ErgoAcademie

ErgoAcademie Ergotherapie Nederland

Onder de naam ErgoAcademie organiseert Ergotherapie Nederland bij- en nascholing voor ergotherapeuten, maar ook congressen en inhoudelijke evenementen. Al dan niet in samenwerking met andere partijen. Deze activiteiten worden uitgevoerd op initiatief van Ergotherapie Nederland. Maar de vereniging staat ook open voor initiatieven van  derden die onder de vlag van ErgoAcademie bij- en nascholing willen verzorgen. Inhoudelijke kwaliteit en relevantie voor het beroeps staat hierbij voorop. Bent u geïnteresseerd in samenwerking? Neem dan contact op met Angélique Vugts of Diana Elsinga via ergoacademie@ergotherapie.nl.

De activiteiten van ErgoAcademie zijn voor leden van Ergotherapie Nederland altijd veel voordeliger dan voor niet-leden. Een extra reden om lid te worden. De cursusvoorwaarden van de ErgoAcademie kunt u
hier
 downloaden.  Klik
hier
 voor de klachtenprocedure. Algemene informatie over accreditatie vindt u hier.


ErgoAcademie organiseert de volgende Cursussen, opleidingen, trainingen en studiedagen:
Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP (3-daagse training)

Eerstvolgende cursus: 13 en 30 januari en 13 februari 2018

“De cursus is een aanrader! Ingrid heeft voor iedere cursist een persoonlijke tip om met het NLP gereedschap te gaan oefenen. Dinsdag sloot ik de cursus af, woensdag had ik een gesprek met een client waarbij ik de technieken direct kon... Lees verder »


Dè NLP Practitioner Opleiding voor Ergotherapeuten

Eerstvolgende cursus: vanaf 3 november 2017 t/m 7 juli 2018

Met de methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je niet alleen praktische vaardigheden en technieken om je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit enorm te vergroten, maar ook hoe jij je gedrag en communicatie met cliënten,... Lees verder »Cursus ReAttach (Basic Skills Training 3-daagse)

Eerstvolgende cursus: 9 & 10 & 13 november 2017

Ben jij die ergotherapeut die zich wil onderscheiden? Wil je middels een krachtige interventie echt het verschil maken voor je cliënt? Dan ben je van harte welkom bij de driedaagse Basic Skills Training van ReAttach! Het dagelijkse leven staat bol... Lees verder »
17 november: Studiedag ‘Play & Leisure’

Eerstvolgende cursus: 17 November 2017

Op vrijdag 17 november organiseert de ErgoAcademie in samenwerking met adviesraad Kind en Jeugd en KETP van Ergotherapie Nederland een studiedag over spel en ontspanning. Tijdens deze studiedag kunnen (kinder-)ergotherapeuten zich laten inspireren... Lees verder »


Timemanagement ‘Baas over eigen tijd in de zorg’

Eerstvolgende cursus: 21 november 2017

“Een cursus waar je echt iets mee kunt; je kan er direct mee aan de slag.” “Heel leuk. Goede afwisseling van praktisch doen en input krijgen van de trainer en tenslotte zelf aan het werk ermee.” “Blij dat ik hier mijn (kostbare) tijd aan... Lees verder »Cursus DTE

Eerstvolgende cursus: 14 december 2017

Cliënten kunnen zonder verwijsbrief van de huisarts naar de ergotherapeut. De Directe Toegang Ergotherapie (DTE) biedt veel kansen en mogelijkheden voor de ergotherapie en voor u als ergotherapeut. Om direct toegankelijk te zijn, is het nodig om... Lees verder »


Post-HBO Kinderergotherapeut

Eerstvolgende cursus: 15 januari 2018

De post-HBO opleiding Kinderergotherapeut is een onderdeel van de specialisatie Kinderergotherapeut.  Bouw mee aan de kinderergotherapie in Nederland! De vier opleidingen Ergotherapie hebben in opdracht van Ergotherapie Nederland en als vervolg op... Lees verder »


Basiscompetenties Motiverende gespreksvoering (2 dagen)

Eerstvolgende cursus: 25 januari & 15 februari 2018

In samenwerking met Merel van Uden (de Vraag Centraal) organiseert ErgoAcademie de training Basiscompetenties Motiverende Gesprekvoering: Motiverende gespreksvoering Mensen met chronische aandoeningen staan voor de opgave nogal wat veranderingen in... Lees verder »


Cursus School AMPS (5 daagse)

Eerstvolgende cursus: 29 januari t/m 2 februari 2018

Please click here for the English version of de course information Cursus School AMPS (5-daagse) (Assessment of Motor and Process Skills voor in school) De School AMPS is ontwikkeld voor ergotherapeuten om een leerling in de schoolse omgeving te... Lees verder »


Opfrisworkshop DTE

Eerstvolgende cursus: 7 juni 2018

Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten in Nederland, heeft de afgelopen jaren de cursus DTE (Directe Toegang Ergotherapie) georganiseerd binnen de ErgoAcademie. Inmiddels bent u en vele collega ergotherapeuten DTE... Lees verder »


Cursus ESI (Evaluation of Social Interaction) (3-daagse)

Eerstvolgende cursus: 20 t/m 22 juni 2018

Please click here for the English version of de course information ESI is een relatief nieuw ergotherapeutisch instrument waarmee de kwaliteit van de sociale/interactieve vaardigheden bij personen vanaf 2 jaar beoordeeld kan worden. Bij bijna alles... Lees verder »
Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑