Vanboeien | Ergotherapeut

Vanboeien | Ergotherapeut Ergotherapie Nederland

“Wij geloven erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar”. Dat is de missie van Vanboeijen. Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.” 

Wij zijn op zoek naar een

Ergotherapeut,
een krachtige professional die weet wat er toe doet

Het betreft een vacature voor 32 uur per week, voor een jaar, met kans op een vast dienstverband.

Vakgroep Ergotherapie
Mensen met een cognitieve, gedragsmatige en/of motorische beperking willen net als iedereen kunnen spelen, leren, werken en zichzelf verzorgen. Soms ontstaan er echter problemen bij het uitvoeren van alledaagse handelingen die belangrijk zijn in hun leven. Als ergotherapeut ga je samen met anderen de uitdaging aan om deze cliënten te ondersteunen in hun hulpvraag. De ergotherapeut onderzoekt wat de redenen zijn waarom bepaalde handelingen of vaardigheden moeilijk zijn en/of niet (meer) lukken. Vervolgens traint de ergotherapeut de vaardigheden met de cliënt, kijkt of er eventueel een andere manier van handelen mogelijk is, geeft gerichte adviezen en/of stelt zo nodig een plan op zodat de omgeving ook aan de slag kan. De ergotherapeut werkt hierbij altijd intensief samen met familie van de cliënt en met andere disciplines, zoals paramedici, artsen, gedragsdeskundigen en begeleiders van de woon- en dagbestedingsgroepen. De ergotherapeut is verantwoordelijk voor het eigen handelen.

Wij vragen
Wij zoeken een enthousiaste ergotherapeut, in het bezit van een HBO- diploma ergotherapie met een bewijs van bevoegdheid, ingeschreven in het basis- of kwaliteitsregister paramedici. Bij voorkeur beschik je over relevante aanvullende opleidingen en cursussen. Ervaring met en kennis over sensorische informatieverwerking is een pré. Je bent gedreven en wil kwalitatieve zorg verlenen aan mensen met een beperking en/ of aan hun omgeving. Je hebt ook een onderzoekende en lerende houding met uitstekende communicatieve en verbindende vaardigheden. Wij zoeken bovenal een enthousiaste collega met een duidelijke visie op- en affiniteit met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarnaast ben je flexibel, creatief, kun je plannen en prioriteiten stellen. We willen investeren in de nieuwe ergotherapeut; we laten je graag meelopen om de sfeer te proeven en kennis te maken met onze doelgroep Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto gezien het feit dat de werkzaamheden plaats vinden in de omgeving van Meppel, Hoogeveen en Assen.

Arbeidsvoorwaarden
De functie van Ergotherapeut is ingedeeld in functieschaal 55. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 3928,- bij een fulltime dienstverband. Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer A.A Oosterhof of Vakgroep Ergotherapie via telefoonnummer 0592 – 305 424.

Sollicitatie
Je gemotiveerde sollicitatiebrief en CV kun je voor 20 oktober 2018 te mailen aan werving.selectie@vanboeijen.nl

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑