no image

Gepubliceerd op 22-02-18 | Categorie: Vereniging

Commissie PR lanceert Merkdocument Ergotherapie

De commissie PR van EN heeft vorig jaar hard gewerkt aan het Merkdocument Ergotherapie en het is met trots dat we nu het eindproduct aan jullie kunnen presenteren.

We merken dat er zowel bij ons als bij de leden grote behoefte is aan handvatten om ons vak “Ergotherapie” uit te leggen en te promoten bij de mensen die nog niet bekend zijn met ergotherapie. Een merkdocument helpt hierbij omdat daarin de kern van het vak beschreven wordt. Wat is ergotherapie? Voor wie is ergotherapie? Wat heb ik eraan? Welk type zorgprofessional zijn wij en welke belofte maken wij aan onze cliënten?


Ergotherapie_Merkdocument_mrt.pdf

Hoe is het document tot stand gekomen?

De commissie PR heeft dit document gemaakt met hulp van Communicatiebureau Snoostorm. Een tussentijdse versie van het document is voorgelegd aan een selectie van leden en met die feedback zijn wij tot document in bijlage gekomen. Het was voor ons de uitdaging om veel informatie en discussies tot de essentie te herleiden en het vakjargon waar het kon te vertalen in een voor externe stakeholders begrijpelijk document.
Dat betekent ook dat het niet altijd mogelijk was om alle nuances erin mee te nemen en alle werkvelden expliciet te benoemen. Wat we overhouden is de essentie van het beroep/vak Ergotherapie.

Hoe verder? Wat kan ik met het document?

EN gaat dit als basis gebruiken voor het realiseren van nieuwe communicatie uitingen; denk hierbij aan de website maar ook een nieuwe cliëntenfolder en het vervolg op de publiekscampagne. Dit document is voor ons als een meetlat, waar we iedere uiting langs leggen. Klopt het verhaal wat we vertellen met de basisprincipes in het merkdocument?

Op dezelfde manier kan elk lid dit document als inspiratiebron gebruiken voor zijn/haar communicatie. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe brochure/poster voor je instelling of website voor je praktijk gaat maken, dan kan je woorden / zinnen uit dit document gebruiken. Heb je vragen? Stel ze gerust via en@ergotherapie.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑