Gepubliceerd op 17-10-14 | Categorie: Nieuws

Zorgverzekeraars drukken contracten door; EN blijft strijdbaar!

In de afgelopen weken heeft EN aan de Raden van Bestuur van de vier grote zorgverzekeraars brieven gestuurd om, namens de ergotherapeuten, bezwaar te maken tegen de voorgestelde contracten.

Uiteraard zijn er verschillen tussen de verzekeraars, maar de trend is heel duidelijk: contracten die vooral administratieve regels bevatten, niet of nauwelijks over de kwaliteit van de zorg gaan, en tarieven die door ergotherapeuten als beledigend worden ervaren.

CZ
Inmiddels heeft een gesprek plaats gevonden met CZ. In dat gesprek is ook (weer) gesproken over de DTE en over het feit dat er geen tarief is voor Parkinsonpatiënten. Er is eveneens een verklaring gevraagd over de verlaging van de aan-huis toeslag met maar liefst 20%! Deze verklaring kon niet worden gegeven. Een klein lichtpuntje is misschien dat CZ individuele ergotherapeuten de mogelijkheid biedt aan te tonen waarom men vindt dat de aan-huis toeslag ten minste naar het niveau van 2013 terug moet. Er zal vanuit CZ een antwoord komen aan de ergotherapeuten die een brief aan CZ hebben geschreven.

Menzis
Menzis presenteert een tarievenlijn over vijf jaar (2013-2017) waarin de tarieven vijf jaar gelijk blijven. Volgens de voorzitter van de RvB van Menzis, dhr. Van Boxtel, biedt Menis een eerlijk en marktconform tarief aan en zullen dit dus niet wijzigen.
We wachten nog op een reactie van Achmea.

Ontevreden
EN is bijzonder ontevreden over deze antwoorden. Wij blijven, met de beperkte wettelijke mogelijkheden die wij hebben, ons maximaal inzetten om voor de ergotherapeut een volwaardige overeenkomst te realiseren.

 

Tags:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑