Gepubliceerd op 30-10-14 | Categorie: Nieuws

Ergotherapie bij dementie bespaart tot 236 miljoen euro per jaar

SEO Economisch Onderzoek heeft de maatschappelijke baten van ergotherapie onderzocht voor twee behandelingen: de behandeling van dementerende ouderen en hun mantelzorgers en de behandeling van kinderen met schrijfproblemen. Deze baten zijn fors!

Dementerende ouderen
Voor elke euro die besteed wordt aan de behandeling van thuiswonende patiënten met dementie en hun mantelzorgers krijgt de maatschappij € 7,40 tot € 11,80 terug. Behandeling van alle geregistreerde thuiswonende dementiepatiënten en hun mantelzorgers levert netto maatschappelijk baten van € 140 tot € 236 miljoen per jaar.

Kinderen met schrijfproblemen
Voor behandeling van kinderen met schrijfproblemen krijgt de maatschappij € 1,60 tot € 1,70 per euro terug. Bij behandeling van alle 6-jarige kinderen met schrijfproblemen in Nederland zijn de netto maatschappelijk baten € 3,8 tot € 12,3 miljoen over het (werkzame) leven van het kind.

Op 4 november ontving de vaste Kamercommissie voor VWS het rapport over de maatschappelijke opbrengsten van ergotherapie uit handen van directeur bestuurder Theo van de Bom. U kunt het rapport hier downloaden.

 

Tags:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑