Gepubliceerd op 23-12-16 | Categorie: Cursussen

Update post-HBO opleiding Kinderergotherapeut

Update post-HBO opleiding Kinderergotherapeut

Maandag 16 januari start de post-HBO opleiding Kinderergotherapie met de eerste DPO-dag. Een heuglijk feit! Het met goed gevolg afronden van deze opleiding is een belangrijk element om tot registratie als kinderergotherapeut te komen.

In de ALV van 24 maart 2017 zullen de toelatingscriteria tot het register besproken worden. Deze criteria zijn gelijk voor alle (komende) specialisaties, in concept: de opleidingseis (al dan niet met dispensatie), werkervaringseis (x aantal uur werkzaam in de betreffende specialisatie), en heeft het beroepsproduct bijgedragen aan het beroep (in de opleiding kinderergotherapie worden door de kandidaten producten opgeleverd bij de modules).

Zoals we de afgelopen tijd hebben gecommuniceerd is er voor de ergotherapeuten die (veel) ervaring hebben met kinderergotherapie de mogelijkheid dispensatie aan te vragen om niet de gehele opleiding te hoeven volgen. Inmiddels is de EVC- of auditcommissie voor de eerste keer bij elkaar gekomen. Zij werken nu  aan het proces met als doel kandidaten die een EVC procedure willen volgen voor de registratie zo goed mogelijk vooraf te informeren hoe e.e.a. verloopt. Wij verwachten uiterlijk 16 januari daar over te berichten. Ook over kosten etc. willen wij u dan informeren.
Met betrekking tot de opleiding hebben wij op de website reeds de verschillende mogelijkheden gepresenteerd.

Enkele punten uitgelicht:

  • Iedereen dient de DPO module te volgen.
  • Ergotherapeuten met een Master: geen module EBP
  • Ergotherapeuten met 2-5 jaar werkervaring kinderergotherapie + European Master OT + 84 KP punten: DPO + 1 module naar keuze
  • Ergotherapeuten met > 5 jaar werkervaring kinderergotherapie + European Master OT + 168 KP punten: alleen DPO

Tags:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑