Gepubliceerd op 02-09-19 | Categorie: Vereniging

Even voorstellen: Commissie Zorgtechnologie

Wij als commissie zorgtechnologie zijn één van de 33 actieve commissies binnen Ergotherapie Nederland. Misschien ken je ons al, want wij zijn op verschillende manieren zichtbaar binnen de beroepsvereniging. Extern bijvoorbeeld met onze blogs (zorgtechnologie gerelateerd) en intern denken wij onder andere mee over technologisch inhoudelijke artikels voor in het Ergotherapie Magazine (alleen toegankelijk voor leden).

Ook startten wij in 2018 een onderzoek. Ergotherapeuten werden gevraagd deel te nemen aan een enquête. De enquête ging over het gebruik en de kennis van zorgtechnologie. De resultaten zijn op te vragen bij Ergotherapie Nederland (alleen toegankelijk voor leden). Daarnaast waren wij afgelopen jaarcongres Ergotherapie aanwezig met een statafel op het netwerkplein.

Doel van onze commissie
Vanwege sterk toenemende ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie en daarbij het belang en de actieve betrokkenheid van ergotherapeuten, is de commissie zorgtechnologie begin 2018 opgericht. Onze missie is dat alle ergotherapeuten bekend zijn met het volgende standpunt en dit actief weten uit te dragen: ‘Het traject tot gebruik van zorgtechnologie binnen dagelijks handelen valt onder de expertise van de ergotherapeut’. Dat betekent dat zorgtechnologie binnen het gehele ergotherapeutische proces standaard als mogelijke oplossingsrichting overwogen wordt. We zullen proberen alle ergotherapeuten warm te maken voor het meegaan in de stroom van de snel veranderde en nieuwe (zorg technologische) producten, oplossingen en processen. Denk hierbij aan: E-health, robotica, domotica, serious gaming, virtual reality en apps.

Wil je meer weten? Houd dan onze blogs in de gaten.

Tags: , , , ,Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑