Gepubliceerd op 21-06-19 | Categorie: Nieuws

Vandaag, 21 juni, op de langste dag van het jaar is het Wereld ALS Dag

Auteur: Ergotherapeut en trainer Marije Bolt

ALS. 3 letters die een wereld van verschil maken. ALS was enkele jaren geleden nog een vrij onbekende aandoening. Dankzij onder andere de ALS ice bucket challenge en de jaarlijkse ALS city swim met prominente deelnemers (denk aan prinses Maxima) heeft ALS een duidelijk gezicht gekregen.

In Nederland zijn 34 erkende ALS- behandelteams waar ergotherapie een belangrijk onderdeel van is. Zolang mogelijk de activiteiten kunnen doen die je belangrijk vindt; op vakantie gaan met je eigen vervoer, iets in de keuken doen, je tanden poetsen, opstaan uit je bed. Het klinkt zo simpel maar wordt een uitdaging als je ALS hebt. Een ergotherapeut analyseert, adviseert en ondersteunt mensen met ALS en hun mantelzorgers. Het is altijd zoeken naar een balans tussen wat iemand in het hier en nu nodig heeft, maar ook in die onvermijdelijke toekomst…

De foto is gemaakt bij Holland4ALS (finish in Soest). Een 24-uurs estafette over 330 km. Het doel van Holland4ALS is om geld binnen te halen voor onderzoek naar ALS en de aanschaf van hulpmiddelen voor mensen met ALS door Stichting ALS op de Weg. Er is dit jaar een geweldig bedrag opgehaald van bijna 4 ton!

Tags: , , ,Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑