ErgoAcademie

Overzicht cursussen Ergotherapie Nederland Ergotherapie Nederland

ErgoAcademie organiseert de volgende Cursussen, opleidingen, trainingen en studiedagen:De NLP Master Practitioner Opleiding voor Ergotherapeuten

Eerstvolgende cursus: Cursus 2019/2020 loopt

Het enige logische vervolg op de NLP Practitioner opleiding Je hebt al geleerd hoe je jouw (onbewuste) communicatie- en denkpatronen kunt herkennen en ombuigen om nog effectiever jouw cliënten te begeleiden naar een bestaan met zingeving zoals de... Lees verder »NLP Online Inspiratie Sessie – PPN Academie

Eerstvolgende cursus: 3 juni 2020

Ben jij benieuwd wat Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is en hoe jij, als paramedicus, dit kan inzetten in jouw eigen leven? Wil jij jezelf versterken en duidelijker en met meer impact communiceren met anderen? In een korte live online NLP... Lees verder »


Cursus ‘CO-OP Approach’ TM

Eerstvolgende cursus: 3 juni 2020

Docenten Jolien van Houten en Rianne Jansens geven in samenwerking met de ErgoAcademie de 3-daagse cursus “CO-OP ApproachTM” in Utrecht. In deze 3-daagse cursus leer je om met de interventie Cognitive Orientation to daily Occupational... Lees verder »


Thema-avond Verschil personeel in loondienst en ZZP

Eerstvolgende cursus: 1 juli 2020

Op woensdagavond 1 juli organiseert de Commissie OPEN (Ondernemers Platform Ergotherapie Nederland) in samenwerking met de ErgoAcademie een thema-avond voor ondernemende ergotherapeuten. Aan de orde komt onder andere de afweging waarom wel/waarom... Lees verder »


Cursus Directe Toegang Ergotherapie

Eerstvolgende cursus: 8 september 2020

cliënten kunnen zonder verwijsbrief van de huisarts naar de ergotherapeut. De Directe Toegang Ergotherapie (DTE) biedt veel kansen en mogelijkheden voor de ergotherapie en voor u als ergotherapeut. Om direct toegankelijk te zijn, is het nodig om... Lees verder »


Cursus “Oplossingsgerichte gespreksvoering”(2-daagse)

Eerstvolgende cursus: 10 september en 24 september 2020

Stap voor stap progressie bereiken vanuit de kracht van de cliënt. “Al na de eerste cursusdag kon ik de werkwijze uitproberen met mijn cliënten. Het is opmerkelijk om te zien hoe de cliënt zich opstelt als je met hem bespreekt wat hij al... Lees verder »


Cursusdag Parkinson, handvaten voor een ergotherapeut

Eerstvolgende cursus: 15 september 2020

  Docenten Kelly Martens en Bob Dohmen van Ergotherapiepraktijk Martens geven in samenwerking met de Ergo Academie de cursusdag “Parkinson, handvaten voor een ergotherapeut” in Limburg. In deze cursus gaan we in op een stuk theorie... Lees verder »


Basiscompetenties Motiverende gespreksvoering (2 dagen)

Eerstvolgende cursus: 15 en 29 september 2020

In samenwerking met Merel van Uden (de Vraag Centraal) organiseert ErgoAcademie de training Basiscompetenties Motiverende Gesprekvoering: Motiverende gespreksvoering Mensen met chronische aandoeningen staan voor de opgave nogal wat veranderingen in... Lees verder »
Scholing “De ergotherapeutische re-integratiecoach”

Eerstvolgende cursus: Vanaf 23 september 2020

Binnen en buiten de geijkte kaders van de zorg liggen volop kansen. Nieuwe toepassingen van ergotherapie en nieuwe markten. Steeds meer ergotherapeuten houden zich bezig met vraagstukken rondom arbeid. Een vakgebied bij uitstek voor ondernemende en... Lees verder »

Startersdag voor Paramedici 2020 | PPN-academie

Eerstvolgende cursus: 26 september 2020

Na de succesvolle startersdagen van voorgaande jaren, organiseert de PPN (Paramedisch Platform Nederland) ook dit jaar in samenwerking met de VvAA weer de “Startersdag voor Paramedici” op zaterdag 26 september 2020 in Utrecht. De... Lees verder »Workshop “DCDDaily & DCDDaily-Q”

Eerstvolgende cursus: 1 oktober 2020

In samenwerking met Berdien Moraal- van der Linde (PhD) en Ingrid van Bommel (MPPT) organiseert de ErgoAcademie speciaal voor Kinderergotherapeuten de interactieve workshop over “DCD-Daily”.  Tijdens deze workshop maak je kennis met de... Lees verder »

Cursus ‘Occupation Based Hand Therapie’

Eerstvolgende cursus: 23 november 2020

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Linda Lamberink en Elien Nijland, werkzaam als ergotherapeut en handtherapeut bij Treant zorggroep (ziekenhuislocatie Bethesda, Hoogeveen), de scholing ‘Occupation Based Handtherapie’ in de... Lees verder »


Opfrisworkshop DTE

Eerstvolgende cursus: 24 november 2020

Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten in Nederland, heeft de afgelopen jaren de cursus DTE (Directe Toegang Ergotherapie) georganiseerd binnen de ErgoAcademie. Inmiddels bent u en vele collega ergotherapeuten DTE... Lees verder »Mini Activiteiten Aanpak: een boost voor veerkracht

Eerstvolgende cursus: 3 december 2020

Veerkracht is iemands vermogen om te herstellen, zich aan te passen, veranderen of weerstand kunnen bieden aan stressvolle situaties. Er is toenemende aandacht voor veerkracht en de invloed die veerkracht heeft op gezondheid, welzijn en kwaliteit... Lees verder »Cognitieve revalidatie voor ergotherapeuten (6-daagse)

Eerstvolgende cursus: 7 januari tot en met 24 juni 2021

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Heidi Lemmens en Suzanne van den Broek een intensieve 6-daagse scholing “Cognitieve Revalidatie voor ergotherapeuten”. Heel wat cliënten hebben last van cognitieve problemen. Ze kunnen... Lees verder »


Studiedag Ergotherapie in de GGZ, zo gek nog niet!

Eerstvolgende cursus: 8 januari 2021

Op 8 januari 2021 organiseert de ErgoAcademie in samenwerking met de Commissie GGZ van Ergotherapie Nederland de studiedag ‘Ergotherapie in de GGZ, zo gek nog niet!’ Deze studiedag is voor ergotherapeuten die werkzaam zijn binnen de GGZ... Lees verder »Dè NLP Practitioner Opleiding voor Paramedici

Eerstvolgende cursus: 19 maart 2021

“Met de methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je niet alleen praktische vaardigheden en technieken om je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit enorm te vergroten, maar ook hoe jij je gedrag en communicatie met cliënten,... Lees verder »
Post-hbo Kinderergotherapie

Eerstvolgende cursus: Doorlopend

Ergotherapie Nederland heeft in samenwerking met de vier opleidingen ergotherapie de opleiding post-hbo kinderergotherapeut ontwikkeld. De post-hbo opleiding kinderergotherapeut is het vervolg op het profiel specialisatie kinderergotherapeut en is... Lees verder »


E-learning MS en Ergotherapie

Eerstvolgende cursus: Doorlopend

Deze e-learning is bedoeld voor ergotherapeuten die hun kennis over Multiple Sclerose en de behandeling van Multiple Sclerose willen vergroten. In het jaar 2017 is de vernieuwde Ergotherapierichtlijn MS uitgekomen. Deze e-Learning is geschreven met... Lees verder »
E-learning Oogaandoeningen bij ouderen en ergotherapie

Eerstvolgende cursus: Doorlopend

Oogproblemen komen regelmatig voor bij ouderen. In de praktijk kom je deze doelgroep als ergotherapeut regelmatig tegen, in de eerste lijn, en in verpleeg- of ziekenhuizen. Bovendien is het een groep die steeds groter wordt. Een ergotherapeut heeft... Lees verder »


Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑