Gepubliceerd op 17-02-20 | Categorie: Nieuws

Special kids Pakistan gaat voor kinderrolstoelen

Karin Murk, kinderergotherapeut en actief commissielid bij Ergotherapie Nederland is in de maand februari naar Pakistan. Dit keer samen met Anneke Dinkla, fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Nadat Karin 3 jaar lang in Pakistan heeft gewerkt, gaat zij nog regelmatig naar Pakistan om trainingen te geven aan verschillende kinderrevalidatieprojecten. Daartoe is Special Kids Pakistan opgericht.

De trainingen zijn altijd een vervolg op elkaar. Er was altijd al veel aandacht voor een goed assessment en het duidelijk krijgen van de “needs of the child and the parents”.

Dit keer hebben ze ook gebruik kunnen maken van STEP (Support Tool Enabling Parents). Dit assessment/Logbook system is ontwikkeld door Angelique Kester (ergotherapeut MScOT) in samenwerking met het Lilianefonds en Enablement en gericht op de ICF domeinen (lichamelijke factoren, activiteit/participatie, omgevingsfactoren, persoonsgebonden factoren).

Special Kids Pakistan verzorgt deze trainingen en ondersteunt soms de projecten financieel, vooral ook voor specifieke zaken zoals de hulpmiddelen.

Met dit initiatief zorgen zij dat kinderen met een beperking revalidatie en onderwijs krijgen en waar mogelijk ook de juiste hulpmiddelen.

Hulpmiddelen realiseren in een land zonder WMO is lastig en duur, er is weinig aan geschikte middelen te koop waardoor er veel op maat gemaakt moet worden.

Een aangepast stoeltje, een (kinder-)rolstoel, spalken of speciale schoenen zijn duur en kunnen vaak niet door de ouders betaald worden. De projecten ondersteunen de ouders vaak voor een deel in de kosten. Op deze manier willen zij voorkomen dat de kinderen thuis zitten, of vergroeien, of niet kunnen leren lopen en zich niet verder kunnen ontwikkelen.

Er wordt ook veel aandacht besteed aan community networking en participatie in “parents meetings”.

Tijdens deze reis is Karin ook gevraagd om in april voor het internationale CP congres voor Occupational Therapists in Pakistan, workshops en lezingen te verzorgen met bovenstaand thema.

 Doneren

Je kunt ook doneren voor goede hulpmiddelen. Elke donatie is meer dan welkom! Alvast dank.Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑