Vacature Sectiehoofd Ergotherapie bij Radboudumc

Functie
Ons ervaren, betrokken en bevlogen team ergotherapeuten is op zoek naar een sectiehoofd dat via collectieve besluitvorming beleid uitzet met het team en binnen het Radboudumc en met netwerkpartners samenwerkt aan de verdere ontwikkeling van de sectie ergotherapie en de afdeling Revalidatie. Ben jij hier de geschikte persoon voor? We maken graag kennis met je!

Als sectiehoofd ergotherapie van de afdeling Revalidatie geef je leiding aan een team van 21 ergotherapeuten die klinisch en poliklinisch werkzaam zijn binnen de verschillende afdelingen van het Radboudumc. Een deel van het team is gespecialiseerd in de zorg voor volwassen patiënten, een ander deel in de zorg rondom het kind. Naast patiëntenzorg bestaan de werkzaamheden van dit team ook uit onderwijstaken en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Als sectiehoofd draag je zorg voor persoonlijke, organisatorische en bedrijfsmatige aangelegenheden gerelateerd aan de sectie ergotherapie.

Omdat je nauw samenwerkt met de sectiehoofden van de logopedie, fysiotherapie en revalidatiegeneeskunde, en met de afdelingsleiding van de afdeling Revalidatie, is het van belang dat je goed interdisciplinair kan denken en werken. Je bent een vertegenwoordiger van het team ergotherapie binnen de multidisciplinaire afdeling Revalidatie, voor de verschillende centra en afdelingen van het ziekenhuis en richting de Raad van Bestuur, als ook voor andere landelijke zorg/onderzoek/onderwijs partners.

Taken en verantwoordelijkheden
Als sectiehoofd bestaan de managementwerkzaamheden uit:

 • Personele taken (jaargesprekken, teambeleid, ziekteverzuimbegeleiding).
 • Financieel management, waarbij je in staat bent om zicht te krijgen op de baten en om te sturen op formatie en productie.
 • Sectie-overstijgende taken zowel intern als extern, onder andere participatie aan het management team afdeling Revalidatie, afstemming met instituten en centra en de patiëntenadviesraad (PAR).
 • Visievorming en uitvoering van het beleid ten aanzien van de drie kerntaken patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs en bijdragen aan onze organisatieveranderingen huisbreed (Fit for the Future) en wat daarvoor nodig is vanuit jouw team.
 • Vertegenwoordiging in diverse overlegorganen landelijk en regionaal voor ergotherapie en revalidatie.
 • Jouw team ontwikkelen om de beste academische ergotherapiesectie te zijn in het land.

Naast de managementtaken zal een deel van de uren bestaan uit:

 • Taken binnen de directe patiëntenzorg.
 • Het geven van onderwijs, en/of faciliteren van wetenschappelijk onderzoek.

Werkplek
De missie van de afdeling Revalidatie is: to have a significant impact on people’s participation in daily life. De ergotherapeuten leveren hooggespecialiseerde zorg, zowel klinisch als poliklinisch, en hebben als focus het optimaliseren van het dagelijks handelen bij volwassenen en kinderen met neurologische en neuromusculaire aandoeningen met de aandachtsgebieden: cognitie​, energie/vermoeidheid​, arm/hand/schouder ​en arbeid.

Binnen de specifieke werkvelden beschikken de ergotherapeuten over een breed netwerk. De ergotherapeuten voelen zich verantwoordelijk voor het uitdragen van kennis in klinisch, initieel, post-hbo en universitair onderwijs. Daarnaast worden nieuwe wetenschappelijk inzichten verspreid tijdens presentaties op (inter-)nationale congressen en door het publiceren van artikelen.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent.

Profiel
We zoeken een leidinggevende met academisch werk- en denkniveau, en tevens gediplomeerd ergotherapeut met ergotherapeutische werkervaring. Het is daarnaast van belang dat je in staat bent een breed netwerk op te bouwen/te behouden binnen het ergotherapeutische werkveld, zowel intern als extern. Hiervoor beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en ben je iemand die toegankelijk en transparant is.
Jouw missie is de professionele ontwikkeling van het vak ergotherapie. Je denkt in mogelijkheden en bent in staat om draagvlak te creëren voor nieuw beleid, ideeën, werkmethoden en dergelijke binnen en buiten de eigen werkplek. Je laat verbindend leiderschap zien, hebt oog voor de individuele kwaliteiten van je teamleden en kunt goed luisteren naar de wensen van het team en de organisatie. Bovendien zet je deze wensen om in acties.

Tenslotte draag je bij en adviseer je wanneer het team of de afdeling strategische keuzes moet maken op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en/of onderzoek.

Arbeids­voorwaarden
Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.325 en € 5.919 (schaal 11) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Het betreft een contract voor 28 uur per week, voor 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Sollicitatie­procedure
Denk jij verder voor onze patiënten én de zorg in de toekomst? Solliciteer vóór 16 november 2023. We nemen daarna snel contact met je op. Bij snel reageren staat de eerste gespreksronde gepland op 6 november 2023 of in afstemming bij later reageren. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van deze sollicitatieprocedure.

Wat kun je verder verwachten?
Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats. Hiervoor hoef je niets te doen, we vertellen je op een later moment meer.

Het Radboudumc is een werkgever waar iedereen welkom is. Iedere collega brengt waardevolle ervaring, expertise en creativiteit mee. Wij geloven in de meerwaarde van een diverse en inclusieve organisatie. #wijzijnradboudumc

Lees meer over onze sollicitatieprocedure of bekijk de veelgestelde vragen.

Contact
Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met prof. dr. Sander Geurts, afdelingshoofd Revalidatie, via Sander.Geurts@radboudumc.nl. Voor solliciteren gebruik de sollicitatiebutton.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.