ErgoAcademie

ErgoAcademie Ergotherapie Nederland

Onder de naam ErgoAcademie organiseert Ergotherapie Nederland bij- en nascholing voor ergotherapeuten, maar ook congressen en inhoudelijke evenementen. Al dan niet in samenwerking met andere partijen. Deze activiteiten worden uitgevoerd op initiatief van Ergotherapie Nederland. Maar de vereniging staat ook open voor initiatieven van  derden die onder de vlag van ErgoAcademie bij- en nascholing willen verzorgen. Inhoudelijke kwaliteit en relevantie voor het beroeps staat hierbij voorop. Bent u geïnteresseerd in samenwerking? Neem dan contact op met Angélique Vugts of Diana Elsinga via ergoacademie@ergotherapie.nl.

De activiteiten van ErgoAcademie zijn voor leden van Ergotherapie Nederland altijd veel voordeliger dan voor niet-leden. Een extra reden om lid te worden. De ErgoAcademie is CRKBO geregistreerd, waardoor wij BTW vrij kunnen factureren. De cursusvoorwaarden van de ErgoAcademie kunt u hier downloaden. Klik hier voor de klachtenprocedure. Algemene informatie over accreditatie vindt u hier.

 


ErgoAcademie organiseert de volgende Cursussen, opleidingen, trainingen en studiedagen:

Doe je mee met EBP en Praktijkgericht Onderzoek in de Ergotherapie?

Eerstvolgende cursus: 10 september 2019 (dag 2, inschrijven niet meer mogelijk)

Wat leer je in deze cursus? Evidence-based practice (EBP) en praktijkgericht onderzoek dragen bij aan het verantwoorden, verbeteren en ontwikkelen van de kwaliteit van de ergotherapeutische zorg en dienstverlening. Cliënten willen informatie over... Lees verder »Basiscompetenties Motiverende gespreksvoering (2 dagen)

Eerstvolgende cursus: 24 september & 8 oktober 2019

In samenwerking met Merel van Uden (de Vraag Centraal) organiseert ErgoAcademie de training Basiscompetenties Motiverende Gesprekvoering: Motiverende gespreksvoering Mensen met chronische aandoeningen staan voor de opgave nogal wat veranderingen in... Lees verder »


Cursus Directe Toegang Ergotherapie

Eerstvolgende cursus: 26 september 2019

Cliënten kunnen zonder verwijsbrief van de huisarts naar de ergotherapeut. De Directe Toegang Ergotherapie (DTE) biedt veel kansen en mogelijkheden voor de ergotherapie en voor u als ergotherapeut. Om direct toegankelijk te zijn, is het nodig om... Lees verder »


Startersdag voor paramedici

Eerstvolgende cursus: 28 september 2019

Na de succesvolle startersdagen van voorgaande jaren, organiseert de PPN (Paramedisch Platform Nederland) ook dit jaar in samenwerking met de VvAA weer de ‘Startersdag voor paramedici’ op zaterdag 28 september 2019 in Utrecht. De federatie PPN... Lees verder »Dè NLP Master Practitioner Opleiding voor Ergotherapeuten

Eerstvolgende cursus: Vanaf vrijdag 4 oktober 2019

Het enige logische vervolg op de NLP Practitioner opleiding Je hebt al geleerd hoe je jouw (onbewuste) communicatie- en denkpatronen kunt herkennen en ombuigen om nog effectiever jouw cliënten te begeleiden naar een bestaan met zingeving zoals de... Lees verder »
Studiedag ‘Ergotherapie en chronische pijn: Just do it!’

Eerstvolgende cursus: Donderdag 10 oktober 2019

De ErgoAcademie organiseert samen met de overleggroep ‘Ergotherapie bij Chronische pijn’ op donderdag 10 oktober 2019 de studiedag ‘Ergotherapie en chronische pijn: Just do it!’ voor ergotherapeuten. Na de succesvolle eerste studiedag vorig... Lees verder »


Training ‘Contracteren, een bewuste keuze?’

Eerstvolgende cursus: 29 oktober 2019

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met de VvAA de avondtraining ‘Contracteren, een bewuste keuze?’ op dinsdag 29 oktober 2019 bij Ergotherapie Nederland in Utrecht. Een toenemend aantal paramedici overweegt niet te contracteren. Maar... Lees verder »


Cursus ‘CO-OP Approach’ TM

Eerstvolgende cursus: 30 oktober 2019 (terugkomdag)

Docenten Jolien van Houten en Rianne Jansens geven in samenwerking met de ErgoAcademie de 3-daagse cursus ‘CO-OP ApproachTM’ in Utrecht. In deze 3-daagse cursus leer je om met de interventie Cognitive Orientation to daily Occupational... Lees verder »
Young Professional OT Congres

Eerstvolgende cursus: Vrijdag 1 november 2019

Op vrijdag 1 november 2019 zal het allereerste ‘Young Professional OT Congres’ plaatsvinden bij Schola Medica in Utrecht. Deze dag wordt in samenwerking met alle alumniverenigingen in Nederland georganiseerd en is speciaal gericht op de net... Lees verder »

Workshop ‘Intervisie’ – PPN Academie

Eerstvolgende cursus: Woensdag 13 november 2019

Op woensdag 13 november 2019 organiseert de PPN Academie in samenwerking met Cindy Koolhaas de workshop ‘Intervisie’ in Woerden (NVLF). Tijdens de workshop ‘Intervisie’ wordt ingegaan op de verbetermethodiek intervisie. Tijdens intervisie... Lees verder »Workshop ‘DCDDaily & DCDDaily-Q’

Eerstvolgende cursus: 14 november 2019

In samenwerking met Berdien Moraal- van der Linde (PhD) en Ingrid van Bommel (MPPT) organiseert de ErgoAcademie speciaal voor Kinderergotherapeuten de interactieve workshop over ‘DCD-Daily’ op donderdagavond 14 november 2019 in Utrecht. Tijdens... Lees verder »Cursus ESI (Evaluation of Social Interaction) (3-daagse)

Eerstvolgende cursus: 27 t/m 29 november 2019

Please click here for the English version of de course information ESI is een relatief nieuw ergotherapeutisch instrument waarmee de kwaliteit van de sociale/interactieve vaardigheden bij personen vanaf 2 jaar beoordeeld kan worden. Bij bijna alles... Lees verder »


Taping course ‘Treating without pain’ (2-days)

Eerstvolgende cursus: 3 februari 2020

On Monday 3rd and Tuesday 4th of February 2020 the ErgoAcademie will organize a 2-day taping course ‘Treating without pain’ with Allison Taylor (Occupational Therapist and Certified Hand Therapist (CHT) from Sydney University, Australia). This... Lees verder »


Opfrisworkshop DTE

Eerstvolgende cursus: 24 maart 2020

Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten in Nederland, heeft de afgelopen jaren de cursus DTE (Directe Toegang Ergotherapie) georganiseerd binnen de ErgoAcademie. Inmiddels bent u en vele collega ergotherapeuten DTE... Lees verder »Cursus School AMPS (5 daagse)

Eerstvolgende cursus: 25 tot en met 29 mei 2020

Please click here for the English version of de course information Cursus School Assessment of Motor and Process Skills (School AMPS) Wat is de School AMPS De School AMPS is een ergotherapeutische observatiemethode waarmee kinderen in de klas... Lees verder »


Cursus ‘Occupation Based Hand Therapy’ (2-daagse)

Eerstvolgende cursus: Maandag 11 mei en 25 mei 2020

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Linda Lamberink en Elien Nijland, werkzaam als ergotherapeut en handtherapeut bij Treant zorggroep (ziekenhuislocatie Bethesda, Hoogeveen), de 2-daagse scholing ‘Occupation Based Handtherapie’ in... Lees verder »


Cognitieve revalidatie voor ergotherapeuten (6-daagse)

Eerstvolgende cursus: Doorlopend - (alle tot nu toe bekende data zijn volgeboekt)

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Heidi Lemmens en Suzanne van den Broek een intensieve 6-daagse scholing ‘Cognitieve Revalidatie voor ergotherapeuten’. Heel wat cliënten hebben last van cognitieve problemen. Ze kunnen... Lees verder »


Post-hbo Kinderergotherapie

Eerstvolgende cursus: Doorlopend

Ergotherapie Nederland heeft in samenwerking met de vier opleidingen ergotherapie de opleiding post-hbo kinderergotherapeut ontwikkeld. De post-hbo opleiding kinderergotherapeut is het vervolg op het profiel specialisatie kinderergotherapeut en is... Lees verder »Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑