Vacature enthousiaste Richtlijnadviseur

Vacature Richtlijnadviseur (gemiddeld 20 uur per week, voor de duur van 1 jaar)

Weet jij alles van richtlijnen, houd jij een proces goed op koers en loop je warm om je kennis te delen met paramedici. Dan komen we graag met je in contact!

De organisatie

Ergotherapie Nederland is de beroepsorganisatie van en voor ergotherapeuten in Nederland. De vereniging vertegenwoordigt alle ergotherapeuten en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het beroep. Ergotherapie Nederland behartigt de beroepsinhoudelijke én de sociaal economische belangen van de ergotherapie en de ergotherapeuten.

Wie wij zoeken

Ter uitbreiding van het team Inhoudelijk Beleid & Kwaliteit zijn we op zoek naar een collega die zich richt op het ontwikkelen van (paramedische) richtlijnen. Jij bent hiervoor de procesbegeleider en organiseert, faciliteert en leidt samen met de inhoudsdeskundige het project. Vanuit jouw expertise zorg je ervoor dat het proces goed loopt, voer je onderdelen van richtlijnontwikkeling uit (denk hierbij ook aan evidence synthese) en ben je mede verantwoordelijk voor de eindredactie van de (deel)producten.

Als richtlijnadviseur werk je samen met de andere richtlijnadviseurs van het Paramedisch Platform Nederland (PPN) en KNGF en deel je kennis vanuit EN om samen als paramedici ervoor te zorgen dat de richtlijnen ontwikkeld en geïmplementeerd worden.

Dit ga je doen

Je voert als richtlijnadviseur en projectleider de volgende 2 projecten uit:

  • Ontwikkelen van het ergotherapie deel van de ‘Paramedische Richtlijn Kwetsbare Ouderen’
  • Knelpuntenanalyse en Ontwikkelen van de ‘Ergotherapierichtlijn Hersenletsel’

Daarnaast neem je deel aan de ‘Learning Community’ om samen met de collega’s van de betrokken paramedische beroepsverenigingen jezelf te ontwikkelen als richtlijnadviseur.

Profiel

Voor deze functie ben je bekend met paramedische zorg. Als EN willen wij goede en bruikbare richtlijnen neerzetten. Hiervoor zoeken we iemand die:

  • een academisch werk- en denkniveau heeft
  • werkervaring heeft als richtlijnadviseur (is een pre)
  • ervaring heeft met richtlijnenmethodiek (Aqua en GRADE) (is een pre)
  • ervaring heeft met projectmanagement (is een pre)

Je hebt een visie op de zorg- en welzijnsontwikkelingen en weet deze op een prettige manier uit te dragen en anderen daarvan te overtuigen. Daarbij ben je goed in het onderhouden van relaties, weet je goed je weg binnen de netwerken, wek je vertrouwen en ben je toegankelijk voor anderen. Je durft een kritische noot te laten horen, gaat een goede discussie niet uit weg, maar zorgt er altijd voor dat je er met elkaar uitkomt. Je houdt deadlines in de gaten en neemt waar nodig het voortouw. Als je dan ook nog een goede schrijver bent en het niet erg vindt om af en toe ’s avonds een overleg bij te wonen, zijn we heel benieuwd naar je en komen we graag in contact.

Wat bieden wij?

Een veelzijdig en afwisselende functie binnen enthousiaste, resultaat gedreven teams. EN is een leuke, informele organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. De inschaling is op basis van opleiding en ervaring (salarisindicatie FWG schaal 60).

Geïnteresseerd?

Stuur je CV met een korte motivatie waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie naar dr. Lucelle van de Ven-Stevens, manager Inhoudelijk Beleid & Kwaliteit via beleid@ergotherapie.nl. De gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor in Utrecht.

Heb je vragen over deze vacature? Bel dan Lucelle van de Ven, manager team Inhoudelijk Beleid & Kwaliteit op 030 26 28 356.