Vacature Ergotherapeut Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Steenwijkerland, Noordoostpolder en urk | Zzp, 32 uur

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Drinkbeker hulpmiddel

Ben jij die enthousiaste en doortastende ergotherapeut die op basis van een interdisciplinaire samenwerking het verschil wil maken voor cliënten met een lichamelijk of psychische beperking? Dan ben jij degene die wij zoeken!

 

Wie zoeken wij

Als ergotherapeut ligt je focus op het bevorderen of herstellen van de zelfredzaamheid van cliënten. Je ondersteunt cliënten die door een lichamelijke of psychische beperking, zoals een beroerte of orthopedische operatie, problemen ervaren bij het uitvoeren van hun dagelijkse handelingen. Je kunt hierbij denken aan de huishoudelijke taken, traplopen, veters strikken en opstaan uit bed. Je richt je op de zelfredzaamheid van de cliënt en het leren omgaan met hun beperkingen. Samen kijk je naar mogelijkheden, aanpassingen en hulpmiddelen en levert indien nodig ambulante therapie in de thuissituatie, alles in afstemming met de familie of aanverwanten.

Als ergotherapeut werk je op basis van een interdisciplinaire samenwerking en wordt in afstemming met het gehele team een behandelplan opgesteld. Je kijkt verder dat alleen je eigen functie en expertise en voert samen met een arts, verpleegkundige en fysiotherapeut het opnamegesprek. Daarnaast biedt je cognitieve revalidatiegroepsbehandelingen in samenwerking met een psycholoog om zo de onderlinge verbindingen te versterken om gezamenlijk de best passende vorm van zorg te kunnen bieden. Het verder door ontwikkelen van deze interdisciplinaire samenwerking is een aandachtspunt voor de aankomende periode. Jij ziet het als een uitdaging om samen met je collega’s hier een proactieve rol in te pakken en de werkprocessen zo optimaal mogelijk in te richten.   

 

De werkomgeving

De vakgroep Ergotherapie bestaat uit zeven ergotherapeuten die op verschillende locaties binnen ons werkgebied werkzaam zijn. Jij bent werkzaam op onze revalidatielocatie de Schakel te Emmeloord, waar je samen met één andere collega werkt aan het herstel van jonge en oudere mensen na een operatie, beroerte of longaandoening. Er zijn 22 plaatsen met kortdurende zorg en behandeling waarbij de revalidant tijdelijk in De Schakel verblijft.

Je gaat nauw samenwerken met de andere behandelaren zoals de fysiotherapeuten, diëtisten, logopedisten, artsen en psychologen. Daarnaast heb je eenmaal per maand afstemming met jouw collega-ergotherapeuten die werkzaam zijn op de andere locaties.

 

Wat vragen wij

Allereerst zoeken wij een fijne collega, iemand met passie voor het vak en een voorliefde heeft voor de ouderen- en revalidatiezorg. Daarbij:

  • ben je in het bezit van een afgeronde hbo-opleiding Ergotherapie en sta je geregistreerd in het kwaliteitsregister voor ergotherapeuten;
  • ben je flexibel inzetbaar, is het belangrijk dat je mobiel bent en over eigen vervoer beschikt voor de ambulante huisbezoeken;
  • en ben je een teamplayer, weet je van aanpakken en kun je zelfstandig werken.

 

Wat bieden wij

Wij bieden je een zeer afwisselende en zelfstandige functie, waarin geen dag hetzelfde is. Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • Het salaris ligt tussen € 3.418,94 en € 4.906,49 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 55 cao VVT)
  • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%)
  • Werk je thuis? Dan ontvang je een thuiswerkvergoeding van €2,15 netto per dag
  • Wij bieden ter vervanging van zwangerschapsverlof een tijdelijk contract aan voor de periode van 15 mei t/m 31 oktober 2024
  • Naast uitstekende bereikbaarheid van onze kantoren en locaties met het OV, zijn er voor medewerkers voldoende parkeerplaatsen beschikbaar
  • Indien je als ZZP’er bij ons aan de slag gaat, kunnen er logischerwijs andere afspraken gemaakt worden m.b.t. arbeidsvoorwaarden. Wil je bij je sollicitatie een tariefvoorstel meesturen?

 

Laten we kennismaken

Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Rebecka Nygren (Ergotherapeut) via 06 451 816 22 / r.nygren@zorggroep-onl.nl of Jeanine van Arnhem  (Ergotherapeut) 06 370 037 86 of j.vanarnhem@zorggroep-onl.nl

Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast en kun je niet wachten om te reageren? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop ‘solliciteren’ op deze pagina.