Vacature onderzoeker voor twee richtlijnen (700 uur)

Ben jij onderzoeker of PHD en heb je interesse in de paramedische wereld? Dan zoeken wij jou voor het literatuuronderzoek richtlijnen:

  • Paramedische Zorg voor Kwetsbare Ouderen

en

  • Ergotherapie bij hersenletsel

Vanuit de Bestuurlijke Afspraken Paramedische Zorg (BAPZ) willen we de kennis en vaardigheden van richtlijnontwikkeling binnen het bureau van Ergotherapie Nederland opbouwen en borgen.

De organisatie

Ergotherapie Nederland is de beroepsorganisatie van en voor ergotherapeuten in Nederland. De vereniging vertegenwoordigt alle ergotherapeuten en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het beroep. Ergotherapie Nederland behartigt de beroepsinhoudelijke én de sociaaleconomische belangen van de ergotherapie en de ergotherapeuten.

Wie wij zoeken

We zijn op zoek naar een onderzoeker die voor deze richtlijnen aan de slag wil met het systematische literatuuronderzoek. Je gaat voor de richtlijn Hersenletsel een oriënterend literatuuronderzoek uitvoeren en samen met de projectgroep en werkgroep passende zoekvragen opstellen bij de vastgestelde uitgangsvragen. Voor beide richtlijnen stel je in afstemming met de informatiespecialist en het projectteam, een zoekstrategie op. Je doorloopt en voert de methodologische stappen uit van het richtlijnproces. Je selecteert de literatuur en verwerkt deze door middel van het maken van evidence-tabellen volgens de GRADE/EBRO-methodiek en het schrijven van conclusies.

Voor beide richtlijnen is het projectteam samengesteld uit twee inhoudsdeskundigen en de richtlijnadviseur (deze is verantwoordelijk voor de procesbegeleiding). Voor beide richtlijnen is/wordt een interdisciplinaire werkgroep samengesteld die meewerkt aan de overwegingen en verantwoordelijk is voor de uiteindelijke aanbevelingen.

De werkgroep doorloopt  het stuk van proces van evidence to decision en brengt  de overwegingen in kaart. Aan de hand van de uitkomsten van het literatuuronderzoek en de interpretaties daarvan in combinatie met expert opinion gaat de werkgroep gezamenlijk op zoek naar de balans daartussen.

Ben jij de onderzoeker?

Professionaliteit en dienstverlening zijn kernwoorden binnen EN, daarbij past het volgende profiel:

  • je bent een onderzoeker of PHD;
  • je hebt kennis en ervaring met de GRADE/EBRO-methodiek. Je adviseert het projectteam en de werkgroep over de evidence uit het literatuuronderzoek en je denkt mee met het proces om te komen tot overwegingen en aanbevelingen;
  • je bent in staat om je werk goed te organiseren en je bent bestand tegen werk- en tijdsdruk;
  • je hebt ervaring met het uitvoeren van een literatuuronderzoek.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en afwisselende onderzoeksopdracht binnen enthousiast, resultaatgedreven team. EN is een leuke, informele organisatie, waarin naast hard werken ook gezelligheid belangrijk gevonden wordt. Voor het literatuuronderzoek zijn in totaal 700 uur beschikbaar in de periode van april 2022 t/m december 2023. In overleg zal afgestemd worden welke uren in welke periode besteed worden aan dit literatuuronderzoek. De uren zijn onder voorbehoud van de toekenning subsidie richtlijn Hersenletsel. Je krijgt een tijdelijk dienstverband bij Ergotherapie Nederland. Voor salariëring wordt de cao ziekenhuizen gevolgd.

Geïnteresseerd?

Stuur je cv met een korte motivatie, waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze opdracht, naar Anna Hijman, richtlijnadviseur via beleid@ergotherapie.nl. We zien reacties graag zo snel mogelijk tegemoet, in ieder geval vóór 3 mei 2022. De gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor in Utrecht. Heb je vragen over deze opdracht? Bel ons op en vraag naar Anna Hijman of Lucelle van de Ven via: 030 -2628356.

Wij zoeken graag eerst zelf naar de beste kandidaat, mochten we daarbij de hulp van een bureau kunnen gebruiken, dan zoeken we zelf contact.