Gepubliceerd op 08-04-16 | Categorie: Nieuws

Digitale Verwijsgids Oncologie: wie wil hierin vermeld worden? Herhaalde oproep.

IKNL en diverse andere partners in de oncologie sector (genoemd: werkgroep DVO*) werken samen aan de ontwikkeling van een Digitale Verwijsgids Oncologie (DVO). Het doel is om te komen tot een beter zichtbaar, betrouwbaar, actueel en toegankelijk overzicht van ondersteunende behandeling en begeleiding voor kankerpatiënten en verwijzers. Daarbij is de expertise van de relevante beroepsorganisaties onmisbaar. Naast het zoeken op beroepsgroep, kan in de DVO gezocht worden op probleemgebieden.

Het bestand van de DVO zal in eerste instantie gevuld worden vanuit Vektis, waarbij de oncologie-specifieke professionals opgenomen worden. Daar wordt de komende maanden mee gestart. Aan Ergotherapie Nederland, is gevraagd om een lijst van namen aan te leveren van ergotherapeuten, die, nu nog als niet-oncologie-specifiek, in de DVO opgenomen kunnen en willen worden.

Daarnaast is Ergotherapie Nederland gevraagd om mee te denken over welke criteria gehanteerd kunnen worden om te bepalen of een ergotherapeut wel als oncologie-specifiek genoemd kan worden. Voor deze 2 vraag zal Eergotherapie Nederland, samen met de vakgroep Ergotherapie en Oncologie, de komende periode een voorstel maken. Je kan je nu dus nog niet als oncologie-deskundige aanmelden.

Het is van belang dat ergotherapie wel al goed vertegenwoordigd is in de Digitale Verwijsgids Oncologie. Als je als ergotherapeut opgenomen wil worden in de DVO, stuur dan een mail naar en@ergotherapie.nl o.v.v. “DVO”. Vermeld in de mail: je naam, werkadres, naw-gegevens, en eventueel je website!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑