ErgoAcademie

Overzicht cursussen Ergotherapie Nederland Ergotherapie Nederland

ErgoAcademie organiseert de volgende Cursussen, opleidingen, trainingen en studiedagen:
Dè NLP Master Practitioner Opleiding voor Ergotherapeuten

Eerstvolgende cursus: Cursus 2019/2020 loopt

Het enige logische vervolg op de NLP Practitioner opleiding Je hebt al geleerd hoe je jouw (onbewuste) communicatie- en denkpatronen kunt herkennen en ombuigen om nog effectiever jouw cliënten te begeleiden naar een bestaan met zingeving zoals de... Lees verder »


Taping course ‘Treating without pain’ (2-days)

Eerstvolgende cursus: 3 februari 2020

On Monday 3rd and Tuesday 4th of February 2020 the ErgoAcademie will organize a 2-day taping course ‘Treating without pain’ with Allison Taylor (Occupational Therapist and Certified Hand Therapist (CHT) from Sydney University, Australia). This... Lees verder »


Cursus ‘Technologie, wat kun je er mee?’ (3-daagse)

Eerstvolgende cursus: 6 februari 2020

Adviseren en implementeren van technologie in de zorg “This is why I loved technology: if you used it right, it could give you power and privacy.” (Cory Doctorow) Op 6 februari, 12 maart en 28 mei 2020, organiseert ErgoAcademie, in samenwerking... Lees verder »


Studiedag ‘Met de COPM meer mogelijk!’

Eerstvolgende cursus: 12 februari 2020

Het COPM-gesprek als krachtig coachingsmoment De ErgoAcademie organiseert samen met de HvA, het Radboudumc en de Vraag Centraal op woensdag 12 februari 2020 de studiedag ‘Met de COPM meer mogelijk! Het COPM-gesprek als krachtig... Lees verder »

Opfrisworkshop DTE

Eerstvolgende cursus: 24 maart 2020

Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten in Nederland, heeft de afgelopen jaren de cursus DTE (Directe Toegang Ergotherapie) georganiseerd binnen de ErgoAcademie. Inmiddels bent u en vele collega ergotherapeuten DTE... Lees verder »

Cursus Directe Toegang Ergotherapie

Eerstvolgende cursus: 2 april 2020

Cliënten kunnen zonder verwijsbrief van de huisarts naar de ergotherapeut. De Directe Toegang Ergotherapie (DTE) biedt veel kansen en mogelijkheden voor de ergotherapie en voor u als ergotherapeut. Om direct toegankelijk te zijn, is het nodig om... Lees verder »


Cognitieve revalidatie voor ergotherapeuten (6-daagse)

Eerstvolgende cursus: 2 april t/m 5 november 2020

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Heidi Lemmens en Suzanne van den Broek een intensieve 6-daagse scholing ‘Cognitieve Revalidatie voor ergotherapeuten’. Heel wat cliënten hebben last van cognitieve problemen. Ze kunnen... Lees verder »


Workshop ‘DCDDaily & DCDDaily-Q’

Eerstvolgende cursus: 6 april 2020

In samenwerking met Berdien Moraal- van der Linde (PhD) en Ingrid van Bommel (MPPT) organiseert de ErgoAcademie speciaal voor Kinderergotherapeuten de interactieve workshop over ‘DCD-Daily’.  Tijdens deze workshop maak je kennis met de DCDDaily... Lees verder »


Basiscompetenties Motiverende gespreksvoering (2 dagen)

Eerstvolgende cursus: 7 & 21 april 2020

In samenwerking met Merel van Uden (de Vraag Centraal) organiseert ErgoAcademie de training Basiscompetenties Motiverende Gesprekvoering: Motiverende gespreksvoering Mensen met chronische aandoeningen staan voor de opgave nogal wat veranderingen in... Lees verder »


Mini Activiteiten Aanpak: een boost voor veerkracht

Eerstvolgende cursus: 8 mei 2020

Veerkracht is iemands vermogen om te herstellen, zich aan te passen, veranderen of weerstand kunnen bieden aan stressvolle situaties. Er is toenemende aandacht voor veerkracht en de invloed die veerkracht heeft op gezondheid, welzijn en kwaliteit... Lees verder »


Cursus ‘Occupation Based Hand Therapy’ (2-daagse)

Eerstvolgende cursus: 11 en 25 mei 2020

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Linda Lamberink en Elien Nijland, werkzaam als ergotherapeut en handtherapeut bij Treant zorggroep (ziekenhuislocatie Bethesda, Hoogeveen), de 2-daagse scholing ‘Occupation Based Handtherapie’ in... Lees verder »
Cursus School AMPS (5 daagse)

Eerstvolgende cursus: 25 tot en met 29 mei 2020

Please click here for the English version of de course information Cursus School Assessment of Motor and Process Skills (School AMPS) Wat is de School AMPS De School AMPS is een ergotherapeutische observatiemethode waarmee kinderen in de klas... Lees verder »Cursus ‘CO-OP Approach’ TM

Eerstvolgende cursus: 3 juni 2020

Docenten Jolien van Houten en Rianne Jansens geven in samenwerking met de ErgoAcademie de 3-daagse cursus ‘CO-OP ApproachTM’ in Utrecht. In deze 3-daagse cursus leer je om met de interventie Cognitive Orientation to daily Occupational... Lees verder »
Cursus ESI (Evaluation of Social Interaction) (3-daagse)

Eerstvolgende cursus: 17 t/m 19 juni 2020

Please click here for the English version of de course information ESI is een relatief nieuw ergotherapeutisch instrument waarmee de kwaliteit van de sociale/interactieve vaardigheden bij personen vanaf 2 jaar beoordeeld kan worden. Bij bijna alles... Lees verder »Cursus ‘Oplossingsgerichte gespreksvoering’(2-daagse)

Eerstvolgende cursus: 10 september en 24 september 2020

Stap voor stap progressie bereiken vanuit de kracht van de cliënt. “Al na de eerste cursusdag kon ik de werkwijze uitproberen met mijn cliënten. Het is opmerkelijk om te zien hoe de cliënt zich opstelt als je met hem bespreekt wat hij al... Lees verder »Scholing ‘De ergotherapeutische re-integratiecoach’

Eerstvolgende cursus: Vanaf 23 september 2020

Binnen en buiten de geijkte kaders van de zorg liggen volop kansen. Nieuwe toepassingen van ergotherapie en nieuwe markten. Steeds meer ergotherapeuten houden zich bezig met vraagstukken rondom arbeid. Een vakgebied bij uitstek voor ondernemende en... Lees verder »

Post-hbo Kinderergotherapie

Eerstvolgende cursus: Doorlopend

Ergotherapie Nederland heeft in samenwerking met de vier opleidingen ergotherapie de opleiding post-hbo kinderergotherapeut ontwikkeld. De post-hbo opleiding kinderergotherapeut is het vervolg op het profiel specialisatie kinderergotherapeut en is... Lees verder »


Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑