Gepubliceerd op 04-10-17 | Categorie: Vereniging

Deelnemers eerstelijns ergotherapeuten gezocht voor onderzoek

Vrije tijd en z”n betekenissen: ervaringen van oudere volwassenen met Alzheimer en andere vormen van dementie, en ergotherapeuten.

Achtergrond

Vrijetijd activiteiten die sociale interacties omvatten kunnen veelbelovend zijn voor ergotherapeuten om aan te raden voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie en hun zorgverleners, met name in de context van langdurige zorg.

Vrijetijd interventies die individueel zijn aangepast of zijn geselecteerd uit een reeks activiteiten kits kunnen de tevredenheid van zorgverleners van mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie verhogen (Crispi, E. L., & Heitner, G., 2002).

Het onderzoek

Dit onderzoek is onderdeel van een PhD studie van de afdeling Ergotherapie van de National University of Ireland te Galway, en het probeert te begrijpen hoe oudere volwassenen met Alzheimer en daaraan gerelateerde vormen van dementie zich bezighouden met vrijetijdsactiviteiten en hiermee ook willen doorgaan. En wat de ervaringen zijn van ergotherapeuten bij het bevorderen van hobby”s en vrije tijdbesteding van deze patiënten.

Wie kan deelnemen?

  1. U bent de eerstelijns ergotherapeut
  2. U heeft minimaal één jaar werkervaring met oudere volwassenen met Alzheimer en daaraan gerelateerde vormen van dementie
  3. U heeft gewerkt met de hulpvragen rondom hobby”s en vrijetijd besteding.

U zult in één focus groep interview uitgenodigd worden om uw werkervaring met elkaar samen te delen, wat de behandelvragen over hobby”s en vrije tijdbesteding zijn voor oudere volwassenen met Alzheimer en andere vormen van dementie.

Alle informatie zal vertrouwelijk behandeld worden.

Waar vindt het plaats?

Het Focus groep interview heeft ongeveer 8 deelnemers, duurt ongeveer 1,5 uur in één sessie, en kan plaatsvinden bij een locatie die alle deelnemers goed uitkomt.

Aanmelden of meer informatie?

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan dit onderzoek? En wilt u graag meer informatie? Of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op met:
Bee Goedhart-Jitprapasnan, M.Sc. Ergotherapie, Ergocentrum Amstelveen

Mail: info@ergocentrum-amstelveen.nl of ergocentrum-amstelveen@outlook.com

Tel: 0641 309792
U zal vervolgens per e-mail een uitgebreide informatiebrief ontvangen.

 Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑