Update ergotherapie en coronacrisis 23 maart 2020

Update ergotherapie en coronacrisis 23 maart 2020 Ergotherapie Nederland

Ergotherapie in de klinische setting

Ergotherapie Nederland heeft gemerkt dat er de wens leeft om een handreiking te maken voor collega’s die in een klinische setting werken. Ondanks het feit dat vele instellingen richtlijnen hebben en uiteraard de algemene RIVM richtlijnen van toepassing zijn, gaan we ook werken aan een handreiking “Ergotherapie in een klinische setting”. Veel dank aan diegenen die voorbeelden hebben gestuurd.

Welke bescherming als je toch aan huis behandeld?

Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en in het bijzonder mondneusmaskers wordt buiten het ziekenhuis alleen geadviseerd in de verpleeghuiszorg, huisartsenzorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg waar lichamelijk ernstig zieke of zeer kwetsbare personen worden behandeld of verpleegd. Het RIVM heeft uitgangspunten opgesteld voor het gebruik van PBM buiten het ziekenhuis.

Incicentele coronadispensatieregeling Kwaliteitsregister Paramedici (KP)

Dit weekend zijn er een aantal aanpassingen gemaakt in de incidentele coronadispensatieregeling die vorige week opgesteld is. De wijziging houdt met name in dat er bij de periode die volgt op deze regeling geen voorschot wordt genomen, maar dat er weer een periode van 5 jaar wordt toegekend na het afronden hiervan. Ook wordt er vooralsnog een half jaar uitstel toegekend. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan een FAQ-lijst omtrent deze regeling en beleid voor ADAP omtrent het corona virus. Zodra deze volledig zijn laten we dit weten via deze update.

Rectificatie nieuwsbrief: e-learnings ErgoAcademie niet kostenloos tijdens coronacrisis

In de nieuwsbrief van 19 maart stond vermeld dat wij gratis e-learnings aanbieden via de Ergoacademie. Helaas was dit niet correct. We bieden inderdaad 3 interessante e-learnings aan maar hier zijn wel kosten aan verbonden.  Het gaat om de volgende e-learnings:

Nuttige informatie

 Vragen?

  • Onze leden kunnen vragen stellen via: en@ergotherapie.nlmet als onderwerp Corona. 
  • Al onze leden die in loondienst zijn kunnen bovendien contact opnemen met FBZ Rechtshulp via 088 – 13 44 111 of rechtshulp@fbz.nl. De experts van de FBZ staan voor je klaar.

 

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑