Gepubliceerd op 04-12-14 | Categorie: Nieuws

Zorginstituut Nederland focust op ergotherapie

Op 25 november was het Zorginstituut Nederland (ZINL) bij Ergotherapie Nederland te gast voor een focusgroep ergotherapie. Het ZINL heeft als opdracht om vanuit de overheid richting het jaar 2030 het aantal zorgberoepen (nu circa 2.400) terug te brengen naar ongeveer 800. Tegelijkertijd wordt ook aan reductie van het aantal opleidingen gewerkt. 

Tot op heden was EN niet betrokken in de beleidsontwikkeling over dit onderwerp.

Zorgvisie
Het ZINL heeft een visie opgesteld die gaat over “wat voor zorg is nodig in 2030; ‘hoe ziet het zorglandschap er dan uit?”. Zoals de inzichten nu zijn zal er een vervlechting plaats vinden van het zorgdomein met het sociale domein. Wat Ergotherapie Nederland betreft een uitstekende voedingsbodem om het belang van ergotherapie in te brengen.

Focusgroep
Dit is door het ZINL ook erkend waarna de afspraak tot het houden van een focusgroep ergotherapie kon worden gemaakt. Aan tafel zaten 12 ergotherapeuten uit de diverse werkvelden van de ergotherapie en de bestuurder en beleidsmedewerker van Ergotherapie Nederland. Het gesprek van twee uur was waardevol en positief. Rol en plaats van ergotherapie binnen de nieuwe visie, konden goed neergezet worden.

Zorgberoependebat
Op 10 april 2015 vindt een groot zorgberoependebat plaats waar ook Ergotherapie Nederland voor is uitgenodigd. Dan zal tevens aan de minister van VWS het rapport van ZINL worden aangeboden.

Tags:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑