ErgoAcademie

ErgoAcademie Ergotherapie Nederland

Onder de naam ErgoAcademie organiseert Ergotherapie Nederland bij- en nascholing voor ergotherapeuten, maar ook congressen en inhoudelijke evenementen. Al dan niet in samenwerking met andere partijen. Deze activiteiten worden uitgevoerd op initiatief van Ergotherapie Nederland. Maar de vereniging staat ook open voor initiatieven van  derden die onder de vlag van ErgoAcademie bij- en nascholing willen verzorgen. Inhoudelijke kwaliteit en relevantie voor het beroeps staat hierbij voorop. Bent u geïnteresseerd in samenwerking? Neem dan contact op met Angélique Vugts of Diana Elsinga via ergoacademie@ergotherapie.nl.

De activiteiten van ErgoAcademie zijn voor leden van Ergotherapie Nederland altijd veel voordeliger dan voor niet-leden. Een extra reden om lid te worden. De ErgoAcademie is CRKBO geregistreerd, waardoor wij BTW vrij kunnen factureren. De cursusvoorwaarden van de ErgoAcademie kunt u hier downloaden. Klik hier voor de klachtenprocedure. Algemene informatie over accreditatie vindt u hier.

 


ErgoAcademie organiseert de volgende Cursussen, opleidingen, trainingen en studiedagen:

Cursus School AMPS (5 daagse)

Eerstvolgende cursus: 20 tot en met 24 mei 2019

Please click here for the English version of de course information Cursus School Assessment of Motor and Process Skills (School AMPS) Wat is de School AMPS De School AMPS is een ergotherapeutische observatiemethode waarmee kinderen in de klas... Lees verder »Cognitieve revalidatie voor ergotherapeuten (6-daagse)

Eerstvolgende cursus: Vanaf 28 mei 2019

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Heidi Lemmens en Suzanne van den Broek een intensieve 6-daagse scholing ‘Cognitieve Revalidatie voor ergotherapeuten’. Heel wat cliënten hebben last van cognitieve problemen. Ze kunnen... Lees verder »

Cursus ‘CO-OP Approach’ TM

Eerstvolgende cursus: 26 juni & 27 juni 2019 en 30 oktober 2019 (terugkomdag)

Docenten Jolien van Houten en Rianne Jansens geven in samenwerking met de ErgoAcademie de 3-daagse cursus ‘CO-OP ApproachTM’ in Utrecht. In deze 3-daagse cursus leer je om met de interventie Cognitive Orientation to daily Occupational... Lees verder »
Scholing ‘De ergotherapeutische re-integratiecoach’

Eerstvolgende cursus: Vanaf 11 september 2019

Binnen en buiten de geijkte kaders van de zorg liggen volop kansen. Nieuwe toepassingen van ergotherapie en nieuwe markten. Steeds meer ergotherapeuten houden zich bezig met vraagstukken rondom arbeid. Een vakgebied bij uitstek voor ondernemende en... Lees verder »


Cursus ‘Technologie, wat kun je er mee?’ (3-daagse)

Eerstvolgende cursus: Donderdag 12 september 2019

Adviseren en implementeren van technologie in de zorg  “This is why I loved technology: if you used it right, it could give you power and privacy.” (Cory Doctorow) Op 12 september 2019, organiseert ErgoAcademie, in samenwerking met HVA en ZUYD... Lees verder »


Dè NLP Practitioner Opleiding voor Ergotherapeuten

Eerstvolgende cursus: 13 en 14 september 2019

Met de methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je niet alleen praktische vaardigheden en technieken om je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit enorm te vergroten, maar ook hoe jij je gedrag en communicatie met cliënten,... Lees verder »


Cursus Directe Toegang Ergotherapie

Eerstvolgende cursus: 26 september 2019

Cliënten kunnen zonder verwijsbrief van de huisarts naar de ergotherapeut. De Directe Toegang Ergotherapie (DTE) biedt veel kansen en mogelijkheden voor de ergotherapie en voor u als ergotherapeut. Om direct toegankelijk te zijn, is het nodig om... Lees verder »


Basiscompetenties Motiverende gespreksvoering (2 dagen)

Eerstvolgende cursus: 24 september & 8 oktober 2019

In samenwerking met Merel van Uden (de Vraag Centraal) organiseert ErgoAcademie de training Basiscompetenties Motiverende Gesprekvoering: Motiverende gespreksvoering Mensen met chronische aandoeningen staan voor de opgave nogal wat veranderingen in... Lees verder »Dè NLP Master Practitioner Opleiding voor Ergotherapeuten

Eerstvolgende cursus: Vanaf vrijdag 4 oktober 2019

Het enige logische vervolg op de NLP Practitioner opleiding Je hebt al geleerd hoe je jouw (onbewuste) communicatie- en denkpatronen kunt herkennen en ombuigen om nog effectiever jouw cliënten te begeleiden naar een bestaan met zingeving zoals de... Lees verder »Studiedag ‘Ergotherapie en chronische pijn: Just do it!’

Eerstvolgende cursus: Donderdag 10 oktober 2019

De ErgoAcademie organiseert samen met de overleggroep ‘Ergotherapie bij Chronische pijn’ op donderdag 10 oktober 2019 de studiedag ‘Ergotherapie en chronische pijn: Just do it!’ voor ergotherapeuten. Na de succesvolle eerste studiedag vorig... Lees verder »


Opfrisworkshop DTE

Eerstvolgende cursus: 10 oktober 2019

Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten in Nederland, heeft de afgelopen jaren de cursus DTE (Directe Toegang Ergotherapie) georganiseerd binnen de ErgoAcademie. Inmiddels bent u en vele collega ergotherapeuten DTE... Lees verder »


Training ‘Contracteren, een bewuste keuze?’

Eerstvolgende cursus: 29 oktober 2019

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met de VvAA de avondtraining ‘Contracteren, een bewuste keuze?’ op dinsdag 29 oktober 2019 bij Ergotherapie Nederland in Utrecht. Een toenemend aantal paramedici overweegt niet te contracteren. Maar... Lees verder »
Cursus ‘Occupation Based Hand Therapy’ (2-daagse)

Eerstvolgende cursus: 11 & 25 november 2019

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Linda Lamberink en Elien Nijland, werkzaam als ergotherapeut en handtherapeut bij Treant zorggroep (ziekenhuislocatie Bethesda, Hoogeveen), de 2-daagse scholing ‘Occupation Based Handtherapie’ in... Lees verder »
Workshop ‘DCDDaily & DCDDaily-Q’

Eerstvolgende cursus: 14 november 2019

In samenwerking met Berdien Moraal- van der Linde (PhD) en Ingrid van Bommel (MPPT) organiseert de ErgoAcademie speciaal voor Kinderergotherapeuten de interactieve workshop over ‘DCD-Daily’ op donderdagavond 14 november 2019 in Utrecht. Tijdens... Lees verder »
Cursus ESI (Evaluation of Social Interaction) (3-daagse)

Eerstvolgende cursus: 27 t/m 29 november 2019

Please click here for the English version of de course information ESI is een relatief nieuw ergotherapeutisch instrument waarmee de kwaliteit van de sociale/interactieve vaardigheden bij personen vanaf 2 jaar beoordeeld kan worden. Bij bijna alles... Lees verder »

Post-HBO Kinderergotherapeut

Eerstvolgende cursus: Doorlopend

De post-HBO opleiding Kinderergotherapeut is een onderdeel van de specialisatie Kinderergotherapeut.    Bouw mee aan de kinderergotherapie in Nederland! De vier opleidingen Ergotherapie hebben in opdracht van Ergotherapie Nederland en als vervolg... Lees verder »Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑