Home » Verhalen over ergotherapie

Verhalen over ergotherapie

Ergotherapie is een beroep met veel afwisseling. De ergotherapeut bereikt dagelijks mooie resultaten, samen met de cliënt. Om te laten zien hoe mooi dit beroep is, delen we regelmatig een persoonlijk verhaal over ergotherapie.

Deel ook je verhaal over ergotherapie

Wij zijn altijd op zoek naar mooie verhalen. Ben je ergotherapeut of heb je ergotherapie (gehad)? Deel je verhaal met ons en stuur en stuur dit op naar en@ergotherapie.nl.

Hulp bij jouw mooie verhaal

Heb je een mooi verhaal maar vind je het lastig om te schrijven? Geen probleem wij helpen je graag. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Verlicht de nacht door!

Auteurs: Marjolein Bettink, Susan van Kampen en Karin Murk

Via de huisarts ben ik terecht gekomen bij een ouder echtpaar dat nog zelfstandig in hun eengezinswoning woont. De vrouw bleek nog goed ter been, helaas haar man een stuk minder door balansproblemen en door onder andere ziekte van ménière. We hebben gezamenlijk het huidig functioneren doorgenomen, waarbij de volgende knelpunten naar voren kwamen: De man wil regelmatig zijn bed uit kunnen komen voor een toiletbezoek zonder zijn vrouw wakker te maken en de vrouw wil dat het toiletbezoek van haar man veilig verloopt, zonder dat zij zich zorgen hoeft te maken. 

Robotica

Auteurs: Marjolein Bettink, Susan van Kampen en Karin Murk

Twee wensen had Antsje toen ik als ergotherapeut bij haar binnenkwam: Ik wil beter zitten in mijn rolstoel en kunnen eten wanneer ik dat wil. Antsje woont in een woonvorm en is voor het eten volledig afhankelijk van de groepsleiding.

Levensreddend?

Auteur: Edith Brocken

”Ze mag best overwerken want ze redt er levens mee”, vertelt Anneke tegen mijn echtgenoot. ”Zonder ergotherapie van Edith was ik hoogstwaarschijnlijk mijn baan kwijtgeraakt. Ik zou dan zielig als een hoopje ellende thuis zitten. Het leven heeft voor mij dan geen zin meer”, aldus Anneke vol vuur tegen mijn echtgenoot.