ErgoAcademie

ErgoAcademie Ergotherapie Nederland

Onder de naam ErgoAcademie organiseert Ergotherapie Nederland bij- en nascholing voor ergotherapeuten, maar ook congressen en inhoudelijke evenementen. Al dan niet in samenwerking met andere partijen. Deze activiteiten worden uitgevoerd op initiatief van Ergotherapie Nederland. Maar de vereniging staat ook open voor initiatieven van  derden die onder de vlag van ErgoAcademie bij- en nascholing willen verzorgen. Inhoudelijke kwaliteit en relevantie voor het beroeps staat hierbij voorop. Bent u geïnteresseerd in samenwerking? Neem dan contact op met Angélique Vugts of Diana Elsinga via ergoacademie@ergotherapie.nl.

De activiteiten van ErgoAcademie zijn voor leden van Ergotherapie Nederland altijd veel voordeliger dan voor niet-leden. Een extra reden om lid te worden. De ErgoAcademie is CRKBO geregistreerd, waardoor wij BTW vrij kunnen factureren. De cursusvoorwaarden van de ErgoAcademie kunt u hier downloaden. Klik hier voor de klachtenprocedure. Algemene informatie over accreditatie vindt u hier.

 


ErgoAcademie organiseert de volgende Cursussen, opleidingen, trainingen en studiedagen:

Cursus Directe Toegang Ergotherapie

Eerstvolgende cursus: 18 december 2018

Cliënten kunnen zonder verwijsbrief van de huisarts naar de ergotherapeut. De Directe Toegang Ergotherapie (DTE) biedt veel kansen en mogelijkheden voor de ergotherapie en voor u als ergotherapeut. Om direct toegankelijk te zijn, is het nodig om... Lees verder »Post-HBO Kinderergotherapeut

Eerstvolgende cursus: 14 januari 2019

De post-HBO opleiding Kinderergotherapeut is een onderdeel van de specialisatie Kinderergotherapeut.  Bouw mee aan de kinderergotherapie in Nederland! De vier opleidingen Ergotherapie hebben in opdracht van Ergotherapie Nederland en als vervolg op... Lees verder »


Basiscompetenties Motiverende gespreksvoering (2 dagen)

Eerstvolgende cursus: 17 januari & 7 februari 2019

In samenwerking met Merel van Uden (de Vraag Centraal) organiseert ErgoAcademie de training Basiscompetenties Motiverende Gesprekvoering: Motiverende gespreksvoering Mensen met chronische aandoeningen staan voor de opgave nogal wat veranderingen in... Lees verder »


Dè NLP Practitioner Opleiding voor Ergotherapeuten

Eerstvolgende cursus: 25 januari 2019

Met de methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je niet alleen praktische vaardigheden en technieken om je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit enorm te vergroten, maar ook hoe jij je gedrag en communicatie met cliënten,... Lees verder »Opfrisworkshop DTE

Eerstvolgende cursus: 5 februari 2019

Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten in Nederland, heeft de afgelopen jaren de cursus DTE (Directe Toegang Ergotherapie) georganiseerd binnen de ErgoAcademie. Inmiddels bent u en vele collega ergotherapeuten DTE... Lees verder »


Training ‘Uw bestaande eigen praktijk onder de loep’

Eerstvolgende cursus: Maandag 25 februari 2019

Veel ergotherapeuten met een eigen praktijk  worden geleid door de waan van de dag.   Patiëntenzorg en alles wat hiermee te maken heeft staat voorop. Toch is het belangrijk om zo nu en dan kritisch stil te staan bij uw praktijkvoering en na te... Lees verder »
Kwaliteitsregister Ergotherapie (Hoogeveen, regio Noord)

Eerstvolgende cursus: 19 maart 2019

Avondworkshop ‘Kwaliteitsregister Ergotherapie’ Ergotherapie Nederland merkt dat er vanuit onze leden regelmatig vragen zijn over het Kwaliteitsregister Paramedici, o.a. ook vragen over hoe leden middels (10) punten een bijdrage kunnen leveren... Lees verder »Timemanagement ‘Baas over eigen tijd in de zorg’

Eerstvolgende cursus: 8 april 2019

“Een cursus waar je echt iets mee kunt; je kan er direct mee aan de slag.” “Heel leuk. Goede afwisseling van praktisch doen en input krijgen van de trainer en tenslotte zelf aan het werk ermee.” “Blij dat ik hier mijn (kostbare) tijd aan... Lees verder »

Cursus School AMPS (5 daagse)

Eerstvolgende cursus: 20 tot en met 24 mei 2019

Please click here for the English version of de course information Cursus School Assessment of Motor and Process Skills (School AMPS) Wat is de School AMPS De School AMPS is een ergotherapeutische observatiemethode waarmee kinderen in de klas... Lees verder »


Cognitieve revalidatie voor ergotherapeuten (6-daagse)

Eerstvolgende cursus: Vanaf 28 mei 2019

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Bie Op de Beeck een intensieve 6-daagse scholing ‘Cognitieve Revalidatie voor ergotherapeuten’. Heel wat cliënten hebben last van cognitieve problemen. Ze kunnen bijvoorbeeld niet veel drukte aan,... Lees verder »
Cursus ‘CO-OP Approach’ TM

Eerstvolgende cursus: 26 juni & 27 juni 2019 en 30 oktober 2019 (terugkomdag)

Docenten Jolien van Houten en Rianne Jansens geven in samenwerking met de ErgoAcademie de 3-daagse cursus ‘CO-OP ApproachTM’ in Utrecht. In deze 3-daagse cursus leer je om met de interventie Cognitive Orientation to daily Occupational... Lees verder »Cursus ESI (Evaluation of Social Interaction) (3-daagse)

Eerstvolgende cursus: 27 t/m 29 november 2019

Please click here for the English version of de course information ESI is een relatief nieuw ergotherapeutisch instrument waarmee de kwaliteit van de sociale/interactieve vaardigheden bij personen vanaf 2 jaar beoordeeld kan worden. Bij bijna alles... Lees verder »Scholing ‘De ergotherapeutische re-integratiecoach’

Eerstvolgende cursus: Vanaf 31 oktober 2018

Binnen en buiten de geijkte kaders van de zorg liggen volop kansen. Nieuwe toepassingen van ergotherapie en nieuwe markten. Steeds meer ergotherapeuten houden zich bezig met vraagstukken rondom arbeid. Een vakgebied bij uitstek voor ondernemende en... Lees verder »Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑