ErgoAcademie

ErgoAcademie Ergotherapie Nederland

Onder de naam ErgoAcademie organiseert Ergotherapie Nederland bij- en nascholing voor ergotherapeuten, maar ook congressen en inhoudelijke evenementen. Al dan niet in samenwerking met andere partijen. Deze activiteiten worden uitgevoerd op initiatief van Ergotherapie Nederland. Maar de vereniging staat ook open voor initiatieven van  derden die onder de vlag van ErgoAcademie bij- en nascholing willen verzorgen. Inhoudelijke kwaliteit en relevantie voor het beroeps staat hierbij voorop. Bent u geïnteresseerd in samenwerking? Neem dan contact op met Angélique Vugts of Diana Elsinga via ergoacademie@ergotherapie.nl.

De activiteiten van ErgoAcademie zijn voor leden van Ergotherapie Nederland altijd veel voordeliger dan voor niet-leden. Een extra reden om lid te worden. De cursusvoorwaarden van de ErgoAcademie kunt u
hier
 downloaden.  Klik
hier
 voor de klachtenprocedure. Algemene informatie over accreditatie vindt u hier.


ErgoAcademie organiseert de volgende Cursussen, opleidingen, trainingen en studiedagen:Uw bestaande eigen praktijk onder de loep

Eerstvolgende cursus: 26 juni 2018

Veel ergotherapeuten met een eigen praktijk  worden geleid door de waan van de dag.  Patiëntenzorg en alles wat hiermee te maken heeft staat voorop. Toch is het belangrijk om zo nu en dan kritisch stil te staan bij uw praktijkvoering en na te... Lees verder »


PPN Startersdagen

Eerstvolgende cursus: 22 juni 2018

PPN Startersdagen Studeer je bijna af en/of wil je in de eerstelijn aan de slag? Of werk je al enkele jaren in dienst als diëtist, ergotherapeut, huid- en oedeemtherapeut, logopedist of oefentherapeut Cesar/Mensendieck en wil je voor jezelf... Lees verder »

Opfrisworkshop DTE

Eerstvolgende cursus: 13 november 2018

Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten in Nederland, heeft de afgelopen jaren de cursus DTE (Directe Toegang Ergotherapie) georganiseerd binnen de ErgoAcademie. Inmiddels bent u en vele collega ergotherapeuten DTE... Lees verder »


Cursus Directe Toegang Ergotherapie

Eerstvolgende cursus: 12 juni 2018

Cliënten kunnen zonder verwijsbrief van de huisarts naar de ergotherapeut. De Directe Toegang Ergotherapie (DTE) biedt veel kansen en mogelijkheden voor de ergotherapie en voor u als ergotherapeut. Om direct toegankelijk te zijn, is het nodig om... Lees verder »


Studiedag Ergotherapie en chronische pijn: What’s new?

Eerstvolgende cursus: 13 juni 2018

Studiedag ‘Ergotherapie en chronische pijn: What’s new?’ De ErgoAcademie organiseert samen met de overleggroep ‘Ergotherapie bij Chronische pijn en vermoeidheid’ op Woensdag 13 juni 2018 de studiedag ‘Ergotherapie en chronische pijn:... Lees verder »Cursus ESI (Evaluation of Social Interaction) (3-daagse)

Eerstvolgende cursus: 28 t/m 30 november 2018

Please click here for the English version of de course information ESI is een relatief nieuw ergotherapeutisch instrument waarmee de kwaliteit van de sociale/interactieve vaardigheden bij personen vanaf 2 jaar beoordeeld kan worden. Bij bijna alles... Lees verder »


Cognitieve revalidatie voor ergotherapeuten (6-daagse)

Eerstvolgende cursus: Vanaf 4 september 2018

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Bie Op de Beeck een intensieve 6-daagse scholing ‘Cognitieve Revalidatie voor ergotherapeuten’. Heel wat cliënten hebben last van cognitieve problemen. Ze kunnen bijvoorbeeld niet veel drukte aan,... Lees verder »Cursus School AMPS (5 daagse)

Eerstvolgende cursus: 10 september 2018

Please click here for the English version of de course information Cursus School AMPS (5-daagse) (Assessment of Motor and Process Skills voor in school) De School AMPS is ontwikkeld voor ergotherapeuten om een leerling in de schoolse omgeving te... Lees verder »


Basiscompetenties Motiverende gespreksvoering (2 dagen)

Eerstvolgende cursus: 2 oktober 2018

In samenwerking met Merel van Uden (de Vraag Centraal) organiseert ErgoAcademie de training Basiscompetenties Motiverende Gesprekvoering: Motiverende gespreksvoering Mensen met chronische aandoeningen staan voor de opgave nogal wat veranderingen in... Lees verder »Scholing ‘De ergotherapeutische re-integratiecoach’

Eerstvolgende cursus: 31 oktober 2018

Binnen en buiten de geijkte kaders van de zorg liggen volop kansen. Nieuwe toepassingen van ergotherapie en nieuwe markten. Steeds meer ergotherapeuten houden zich bezig met vraagstukken rondom arbeid. Een vakgebied bij uitstek voor ondernemende en... Lees verder »Timemanagement ‘Baas over eigen tijd in de zorg’

Eerstvolgende cursus: 23 november 2018

“Een cursus waar je echt iets mee kunt; je kan er direct mee aan de slag.” “Heel leuk. Goede afwisseling van praktisch doen en input krijgen van de trainer en tenslotte zelf aan het werk ermee.” “Blij dat ik hier mijn (kostbare) tijd aan... Lees verder »Post-HBO Kinderergotherapeut

Eerstvolgende cursus: 3 september 2018

De post-HBO opleiding Kinderergotherapeut is een onderdeel van de specialisatie Kinderergotherapeut.  Bouw mee aan de kinderergotherapie in Nederland! De vier opleidingen Ergotherapie hebben in opdracht van Ergotherapie Nederland en als vervolg op... Lees verder »


Dè NLP Practitioner Opleiding voor Ergotherapeuten

Eerstvolgende cursus: februari 2019

Met de methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je niet alleen praktische vaardigheden en technieken om je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit enorm te vergroten, maar ook hoe jij je gedrag en communicatie met cliënten,... Lees verder »


Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑