Gepubliceerd op 20-05-19 | Categorie: Nieuws

Commissie CDHO geeft positief advies over opleiding Ergotherapie Hanzehogeschool Groningen

Goed nieuws! De Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO) heeft een positief advies afgegeven over het streven om per 1 september 2020 de opleiding Ergotherapie aan de Hanzehogeschool aan te willen bieden. Minister van Engelshoven van OC&W heeft dit positieve advies inmiddels bekrachtigd.
 
Het CDHO benoemt dat er voldoende bewijs is aangeleverd om een groeiende arbeidsmarktbehoefte aan afgestudeerden van de bachelor Ergotherapie aan te tonen, en dat er in deze landelijke arbeidsmarkt voldoende ruimte is om een extra bekostigde opleiding vorm te geven. In de beoordeling bevestigt het CDHO dat er een nijpend tekort aan ergotherapeuten in Noord Nederland bestaat binnen een landelijke context waarin het steeds moeilijker wordt om vacatures te vervullen.
 
Met dit positieve advies zetten we een grote stap op weg naar het realiseren van het aanbieden van de opleiding Ergotherapie in Groningen, maar we zijn er nog niet. Een volgende verplichte stap in het proces is de accreditatie van de Groningse opleiding Ergotherapie bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Tags: , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑