Scouters.nl hulpmiddelen

Scouters.nl hulpmiddelen Ergotherapie Nederland

 

Is jouw praktijk goed in de advisering van hulpmiddelen? Wil je met jouw praktijk in de etalage van Scouters staan?

 

 

www.scouters.nl is een populaire onafhankelijke zelfhulpsite met informatie van en voor eindgebruikers over hulpmiddelen om gemakkelijker te bewegen en zoveel mogelijk zelf te kunnen, ondanks een tijdelijke of blijvende bewegingsbeperking. Op de site staan zo’n 850 hulpmiddelen, veel zijn voorzien van een of meer reviews van eindgebruikers. Ook zijn er diverse Keuzehulpen ontwikkeld waar bezoekers zelf kunnen zoeken welke criteria van belang zouden kunnen zijn in de keuze van een hulpmiddel. Het is dus handig om cliënten te attenderen op Scouters: het stimuleert de zelfregie en maakt mensen bewust van de grote diversiteit aan hulpmiddelen.

Uiteraard wordt er op veel plaatsen verwezen naar de 1e lijns ergotherapeut om samen op zoek te gaan naar de meest optimale oplossing voor de meer complexe problemen. Per jaar heeft Scouters 300.000 bezoekers. Verder wordt ook veel informatie gedeeld via een open en besloten Facebook groep van met name eindgebruikers en ontvangt de redactie van Scouters wekelijks diverse vragen over het gebruik, zelf aanschaffen en aanvragen van hulpmiddelen.

Scouters is recentelijk in andere handen overgegaan en de nieuwe beheerders zijn bezig met updaten, uitbreiden en aanpassen van alle informatie aan de eisen van de huidige tijd. Behalve dat de website wordt voorzien van de nieuwste links naar wet- en regelgeving, wordt deze bij voorkeur ook voorzien van links naar specifieke ergotherapiepraktijken uit de eerste lijn die sterk zijn op het gebied van hulpmiddelen, woningaanpassingen, begeleiding van de aanvragen bij instanties en eventueel bezwaarprocedures. Waar relevant ook aangevuld met specifieke specialisaties. Daarnaast overwegen we ook de mogelijkheid te creëren om de Scouters community de mogelijkheid te bieden reviews te plaatsen over hun ervaringen met een 1e lijns ergotherapeut / ergotherapeuten praktijk.

Heb jij zo’n gespecialiseerde 1ste lijns ergotherapiepraktijk die zichzelf in de Scouters etalage wil zetten? En heb je daar wat voor over?  Een geringe vrijwillige bijdrage, wij denken aan € 195 excl. BTW per praktijk per jaar, wordt zeer op prijs gesteld. Mail voor vragen en aanmeldingen naar elly@scouters.nl of nico@scouters.nl.

Of bel Elly Waaijer 0683981856

www.scouters.nl

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑