelen van kinderen is het geven van informatie en advies aan ouders, school en andere betrokkenen een belangrijke taak van de ergotherapeut. Indien het voor de behandeling van toepassing is, vragen wij voorzieningen aan bij de zorgverzekeraar, gemeente of het UWV.

Overige informatie
Voor meer informatie over de praktijk verwijzen wij naar de website: www.kinderergotherapiegooieneemland.nl.
Twee ergotherapeuten staan sinds augustus 2018 geregistreerd in het specialistenregister Kinderergotherapie van het Kwaliteitsregister Paramedici.

Functie eisen
– HBO opleiding ergotherapie en inschrijving in kwaliteitsregister;
– Werkzaam kunnen zijn op de verschillende locaties;
– Werkervaring in het behandelen en begeleiden van kinderen, minimaal 1 stage met kinderen doorlopen hebben;
– Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
– Een grote mate van zelfstandigheid, creativiteit en flexibiliteit;
– Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
– Kennis van schrijven en schrijfvoorwaarden;
– Kennis van sensorische informatieverwerkingsproblemen;
– Kennis van DCD;
– Kennis van executieve functies waaronder handelings- en planningsproblemen.
Gewenste scholing:
➢ cursus gericht op schrijfvoorwaarden en schrijven;
➢ cursus sensorische informatieverwerking (bij voorkeur AKK).

Recent (of bijna) afgestudeerde ergotherapeuten worden ook uitgenodigd om te reageren op deze functie.

Wij vinden het belangrijk dat je een sterke en dynamische persoonlijkheid bent, goed en zelfstandig kan samenwerken met de andere ergotherapeuten, de ouders en andere betrokkenen rondom een kind. Ons team bestaat uit ervaren kinderergotherapeuten. Wij zijn daarom in staat om een nieuwe collega op te leiden en te begeleiden. Iedere collega krijgt een coach aangewezen die vast aanspreekpersoon is en begeleiding geeft.

Rijbewijs/auto noodzakelijk: ja

Vacature
Per direct 36 uur tot zomervakantie tot 2023. Verlenging van het contract na de zomervakantie 2023 en mogelijk een contract voor onbepaalde tijd ligt binnen de mogelijkheden. Een contract voor minder uren per week is bespreekbaar.
Arbeidsvoorwaarden
Een uitdagende en afwisselende functie in een professioneel en gedreven team, salaris afhankelijk van relevante ervaring, een contract in loondienst, maar ook op ZZP-basis is bespreekbaar. Het volgen van scholing op het gebied van kinderergotherapie zullen wij faciliteren.

Reacties
Schriftelijk reageren kan t/m 30 juni 2022 naar info@kinderergotherapiegooieneemland.nl t.a.v. Toeteke ten Kroode of Birgitte ten Hoven. De gesprekken zullen gepland worden in de week van
4 juli 2022. Gezien de ontwikkeling in de praktijk is er ook na deze tijd ruimte voor een extra collega en nodigen we je uit om te solliciteren.