Gepubliceerd op 23-10-17 | Categorie: Vereniging

Bureau EN trekt het land in: Carmen op bezoek bij kinderpraktijk ‘Op stap’

“Ik zag hoe de kinderen op hun gemak waren door de benadering van de ergotherapeut en zelfs plezier hadden in de behandeling omdat werd aangesloten op de interesses van het kind.”

In het kader van Wereld Ergotherapie Dag is onze collega Carmen Bergström, zelf ergotherapeut en beleidsmedewerker, op bezoek geweest bij Kirsten de Zwart, ergotherapeut en eigenaar van kinderpraktijk ‘Op stap’ in Amsterdam.

“Ik heb een fantastische middag gehad met deze enthousiaste ergotherapeut, orthopedagoog en cognitief gedragstherapeut. Het plezier dat Kirsten heeft in het werken met en voor kinderen spat er vanaf en werkt aanstekelijk. Samen met 4 andere ergotherapeuten verricht de praktijk ongelooflijk mooi werk en zetten zij de vraag van het kind en zijn/haar directe omgeving volledig centraal. De praktijk heeft er, om dat mogelijk te maken, voor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars aan te gaan zodat ze geen beperkingen hebben in behandelingen/behandellocaties die zij nodig achten. Ze verzorgen zowel individuele behandelingen, workshops als trainingen.
Ik mocht mee met twee individuele behandelingen op school waarbij schrijf-, knip- en structuurtraining aan bod kwam. Ik heb het als heel waardevol ervaren om hierbij te mogen zijn, omdat ik met eigen ogen heb kunnen zien wat de ergotherapeut kan betekenen. Het belangrijkste was dat ik zag hoe de kinderen op hun gemak waren door de benadering van de ergotherapeut en zelfs plezier hadden in de behandeling omdat werd aangesloten op de interesses van het kind. Vanuit de ervaren veiligheid en het plezier waren ze in staat het beste uit zichzelf te halen en zich volledig te richten op het verbeteren van hun vaardigheden. Terugkijkend op eerdere gemaakte “werkstukken” was heel duidelijk de verbetering te zien in o.a. schrijfvaardigheid en structuur. Al met al een prachtige ervaring bij een prachtige praktijk!”

 

Tags:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑